[]

bazı dvd disk'leri okuyan, bazılarını okumayan dvd-rom sorunu

arkadaşlar benim dvd-rom bazı dvd'leri okumuyor.

computer'in icinde dvd-rom simgesi gorunuyor, ancak dvd'yi takınca "ciziyuv vijjttt, ciziyuuuv :))" sesleri geliyor ancak dvd'yi okumuyor.
ama bazı dvd'leri ne zaman taksam okuyor.

okumadığı dvd'ler çoğunlukta. okuyabildiği dvd'ler çok az.

sorun yazılımsal mı, yoksa dvd-rom'da donanımsal bir sorun mu var, anlayamadım :(

 
belki ikisidedir. Dvd-rom hafiften bozulmuştur o yüzden iyi durumda olmayan dvdleri okuyamıyordur ama çiziği vs. olmayanları okuyordur.


  • allaalla  (25.03.10 09:00:58) 
dvd-rom bozulmuştur, lensi tozlanmıştır, dvd-cd temizleme kitleri var bi de temizleyip sürücüyü öyle deniyebilirsin.


  • dieselsingle2  (25.03.10 09:15:46) 
kapsamlı bir deneme yaptım..
her tip dvd ve cd ile.

* data dvd
* dvd video

* data cd
* video cd

sanırım dvd'leri okuyamıyor.
cd'leri okuyabiliyor.

umarım sorun yazılımsaldır..

cd'nin çizik olması ile pek bir alakası yok
zira okuduğu diskler baya bir çizik ve kalitesiz marka.
okuyamadığı diskler gıcır gıcır, çoğusu kendi yazdığı diskler, ve kaliteli marka..
  • fuck milk get beer  (25.03.10 09:19:44) 
benimki de dvd-R'ları okuyup yazabiliyorken, dvd+R'ları okuyup-yazamamaya başladı. optik gözünde problem var muhtemelen.


  • togi  (25.03.10 11:10:14) 
Dvd-rom ların okuma kafasında sorun meydana geldiğinde ya sadece cd leri okur dvd leri okumaz ya da sadece orjinal olan dvd leri okur.Bir temizlemeye çalışın ama rahmetli olmuştur büyük ihtimalle


  • z_victory86  (25.03.10 12:18:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.