[]

TOEFL

Hi
Toefl puanina ihtiyacim var, 85 isimi goruyor. Yillar once IELTSe girmistim, hic TOEFL denemedim ama simdi ne kadar acil bilmesem de biraz acil ihtiyaç soz konusu.

Ingilizcem epey iyi, ingilizce okudum zaten ve iste de kullaniyorum. Soruma gelirsek, en yakin sinac tarihi 16 subat, bi sonraki 9 mart.

Sizce 16sindakine kaydolayim mi, yoksa 9 marta kaydolup biraz calisayim mi?

 
Öncelikle, Toefl daha önce girdiğiniz ya da gördüğünüz sınavlara benzemez. Bir ön hazırlık yapmanız gerekecek çünkü tekniği farklı. Ayrıca 120 (30x4) üzerinden değerlendiriliyor ama 85 almak çok da kolay değil.


  • shangrilla  (08.02.19 16:45:52) 
Ielts ve Toefl skorları arasında yapılan ilişkilendirme ile alakalı şöyle bir görseli de bırakayım buraya: s2.eksiup.com


  • shangrilla  (08.02.19 16:49:10) 
online ucretsiz toefl testleri oluyor. bir tane ol yaklasik kac puan aldigina bak. ona gore 16sindakine kayit ol. eger 9mart'taki de isini gorecekse ona kayit ol garanti olsun.


  • crucio  (08.02.19 17:37:29) 
İngilizcem epey iyi diyorsan en yakın tarihte gir, o kadar zor bir sınav değil. Ben çalışmadan girmiş gayet yüksek bir puan almıştım, tek sorunum listening kısmı düşük gelmişti çünkü hazırlıksız girince süre kısıtlaması zorluyor. O yüzden biraz bakacaksan listening kısmına çalışmanı öneririm.


  • Haldamir  (08.02.19 18:49:07) 
İş bankası için sanırım. İlk girişte 85 alabilir misiniz bilmiyorum. Planlı bir çalışma gerekir. 900lira az para değil ama bence bir girin sınavı görün derim.


  • the coon  (08.02.19 19:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.