[]

Bu saçmalık benim suçum mu?

Okulum normalde geçen sene bitecekken 1 ders yüzünden uzadı. bu dönemin sonundaki tek ders sınavı için okula geldim ve bana söylenen 3.sınıfın baharından bir dersimin daha eksik olduğu. yani 2 dersim alttan varmış ve tek ders sınavına giremiyorum.

Hocaya ve öğrenci işlerine eğer eksik ders aldıysam danışman hoca neden ders kaydını onaylıyor ve uyarmıyor diye sorduğumda cevap yok.okul sisteminde alttan ff ile bi dersten kaldığında mecburen bir üst sınıfta onu alman gerek fakat almadığın ders için ne alakaysa sonraki sene uyarmıyor. şu an salak gibi 1 dönem daha okumam gerek. birsürü planım vardı altüst oldu. dersi almadığım için devamlılık da problem. hadi onu hocayla konuştum hallettim ama 4 ay daha salak gibi bunlarla uğraşacağım. maddi manevi girdiğim ve gireceğim sıkıntı zaten belimi büktü. aşırı bunaldım.


 
danışman yapmak zorunda bunu evet, ama danışmandan önce sen doğru şekilde hesapladığına emin olsaydın keşke, tamamen danışmana bırakıp risk edilecek bir şey değil bu. ben lisanstayken önce kendimiz hesaplayıp emin olurduk sonra danışmanımızla bir kere daha hesaplardık öyle onaylanırdı. üzülerek söylüyorum ama iki taraf da hatalı bu noktada.


  • theseachange  (07.02.19 15:00:30) 
Geçmiş olsun. Bu tarz şeyler olabiliyor. Benden önce mezun olan birkaç kişi sizin yaşadığınıza benzer sorunlar yaşadılar. Bu sebeple yönetmelikleri inceleyip danışman hocaya soruyorduk sıkıntı var mı diye. Dönemlik krediler ve derslerin kredileri değişiyordu çünkü. Bazen de yeni dersler ekleniyordu. Neyse sonuç olarak bunlar insana ders oluyor. Kendi işinizi takip etmezseniz sorun yaşayabileceğinizi öğreniyorsunuz.


  • the coon  (07.02.19 15:04:06) 
is hayatinda kendilerinden kaynakli bir sorun oldugunda soyle diyen tipler vardir; bana bunu niye hatirlatmiyorsun? neden beni uyarmadin? hadi ben gormedim, sen niye fark etmiyorsun? onlar da yukselir, kariyer yapabilir vs. ama esasinda olmasi gereken kendi soorumlulugunuzu alip isinizi dogru ve duzgun yapmak. sizin durumunuzda ogrenci oldugunuz icin, aile gecindirmek gibi bir sorumlulugunuz da yoksa asil isiniz derslerinizi takip etmek. yani evet sizin sucunuz.


  • jimicik  (07.02.19 15:10:53) 
Senin sucun tabii ki.
Danismanin kac tane ögrencisi, projesi, dersi vs. var. Senin derslerini saymakla mi ugrassin.

  • chitosan  (07.02.19 15:30:00) 
Bu nasıl öğrencilik? Derslerini takip etmek senin sorumluluğunda tabi ki. Sana kolaylık olması için okulda uyarı sistemleri tabi ki olabilir. Ama en büyük suç sende.


  • zimbirik  (07.02.19 16:15:54) 
sen kendi aldigin/almadigin dersleri,kredini takip etmeyeceksin ama danisman takip edip seni uyarmadigi icin suclu olacak? ders/kredi takibini yapmakla sorumlu olan kisi sensin. danismanin nerden bilsin belki tek dersi okulu uzatmak icin bilerek vermedigini? senden baska kimsenin sucu yok.


  • crucio  (07.02.19 16:39:45) 
Sadece sorumluluk / suç durumu değil, bazen ders eklemiş oluyorlar. Ben ilk üniversitemden bir ders bırakıp mezun olmadan ayrılıp 2. üni'yi okudum ve mezun oldum. Aradan zaman geçti, af çıktı ben ilk üniye dönüp o kalan bir dersimi vereyim dedim, o bir ders 3 ders olmuş. Küfrede küfrede çalışıp verdim.
Oluyor öyle.

  • SiyamkedisiZorro  (07.02.19 16:46:42) 
suc senin. el elin işini ne kadar takip eder. kendi dersini sen takip etmemişsin


  • oscar  (07.02.19 22:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.