[]

gitar guruları bakabilir mi?

2 yıldır akustik gitar çalıyorum tın mın gidiyor az buçuk birşeyler yapıyorum ama kullandığım gitar sx marka dandik oldugunu düşünüyorum.

bare basarken veya akor geçişlerinde sapdan sürekli elim kayıyor ve hala zorlanmalar yaşıyorum.

bu yüzden fender yada takamine 2500-3000 arasında bi gitar almayı düşünüyorum.

daha rahat eder miyim çalarken? yoksa kullanım rahatlığında bi fark olmaz sorun ben de mi?

 
gitarların klavyelerinde büyük farklılıklar olabiliyor. mağazada deneyip kendinize göre klavyesi çok daha rahat bir gitar bulabilirsiniz.

Takamineler bana baya rahat gelmişti.
  • velespit  (08.02.19 11:08:01) 
Klavyenin kalınlığı, ağacı, gövdeyle açısı, tellerin yüksekliği, tellerin kalınlığı bu dediğinize doğrudan etki eden değişkenler. Gitar dandik olabilir tabii. Ama dandik bir gitarla da çok iyi sonuçlar alabilirsiniz, klavye konusunda. Ama teller çok yüksekse ya da sapın açısında bir hata varsa, ya da truss rod'a sahip gitarlar için sap ayarı doğru yapılmamışsa çok zorlanırsınız.

Gelişmek için dandik olsa da hatalı olmamalı enstrüman. Eğer enstrüman hatalı değilse bileğinizi yanlış konumlandırıyor da olabilirsiniz. Enstrümanlarda yanlış başlayıp devam etmek çok sık yaşanılan bir durum.

Gitar almayın demiyorum yanlış anlamayın. Ama bunları bilirseniz, gitar alırken de ne aradığınızı bilirsiniz. Çünkü bu dediklerimin üstüne bir de kişinin rahat ettiği haller var. Bazısı daha kalın klavyelerde çok rahatken bazısı çok incelerde rahat ediyor mesela.
  • windowsguvenlikduvari  (08.02.19 11:17:23) 
Sadece kullanım rahatlığı değil, sesinde, tınısında da devasa farklar olur. Kötü müzik aleti, sizi müzikten soğutacağı gibi, kendinizi yanlış geliştirmenize dahi yol açar. Tuşenizi bozar, özgüveninizi rendeler.

Örneğin bir müzik mağazasına gittiğinizde eğer varsa elinize bir Taylor akustik gitar alıp deneyin. Arada nasıl korkunç büyük farklar olduğunu kendiniz deneyimleyin. Tabii ki kalkıp Taylor'a bi araba parası gömmeniz için değil, aradaki farkın nerelere kadar ulaşabileceğini görmeniz için veriyorum bu örneği.

Gitarınızı imkanlarınız ölçüsünde, denediğinizde kendinizi rahat hissetiğiniz bir gitarla kesinlikle değiştirmelisiniz.
  • sarap dumani  (08.02.19 11:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.