[]

Çalışma hayatı konusunda akıl istiyorum (özel mi kamu mu)

4. sınıf öğrencisiyim, İzmir'de İngilizce öğretmenliği okuyorum. 2. sınıfta Erasmus hareketliliği yaptım; akademik ve sosyal açıdan çok doyurucu bir dönemdi.

Geçen yaz İspanya'da staj yaptım. İyi seviyede İspanyolca ve orta seviyede Fransızca biliyorum. Bunu da mümkünse bir şekilde kullanmak istiyorum mesleki hayatımda.

Öğrencilik hayatımda çok çeviri yaptım ama uzun vadede sadece buna güvenemem.
Arkadaşlarım şimdiden dil kurslarında çalışmaya başladı. Bu piyasada deneyimsiz, yeni mezunlara iyi şartlar sunmayacaklarını biliyorum fakat uzun vadede sömürünün devam ettiğini görüyorum.

Aklımda yüksek lisans var ama akademideki mobbing, adam kayırma ve boş işleri öğrenci halimle bile görmüşken soğudum bu durumdan.

Herkes KPSS hazırlığı yapıyor. Bu güne kadar kamuyu hiç düşünmedim. Hocalarım da akademisyenlik veya başka sektörlerde çok şey yapabileceğimi söylüyor. İşletme terkim ama ekonomi konuları hala ilgi alanım bu arada.

Peki ben ne yapayım? MEB'de bol zaman, özel dersler, hobilerime zaman ayırabilmek, özele göre rahat olmak çok tatlı geliyor fakat ben bunları hep düşman gördüm. Monotonluk, ufkumun daralma ihtimali, konfor alanına hapsolmak kaçınılmaz geliyor bu durumda. Ayrıca nereye atanacağım ki?

Ne yapsam duyuru?

 
öğretmen ol. ingilizce baya alıyor. rahat hayat. iyi maaş..

lütfen diğer mallar gibi sosyal statü havalı iş peşinde koşma.
  • Techsavvy  (07.02.19 22:06:13) 
Özel-kamu-üniversite-lise-çeviri-özel ders vs. her şekilde çalışmış biri olarak birkaç tavsiyede bulunayım:

- Emeğinin dil kurslarında sömürülmesine kesinlikle izin verme. Sabahtan akşama kadar çalışıp üç kuruş alınca hayatı sorgulamaya başlarsın.
- İyi bir iş bulana kadar çeviri, özel ders kovala. Bunun için network önemli maalesef. Özellikle çeviride bir alana odaklan, orada uzmanlaş.
- Eğer maaş ve çalışma saatleri bakımından iyi bir teklif alırsan geçici olarak kolej tarzı yerleri düşünebilirsin ancak kurumsal olmasına dikkat et.
- Vakıf üni.lerinde okutmanlık kovalayabilirsin, epey tecrübe kazanmanı sağlar (Yanlış bilmiyorsam yakın zamanda yüksek lisans geldi başvuru şartı olarak).
- Herkesin dile getirdiği şekilde, devlet en rahatı ancak gerçekten bir rehavete kapılma durumu oluyor. Bir de mesleki tatmin yerlerde. (MEB'den bahsediyorum.)

Devlette (MEB)ilk atamalar artık sadece sözleşmeli olarak yapılıyor, 4 senede kadroya geçiyorsun (3'e düşme ihtimali var). Genellikle Batı'daki illeri açmıyorlar ancak bu Şubat atamasında bazı istisnalar oldu.

Devlet üni.lerinde akademisyenlik ise sıkıntılı bir mevzu, 50/d olayları falan var.
  • shangrilla  (07.02.19 23:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.