[]

büyük markalar neden reklama ihtiyaç duyar?

sektör içi rekabet dışında. mesela yemeksepeti her yerde bangır bangır reklam yapıyor. artık “oldum” diyebilecek bir firma ve alternatifi yok, yıllardır da olmaması için mücadele veriyor.

turkcell, vodafone ve turk telekom reklam vermeyi kesseler üçü dışında bir alternatifimiz yok ki zaten.

hiç lacoste, tommy, gucci reklamına denk gelmedim. belki vardır. ya da apple. tv izlemediğim için de olabilir.

yani başarmaya/olmaya çalışan markaları anlarım da “olmuş” markalar neden bu kadar agresif reklam veriyor? reklama döktüğü paranın karşılığını alıyor mu ciro anlamında?

 
Müşterilerinin sürekli artması için. Yemeksepetinin reklamaları olmasa ve çevrenden duymasan boyle birseyi bilmen çok zor.


  • Denton  (07.02.19 15:49:11) 
Hedef kitlenin %95'i yemeksepeti kullansa belki ihtiyaç olmaz reklama ama bugüne kadar hiç kullanmayanların sayısı, kullananlardan çok daha fazladır eminim. o yüzden reklam vermeleri saçma değil.

turkcell, vodafone, tt ile ilgili de her birinin müşterisi diğerleri için av konumundadır. hepsi turkcell'li olsa mesela gsm kullananların o zaman reklama ihtiyaç olmayabilir.
  • himmet dayi  (07.02.19 16:07:16) 
Reklama verilen para kolay kolay bosa gitmez, verdigin paraya deger ve reklamin iyisi kotusu olmaz.
"Olmus" diye bir sey yoktur, reklamsiz kalirsan insanlar yavas yavas markani unutmaya baslar. Evet gercekten oluyor bu. Yemeksepeti ornegi uzerinden gidersek, alternatifi tabii ki var. Yemek sepetininden yemek soylememe alternatifin var musteri olarak.

Doktugu paranin karsiligini catir catir aliyorlar evet.
  • stavro  (07.02.19 16:18:23) 
O zaman coca colanın reklam vermemesi gerekir. Reklam bir markanın kimliğidir. İmajının yansımasıdır. Bir markayı milyonlara tanıtan daha iyi bir aracı yoktur. Müşteri bile markanın reklamını kendi çizdiği imajdan daha iyi yapamaz. Çok bilinen rakibi olmayan markalar bile reklam yapmama lüksüne sahip değildir. Reklam varsa varlar, yoksa silinir giderler. Bu kadar basit. Çünkü biscolata deyince akla marketteki rafta duran biscolatalar gelmez. Reklamı gelir. Yani marka reklamlarla hayatta kalır.


  • rakidabalikolsa  (07.02.19 17:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.