[]

Reddi miras hk

Reddi miras yapmak istiyorum.

Yaptığım zaman babamın/annemin haberi olur mu? (Hayattalar)


 
reddi miras için öncelikle bir miras, miras için de ölüm olması gerekiyor.

ölümle birlikte mirasın reddi için gereken süre başlar.
  • trajikomix  (07.02.19 03:03:19) 
yanlış bilmiyorsam bunu ancak mirasçı olduğunda yapabilirsin, şuan değilsin, yani ilgili kişiler vefat ettiklerinde mümkün olabilir, tüm miras, borçlar da dahil devlete kalır. yine yanlış bilmiyorsam tam tersi ise geçerli, kişi hayattayken mirasçılarını belirleyebilir, yani çocuklarını mirastan mahrum bırakabilir, hatta geçerli bir sebep bulabilirse eşini dahi mirastan mahrum bırakabilir.


  • rca  (07.02.19 03:10:33) 
benim durumum şöyle;

babamın bir miktar mal varlığı var ve ben bunu istemiyorum. ne şimdi, ne de -allah gecinden versin- vefatından sonra.

bunu şimdiden netleştirebilmemin bir yolu var mı?
  • lordoz  (07.02.19 03:43:17) 
bildigim kadariyla yok. once miras olusmasi gerekiyor (simdi baban hayatta oldugu icin oyle bir sey yok, mal varligi var), sonra belli bir suresi vardi yanilmiyorsam, vefattan sonra o sure icerisinde halletmen gerekiyordu. bilgiler cok taze degil ama zamaninda arastirdigimda boyle gormustum ben, once olmesi gerekiyor diye.


  • der meister  (07.02.19 05:43:33) 
Miras bırakanın ölümünden sonra miras reddedilebilir. Miras bırakan ölmeden red hakkı doğmaz. Fakat miras bırakan ölmeden önce mirastan feragat sözleşmesi yapılabilir.


  • hepbiarayisicinde  (07.02.19 06:29:15) 
sakin ol şampi. istemiyorsan almayacaksın kimsenin zorla verecek hali yok. Birisinin sana miras bırakacağı kesin değilken nasıl reddi miras yapasın.


  • ayin yazari  (07.02.19 10:09:24) 
olumu beklemen gerek +1. belki baban seni coktan mirasindan mahrum birakti haberin bile yok. once bi mirasci konumuna dus, daha sonra rededersin


  • crucio  (07.02.19 12:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.