[]

gss prim

ben ikametgahımın olduğu şehirden farklı bir şehirde öğrenciyim. 1500 lira borç var geçmişe dönük. bunu sildirmemin bir yolu var mı? ikametgahım ailemin yanında ve o hesapla prim borcu çıkıyor. ama ikametgahımı bulunduğum yere aldıramam.

bir de bu işleri halletmek için kayıtlı olduğu şehire mi gitmem gerek?


 
borcun tahakkuk ettiği dönem öğrenci isen sgk müdürlüğüne gidip başvur yaş da önemli bu arada.gss hane halkını baz alır yani haneye giren gelire bakılır o da adres kaydı sistemine göre o hane de yaşayanlar baz alınır.


  • jactantia  (08.02.19 10:40:47) 
25 yaşın üzerindeyim. o yüzden silinmez belki. ama şu an ailemle yaşamıyorum. yurtta kalıyorum. bu silinmesini sağlamaz mı bazı dönemlerin? bir de tedavi olabilmek için o 1500'ü ödemek mi zorundayım?


  • hknty  (08.02.19 11:32:20) 
gss hesabında hane geliri olarak yeşilkartlı olursanız düşer ama ikametinizi aldıramıyorsanız direkt en düşükten hesaplanır; 25 yaş üstü erkekler öğrenci olsa da gss borcu çıkar. stajyerseniz, adınıza prim yatıyorsa(çalışıyorsanız) ya da malülseniz ancak iptal edilir. onun harici borç tahakkuk etmeye devam edecektir.
ikametinizin olduğu yere gitmek zorunda değilsiniz işleminizle ilgili dilekçeler vs ilgili sgm ye gönderilir. o şehirde öğrenci olduğunuzu belirtin yeterli.
hastanelerde yalnızca acil durumlarda bakılırsınız ama tabi acil kodu doktorunuz girerse bakılırsınız onun harici bakılmanız mümkün değil. bugüne kadar gitmişseniz bu borçla beraber o da ayrı yazıyla sonradan sizden istenir ona göre dikkatli olun derim. seçim öncesi belki yine yapılandırma af vs gelebilir tabi garantisi yok.
  • windymimas  (08.02.19 14:39:02 ~ 14:45:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.