[]

Çürüyen ellerim ve vazelin

İyi akşamlar.
Köle olarak çalışıyorum ve gün içinde genelde dışarıda oluyorum. Ellerim çürümüş görünüme gelecek şekilde kurudu. Birkaç liralık nemlendirici aldım ama fayda etmedi. Çürümeye devam ediyor.

Bir tane müşteri hanım abla ellerimi görünce üzülmüş olacak gelip bana yeni aldığı vazelini verdi. İyi ki de vermiş çok pahalı bu meret.

Bunu al ellerine sür eldiven takıp uyu birkaç günde düzelir dedi. Ben de işyerinden beyaz eldiven aldım, ameliyat yapılanlardan.

Şimdi verilen bu öneri iş görür mü?
Beyaz eldiven olur mu?

Teşekkürler.

 
Tam da vazelinin icerigini arastirirken sekmeyi kapatip bu soruyu gormek cok sasirtici oldu benim icin. Evren bizi duyuyor asdfgh

Vazelinin iceriginde petrol hammaddesinin damitilmis hali varmis. Elinize petrol alip surer misiniz? Surmezsiniz. O yuzden tavsiyem vazelinden vazgecin. Norvecli balikcilarinin kullandigi neutrogena kullanin. Bi sure sonra duzelecektir.
  • dedim ben sana  (07.02.19 21:23:59) 
Hangi vazelini vermiş bilmiyorum ama bu sekilde iş görür bence. Ben şunu kullanıyorum ayaklarım için aynı sekilde ve yumuşuyor cidden.
encrypted-tbn1.gstatic.com

Bimde satılıyor bu ürün. Birkaç ay önce 5 lira civariydı. Hatta elleriniz o denli yara bere içindeyse sadece eldivenle geceleri değil gün içinde de kullanın.

Daha pahalisini alabilecekseniz Norveçli balikci amcalarin kremi var neutrogena.
  • Amaranta ursula  (07.02.19 21:26:58) 
Vazelin için bilgim yok ama arada krem sürseniz gün içinde toparlanmaya başlar. Bu arada eldiven takıp soğuktan koruma şansınız varsa öyle çalışın bence.


  • meraklitursucu  (07.02.19 21:29:10) 
Evde bundan buldum kullandım ama işe yaramadı. Eskidir etkisi geçmiştir diye ucuz nemlendirici aldım yine iş görmedi o yüzden vazelini soruyorum.

goo.gl
  • zaman  (07.02.19 21:29:18) 
Sorunun tamamını okumadan vazelini duyunca sürdükten sonra streç filme sarıp yat diyecektim ki abla eldiven demiş. O da iş görür.


  • elorelia  (07.02.19 21:33:12) 
Gün içinde su içiyor musunuz peki? Hem soğuk hemde susuzluk etki edebilir.


  • meraklitursucu  (07.02.19 21:33:46) 
Su içmeye gayret ediyorum ama gün içinde pek fırsat olmuyor eve gelince akşam en az 1,5-3lt arası içiyorum.


  • zaman  (07.02.19 21:34:33) 
Gece süreceksin, beyaz eldiven falan değil normal kışlık eldivenini takacaksın ellerin bütün gece kremi emecek. Pamuk gibi olacaklar ^^

Vazelinden ziyade bepanthol pomad ya da hametan kullansan daha iyi. yara ve yanık kremleri bunlar. ama pahalı geliyorsa vazelin de iş görür.
  • Mossy  (07.02.19 21:49:32) 
Eldivenim yok sadece beyaz eldiven var. Olur umarım.


  • zaman  (07.02.19 21:50:39) 
gecmis olsun. benim ellerim de kuruluktan catlar kanardi kucukken. vazelinden memnun kalmazsaniz neutregenanin lacivert olani cok etkili bi krem cok iyi gelirdi bana, alirsaniz ondan alin


  • aydonno  (07.02.19 22:45:48) 
vaselin yıpranan deriye çok iyi geliyor. illa eldivene de gerek yok. sürün yatın. ha eldive olursa biraz daha iyi etki gösterir, o da biraz. çok da önemli değil yani. ancak ameliyat eldivenleri olmaz zannımca, çünkü iç kısmında pudramsı bir toz var, rahat giyilebilmesi için. o pudramsı malzeme vaselini emer, hiç eder kremi.


  • yemrem  (07.02.19 23:07:58) 
Ben de Hametan pomad demeye geldim. Roaccutane'ın kurutup mahvettiği ellerimi pamuk haline getirdiği için gözümde mucizevi icattır.


  • wish i could find a way to disappear  (07.02.19 23:12:38) 
cerave kremi çok öneriyorlar ben de alacağım en yakın zamanda..


  • omonia  (07.02.19 23:20:25) 
eldiveniniz yoksa elinize corap gecirip yatin.


  • balik kraker  (07.02.19 23:44:05) 
vazelin bir mucizedir. %100 petrol ürünüdür ve doğaldır. boşverin norveçli amcayı falan. zaten size bir sır vereyim. o nötrojenaların bilmemnelerin hatta ilaç olan merhemlerin pomadların hepsinde krem vazifesini gören şey de vazelindir zaten. vazeline 3-5 kimyasal katarlar, az da parfüm katarlar hop oldu sana el kremi işte. vazeline kat ilacın etken maddesini, oldu sana hametan, oldu sana madeccasol. siz o etken maddeler sürülebilir nitelikte mi sanıyorsunuz? %99 vazeline %0,1 etken madde konuyor, biraz da koku falan konuyor, oluyor sana ilaç. ev yapımı bütün merhemler vazeline katarak yapılır.

petrolden yapılıyor diye korkmayın vazelinden. bir de parafin var, vazelinin kardeşi. o da petrolden üretiliyor, mum yapımında kullanılıyor. o da onun kadar iyidir.

watsons'ta beyaz kumaş eldivenler var sırf bu iş için. vazelini sürün, onu giyin, sabaha mis gibi olur.
  • kibritsuyu  (08.02.19 01:21:12) 
Ellerinizde yara bere varsa oncelikle hametan, maddecasol gibi ilaclar ile tedavi ederseniz daha iyi olur sanki. Aksamdan bolca surup eldiven giyerseniz cabuk toparlar. Deri kendine geldikten sonra da evden cikmadan, is yerinizde ellerinizi yikadiktan sonra vs. kremleyip korursunuz.


  • boyalı kuş  (08.02.19 09:49:36) 
öncelikle hepimiz köleyiz, bunda hemfikiriz,

benim de ellerim çok kuruyor, elimin üstü. acıyacak derecede.

o yüzden hafifce nemliyken bepanten sürüyorum (bepanten iki çeşit, bi tanesi ilaç hammaddesi var, ondan sürüyorum)

havalar soğuk ve nemli olunca böyle koruyabilirsin.
  • füt  (08.02.19 10:14:57) 
Yazılanların hepsini okuyamadım belki yazan olmuştur ama ameliyat eldiveni kullanmayın. Latekse alerjiniz vardır belki daha kötü olur. Naylon poşet geçirin vaselinden sonra.


  • curukturpkokusu  (08.02.19 10:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.