[]

Kiracıya yapılan icra takibi sonrası

Selamlar,

Kirasını ödemeyen kiracı için, icra takibi (örnek no. 13) başlatmıştık. Gereken bekleme sürelerinden sonra, kiracının icra takibine itiraz etmediği veüzerinde icra edilecek hiç malı, maaşı vs. çıkmadığı bildirildi. Avukatımız olmadığından tıkandık bu süreçte. Tahliye davası açmamız lazım sanırım ama konuya tam vakıf değilim. Avukat arkadaşların yardımını bekliyorum. (İstanbul)


 
30 gün dolmuş ve borca itiraz edilmemişse, tahliye için, icra hukuk mahkemesine tahliye davası açmanız gerekmektedir. Borçlu 31. gün bütün kirayı yatırsa da, 30 gün içinde ödeme yapmamış olduğundan, mahkeme tahliyeye karar vermek zorundadır. 30 gün dolduktan sonra borcu yatırması, kiracıyı sadece hacizden kurtarır. Tahliyeden kurtarmaz. 30 gün dolmuşsa, hem tahliye davası açabilir, hem de alacağın tahsili için icra dosyasında haciz talebinde bulunabilirsiniz.


  • trajikomix  (07.02.19 19:24:18) 
@trajikomix teşekkürler.. Peki avukat bulamadık diyelim, kendi başımıza açabilir miyiz bu davayı ?


  • rockdriller  (08.02.19 01:25:48) 
Avukatsız tahliye davası açılır mı ?
Cevap : doktor olmadan 20 yaş dişi çekmeye benzer. Zorlarsan çekilebilir de acı çekmeye gerek yok.

  • photo85  (08.02.19 18:43:20) 
tabiki açabilirsiniz. benim bu durumlar için tavsiyem bir avukata dava dilekçesini yazdırmanız (kesinlikle arzuhalciye gitmeyin) ve duruşmaları kendiniz takip etmeniz.

bu durumda avukatların ne eziyetler çektiğini de görebiliyorsunuz :)
  • trajikomix  (08.02.19 20:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.