[]

İş ilişkinizin olduğu arkadaşlarınız var mı?

Prensip olarak arkadaşlarımla hiç iş yapmamıştım bugüne kadar. İlk defa yapmış bulundum ve çok pişman oldum. İlk başlarda ödemelerini düzenli olarak yapıyordu ancak son 1 aydır ara ki bulasın..Euro bazında 5 haneli bir borcu var ve ödeme zamanı epey gecikmiş durumda. Bildiğim kadarıyla da ciddi bir sağlık, maddi, ailevi veya özel sorunu yok. Arkadaşlığımızı bozmadan bu borcu nasıl isteyebilirim? Daha önce bu sıkıntıyı yaşamış arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur. Teşekkürler.




 
Para kesinlikle sorun cikariyor. Her defasinda guvenerek arkadasim da kazansin diye is yapiyorum. Basta konusuyorum artik dilim yandigi icin ama illa ki devaminda bir acgozluluk oluyor. Ustelik bu insanlar politik olarak belirli ilkeleri olan insanlar ama...

Ben bastan konustugum seyleri hatirlatiyorum ve bir daha ayni kisiyle calismiyorum. Baska ne yapilabilir bilmiyorum..
  • her giriste sifresini unutan adam  (08.02.19 13:28:56) 
Sen borç vermişsin, iş yapmamışsın ki. Borcu geri almayı bilmiyorsan veya beceremeyeceksen unutacaksın.


  • malheiros  (08.02.19 13:38:02) 
Arkadaşlığınızı bozmadan mı ? İyi de o, ödemenin üzerine yatarak arkadaşlığınızı zaten bozmuş.Arkadaşlık dostluk kavramını bile unutturdular bize. Bahsettiğiniz gibi sıkıntıları yoksa hiç acımam o parayı tahsil etmek için yakarım gemileri. Gaddarlık değil bu , arkadaş kredisinin en önemli ayağı olan tolerans (arama,mazeret bildirme) hakkını kullanmış geçmiş.


  • synax  (08.02.19 13:44:19) 
O nasıl gamsızsa sen de gamsız gibi profesyonel biçimde düzenli aralıklarla ulaşıp isteyeceksin. Adam vermiyor da sen niye istemeye cekinesin? Telefon et, evine git, nasil ulaşabiliyorsan düzenli araliklarla taciz et.


  • karacigerim vur kadehlere  (08.02.19 15:16:59) 
arkadaşın arkadaşlığı bozmuş zaten "arkadaşlığı bozmadan isteme" durumu ortadan kalkmış. direkt resmi yollar. vakit kaybetmeden. fatura/çek/senet ne varsa hemen işleme koy.


  • naksidil  (08.02.19 15:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.