[]

Sevgilinin gay arkadaşları sorunu

peşin not: ben erkeğim, sevgilim kadın.

sevgilimin gay arkadaşları var. bazılarını ben de tanıyorum, tanıştım onun vasıtasıyla. ben eşcinsellerdeki rahatsız edici rahatlığa inanan birisiyim ve bunu gözlemlerimle kendime kanıtladım. yani o rahatlığı kanıtladım ve rahatsız edici olduğuna karar verdim, bu sadece beni ilgilendirir tabii. dünya görüşüm onların da sorunsuzca ilişkilerini yaşama ve hayatlarını idame ettirme haklarının olduğunu söylüyor, bu yüzden homofobik olduğumu sanmıyorum.

sevgilim de bu rahatsız edici rahatlık konusunda gay arkadaşları ile birlikte hareket ediyor. nasıl, şöyle; mesela 4 gay ve benim sevgilim geceden sabaha kadar taksimde eğlenebiliyorlar. normalde sevgilimin hayatına zerre müdahale etmeyen ben, bu durumdan rahatsız oluyorum arkadaş. "ya onlar gay!" diyor bana, ben de "bana ne onların cinsel tercihlerinden, ben senin 4 erkekle sabaha kadar eğlenmenden rahatsız oluyorum" diyorum. gerçekten de öyle. yani onların gay olması benim kıskanmama engel değil ki. kıskanmak sadece cinsel bir olgu değil, ben sırf onlardan birinin yerinde olamadığım için bile kıskanabilirim, benim mantığım böyle. ha bugüne kadar hiç "şununla görüşmeyeceksin" demişliğim yoktur, demem de. ama lisanı münasiple rahatsızlığımı belirtirim, beni haklı görürse görüşmez, veya görüşmeye devam eder. her neyse.

dün gece sevgilim yine onlarla ilgili bir olayı anlatırken, (mesela ismi G olsun); "G beni gay olduğunu bilmeyen arkadaş çevresine, okuluna falan, sevgilisi olarak tanıtıyor" dedi. ben bunu duyunca çıldırdım birader ya. "e ama gay". başlarım gayine arkadaş, ben bu kadar "large" bir insan değilim. kaldıramam böyle bir şeyi. mesele onun gay olması ve/veya "zararsız" olması değil ki! dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir insanın benim sevgilimi başka birisinin sevgilisi olarak tanıması beni huzursuz ediyor. bu kadar basit. bunu anlamak zor mu? her neyse. bu durum ortadan kalkacak dedim, aynen bu şekilde net bir ifadeyle. haliyle olay çıktı. bu onun hayatıymış, gayler toplumda eziliyormuş, bu durumun ne ona ne bana bir zararı varmış. anlayacağınız gaylerin toplumda ezilmesini benim sevgilim sorumluluk addetmiş ve üzerine düşeni yaptığını zannediyor. veya ben bunu anladım. o onun arkadaşıymış, onun yanında olması suç muymuş... uzatmaya gerek yok sanırım, biz bu cümleler ve türevleriyle 4 saate yakın tartıştık. sonunda onun dediği oldu ve ben pes ettim. ama gece bir damla uyku girmedi gözüme ve durumu kendim çözmeye kadar verdim; gittim o gay elemana mesaj attım. dedim böyle böyle arkadaşım, ben bu durumdan zihinsel olarak zarar görüyorum, huzursuz oluyorum. bunu neden yaptığınızı da gayet iyi anlıyorum ancak durum bu. senden ricam bu durumu devam ettirmemeniz dedim. eleman gayet iyi bir şekilde seni çok iyi anlıyorum böyle bir rahatsızlıktan haberim yoktu, en kısa zamanda bu durumu düzelteceğim dedi. sen sağ ben selamet eyvallah dedik anlaştık. fakat bu durum kıyameti kopardı. sevgilimin sinirleneceğini biliyordum ancak ağzıma sıçtı afedersiniz, şu an konuşmuyoruz. özel hayatına müdahale etmişim, dediğimi yaptırmak için başkalarını mutsuz etmişim, onu hiçe saymışım, gözündeki saygısını yitirmişim.

kendimi hakim önündeki kibar feyzo gibi hissettim şu an, söyleyin duyuru hakimleri, çok mu geri kafalı ve bağnaz bir adamım ben, bu durumu kabullenememem çok mu yanlış?

sonradan aklıma gelen not: 9 aydır beraberiz, bu durum benden önce de devam ediyormuş.

edit: bu arada elemanın söylediğine göre birebir gidip tanıştırma gibi bir durum olmamış, sadece isim olarak bahsediliyormuş. günahını almayayım da. peki bu bir hafifletici sebep mi? hmm. hayır.

edit 2: bu arada verilen cevaplara çok teşekkür ediyorum ancak, olayın ana fikri "sevgilim gaylerin haklarını savunduğu için böyle oldu" çerçevesinde değerlendiriliyor, aslında benim derdim o değil. bu durumu neden kabullenemediğimi anlayamaması, veya benim anlatamamam. olayı bu doğrultuda değerlendirmeye çalışırsanız daha çok yardımcı olursunuz bana.

-----------------------

final edit:

cevap verenlerin sonucu merak edeceğini düşündüğüm için yazayım dedim.

sorunu büyük ölçüde hallettik. kendisi benim bir nevi "paylaşamama" hissim konusunda haklı olduğumu, bu konuda benim nasıl hissettiğimi anladığını söyledi. benim de tek isteğim bunu anlatabilmekti. benim düşüncelerime vereceği öncelikler konusunda artık daha dikkatli olacağına dair söz verdi.

ben de bu durumu çözmek adına seçtiğim yolun yanlış olduğunu, o elemanla ondan habersiz bir şekilde görüşmemin abes olduğu konusunda ona hak verdim, bir daha bu tarz bir yol izlemeyeceğime dair söz verdim.

fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim.

 
abi valla olabileceğin kadar medeni olmuşsun tebrik ederim. ne kabullenicen mına koyiim ibne de olsa kullanılmasa da gerekli donanımın olması rahatsız edici sonuçta.


  • lpgli tosbaga  (25.03.10 02:03:33) 
yani 4'e kadar eğlenmesine falan bir şey diyemem, kendi hayatı fakat gay olduğu bilinmeyen ortamlarda sevgilisi gibi tanıtması saçma. ben olsam ben de dellenirdim. bunun gay olmasıyla alakası yok. herhangi bir adamın senin kız arkadaşını başkasına kendi kız arkadaşıymış gibi göstermesi durumu. bence bunun bir sınırı olmalı. bence burada sana zararı dokunmaya başlıyor olayın. sen aynı şeyi yapsan(eşcinsel veya hetero herhangi bir kız arkadaşınla) kendi tepkisi ne olurdu bilmiyorum ama bence biraz abartmış durumu. bence gay guy'a sinirlenmeden, onu suçlamadan anlattıysan bence en iyi çözüm. adam da böyle bir rahatsızlık vermek istemez tahminimce. senin kız arkadaşının saplantısı gibi gözüküyor gerisi.


  • uckac  (25.03.10 02:04:06) 
yaa sonuna kadar haklı olduğun bi durumda mağdur duruma düşürülmüşsün sen hacı. gay eleman bile anlamış hak vermiş sana, kendi kız arkadaşın bunu anlayamıyo mu yani? açık söyleyeyim, bence o kız ileride de seni çok üzer, boşuna dert edinirsin. yol yakınken vazgeç sen bu sevdadan.


  • ruhibirbanyo  (25.03.10 02:07:51) 
meedeniyetin resmen amına koymuşsun da. sonuçta önünde çükü var. rahatsız olmamak elde değil ama sen fazla şey etmişsin hocu. ne o yahu sevgilinin sabaha kadar elin gayiyle falan eğlenmesi. neyse bana giren çıkan yok. bence kız arkadaşın fazla özgür takılıyor.


  • sert yerden yavas  (25.03.10 02:10:45) 
@uckac,

aynen sordum onu, "aynı durumda ben olsam, lezbiyen bir kız arkadaşım beni diğer erkeklere sevgilisi olarak tanıtsa, ne hissedersin" dedim. iki üç saniye düşündü, kızı tanısaydım sorun etmezdim dedi. geç onu dedim. gay elemana da sinirlenmedim adamın olaydan haberi bile yok, söyledi zaten böyle bir rahatsızlığa mahal vermek istemem diye. onun için sorun yok.

@ruhibirbanyo,

vazgeçmeye niyetim yok hocam, sevdam büyük. vazgeçecek olsam daha ciddi sorunlarda vazgeçerdim. onun da aynı sevgiyi paylaştığına eminim bu konuda bir sıkıntımız yok. yani bu durum benim seven onun sevilen taraf olduğu sonucunu çıkarmasın.

ama evet, o eleman anlıyor benim kız arkadaşım anlamıyor.

@sert yerden yavas,

fazla özgür takılması benim için problem değil, karşılıklı sorumluluklarımızı unutmadıktan sonra o da ben de özgürüz zaten. sabaha kadar eğlenmesi de sorun değil, yanındakiler arkadaşı sonuçta. yeri geliyor ben de kendi arkadaşlarımla sabaha kadar eğleniyorum.
  • robin crusoe  (25.03.10 02:11:00 ~ 03:56:57) 
robin hoca, valla bence gayet medeni sinirlar icerisinde ve hakli rahatsizligi dile getirmissin. orada senin sevdicegin, gaylere hak verecegi kadar sevdicegine hak vermesi gerekli bana gore.

onlarin bir suru kiz arkadasi vardir, gitsin baskasini tanitsin. ne kadar sinir bozucu degil mi? yok yere kavga cikiyor adami uyuz ediyorlar.

tez vakite sende lezbiyen bir arkadaş edin, onlari bilmeyen çevresiyle seni sevgili diye tanıştırsınlar? 4'lere kadar o lezbiyen hanımla barlarda eğlen, senin sevdicek ne der? dimi?

not: zaten yazilmis okumamisim.. tanisam sorun etmezdim, palavra usta.
  • kobretti  (25.03.10 02:12:09 ~ 02:12:51) 
afedersin ama lezbiyenle takılsan sabaha kadar, o kız öttürür seni. kanser olursn allah göstermesin gel vazgeç bu geniş medeniyetten biraz daha insancıl birini bul.


  • sert yerden yavas  (25.03.10 02:17:01) 
valla onu bunu bilmiyorum da, isin su boyutuna deginmek isterim,

bahsi gecen kiz arkadas, siz gayet medeni bir sekilde o gay arkadasa "rahatsiz oluyorum" minvalli attiginiz mesajlar yuzunden bile sizin agziniza edebildiyse,

burada iliskinizi ve bu olaylari tum sozlukle paylasmanizi duysa neler neler der, tahmin bile edemiyorum. hani 9 aydir berabersiniz, nickinizi biliyordur belki diye, bi nevi uyari babinda, yanlis anlasilmazsam.

"gay arkadasin, kiz arkadasinizi onun sevgilisiymis gibi tanitmasi" olayinda bence de haklisiniz, ben de boyle bir seyi istemezdim.

--

cevap uzerine edit: aman gaza gelmeyin derim yine de : )
  • la traviata  (25.03.10 02:19:16 ~ 02:26:54) 
@la traviata,

haklısın, düşünmedim değil. ancak baktığımız zaman sözlükte kimse beni tanımıyor, haliyle ilişkimizi bilen de yok. sözlük dışından da çok yakınımdaki birkaç insan hariç nickimi bilen yok. yani bu olayın kimin başından geçtiği bilinmiyor, burada cevap verenler bir şablon üzerinden tartışıyor aslında. böyle bakınca mantık olarak sorun olmadığını düşünüyorum. üstelik paylaştığımda mahrem bir konu değil. görebilir bence bir sakıncası yok, hatta kendim bile gösterebilirim. : )
  • robin crusoe  (25.03.10 02:24:12 ~ 03:49:16) 
benim anlayamadığım bir şey var: kız arkadaşın, gay'lerin de cinselliğini özgürce yaşamasını savunuyor, çok güzel. demişsin ki, üzerine düşeni yaptığını zannediyor. bu özgürlüğü savunurken, birisinin gay olduğunu gizleyerek heteroseksüel olarak tanınmasına yardımcı olmak çok bariz bir çelişki değil mi?


  • atesikus  (25.03.10 02:24:40) 
@atesikus,

aslında süper bir nokta. ama bu topa da girersem bu maçta fazla risk alırım hocam. : ) sana katılıyorum o ayrı.

o daha ziyade, böyle yaparak onun yaşamını kolaylaştırdığını ve bu şekilde bir iyilik yaptığını düşünüyor.
  • robin crusoe  (25.03.10 02:26:30 ~ 02:26:57) 
iyilik yapmak istiyorsa o kadar yardıma muhtac insanlar var. neden onlara yardım etmiyor ki. gay olmasın kardeşim onlar da biz gay miyiz allah allah ya. onlar yüzünden neden ilişkin zedeleniyor ki. ne safca bi yaklaşım. git konuş arayıp sormayın konuşmayın keserim çükünüzü de?


  • sert yerden yavas  (25.03.10 02:30:04) 
onlar yüzünden ilişkim zedeleniyor ama onlar gay olduğu için değil, mesele bu değil. iyilik yapma önceliğine de karışmamak lazım insanın bence. ben de gidip o kadar muhtaç insan varken angora tavşanı seven şoförler derneğine yardım yapabilirim.


  • robin crusoe  (25.03.10 02:43:42) 
sen haklısın tabi hacı, ne o öyle. tamam gaylerin hakkını biz de savunuyoz ama savunurken onların özel hayatların içinde yer almıyoz.


  • antihero  (25.03.10 03:10:03) 
hocam kusura bakma ama seni fena ezmişler. zeytinyağı gibi üste çıkmış hatun. hakaret manasında söylemiyorum; karakterinde biraz uysallık, sessiz sedasızlık ya da amiyane tabirle pısırıklık falan var galiba. %100 haklısın ama hatun çok dişli. kendini haksız hissedecek konuma gelmişsin.

tartış, dövüş ne istersen yap, gırtlak gırtlağa da gelsen süngünü düşürme derim nacizane... haklısın, arkandayız...
  • lazor  (25.03.10 03:40:17) 
@kogan,

teşekkür ederim, düzelecek elbet, umarım çabuk düzelir.
şu yanlış anlaşılmayı düzelteyim; sevgilim bana diyor "gözümdeki saygını yitirdin" diye. 4 saat mevzusunda da mübalağa yaptım, 4 saat konuştuysak 2 saat tartışmışızdır net. bu da az bir süre değil tabii. yalnız tartışma yeni yeni argümanlar çevresinde dönmedi işte. ben durumu anlatmaya çalıştıkça o aynı cümlelerle özetle "hayır, hayatıma müdahale etmen yanlıştı, bana büyük bir özür borçlusun" dedi.

@Lazor,

aslında bir ezilme durumu yok, bu durumdan pısırık bir karakter olduğum kanısına varman normal. ancak ilişkimizin seyri bu durumda olduğu gibi değil. mantıklı olduğunu düşündüğüm konuda taviz verdiğim binde birdir. ilişkim konusunda da herhangi bir konuda da.
  • robin crusoe  (25.03.10 03:47:32 ~ 04:08:02) 
ben kıskanma yeteneği olmayan biri olarak konuşayım, biraz ters bi cevap olsun.

kızın açısından olaya baksan? bence kıskanma denen şey biraz güvensizlik ve suçlama kokar. sen kıskandıkça o da bana güvenmiyor musun ya triplerine girip kızabilir, kendini savunma ihtiyacı hissedebilir.

genelde hepimiz sevgilimizin bizi arkadaşlarımızdan kıskanmasından nefret ederiz. değil mi? bütün muhabbet çocukların gay olması meselesi üzerinden gitmiş. olmasalar ne farkeder? bu soruyu sor kendine. hetero olsalar kız arkadaşın aldatçak mı seni yani? yanlış bir şey yapıcak olsa her türlü yapmaz mı? arkadaşım diyo netice itibariyle, seviyorsan güveniyorsan çok da mesele etme.

çocuk yaşadığı sosyal çevre içinde cinsel kimliğini saklamak zorunda kalmış muhtemelen, hetero olduğunu birilerine göstermek için de sevgilini kullanmış. bu taraftan kötü gözükse de gayet anlaşılabilir bi durum bence. kimseye bi zararı yok. çocukla konuşup halletmişsin meseleyi zaten, ismen geçiyormuş ayrıca, cidden boşver.

çoğu kimse genişlik olarak algılayabilir ama sadece bazı tabuları, ön yargıları aşma, klasik sevgililik ezberini bozma hali bu. sevgilinle mutluluğun arasında bi engel olmasın bu. güven kıza.
  • emraah  (25.03.10 04:16:19) 
@emraah,

karşıt bir görüş gelmesi cidden iyi oldu, körler sağırlar birbirini ağırlar gibi anlaşılmasın çünkü.

aslında bahsettiğin şeylerin çoğunun cevabını vermiştim peşinen. ancak tekrar edeyim. hatta öncelikle şunu söyleyim, konunun elemanın gay olması üzerinden dönmesini ben de istemiyordum zira sorunum bu değil benim. hatta sen yazmadan bir kaç dakika önce ilk mesajımda bir editle bunu dile getirdim, tesadüf üzerine sen yazdın.

şu konuda katılmıyorum. benim düşünceme göre kimse kıskanılmaktan nefret etmez. nefret edilen o kıskançlığın yarattığı baskı olabilir. bu baskı olmadan, kıskanılan kişiye zarar vermeden yapılan her kıskançlık tatlıdır. ve ben onu arkadaşlarından kıskanmıyorum zaten. bunu belirtmiştim. tekrar edeyim, kıskançlık sadece cinsel bir olgu değildir. ben birini kıskandıysam mesela, sevgilime olan güvensizliğimden değil, kıskandığım kişinin yerinde olamadığım için olabilir. daha bariz bir örnek; bir evde yeni bir bebek doğmuşsa, diğer çocuk(lar) o bebeğe olan ilgiyi kıskanabilir. vesaire.

aramızda kesinlikle bir güven problemi yok, olmadı da. zaten güven problemi olan bir ilişkinin yürüyebileceğini düşünmüyorum.

arkadaşın cinsel kimliğini "saklamak zorunda" olması ve hetero olduğunu "kanıtlamak zorunda" kalması da bambaşka bir konu ki bence akla ve mantığa sığmayan iki durum. benim sorunumun geri planda kalmaması adına burada açmak istemiyorum, dilersen ayrı bir mesajla konuyu irdeleyebiliriz.

kimseye zararı olmadığını biliyorum, bunu çocuğa da söyledim. bu durumdan kimsenin somut bir zarar görmediğini biliyorum ancak yine ilk mesajımda söylediğim gibi, tekrar etmek gerekirse, herhangi birinin benim sevgilimi başka birinin sevgilisi olarak biliyor olması -ismen de olsa- beni mental olarak huzursuz ediyor. bu kimine göre genişliktir, kimine göre at gözlüğü takmaktır. ben bu kadar geniş değilim ve at gözlüğümü çıkaramıyorum ne yazık ki.
  • robin crusoe  (25.03.10 04:30:56 ~ 04:40:16) 
meseleyi sakin bi kafayla oturup konuşursanız halledebilirsiniz sanıyorum. ikiniz de birbirini seven, güvenen, makul insanlara benziyorsunuz. kıskançlık algılarımız uymasa da bu konudaki huzursuzluğunu anlayabiliyorum. bunu kız arkadaşının da anlamasının bir yolunu bulmalısın. yalnız belki kızıcan ama sevgilinin bilgisi dahilinde olmadan çocukla iletişime geçmen ve onu mahçup duruma düşürmen sevgilini epey bi kızdırmış gibi görünüyor. bana büyük bi özür borçlusun dediği konu buysa bence cidden özür dilemelisin. haklı olduğun kavgada yanlış bir yol izleyip haksız duruma düşmüşsün. fakat sevgilin de senin huzursuzluğunu ve derdini anlasın ama, çok yüklendim sana:)


  • emraah  (25.03.10 05:39:14) 
@emraah, o konuda haklısın kesinlikle. zaten hiç tasvip etmediğim bir şeyi yaptım. o konuda özürümü saklı tutuyorum. ancak önce bu durumun anlaşılması gerekiyor. teşekkür ederim. : )


  • robin crusoe  (25.03.10 06:06:02) 
ben de sevgilinizin sinirlenmekte sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum. siz açıkça "senin hayatınla ilgili onay vermediğim bir şey olursa ve sana kabul ettiremezsem ben de başka şekilde çözerim" mesajı vermişsiniz.


  • galadnikov  (25.03.10 06:58:08) 
@galadnikov,

niyetim öyle bir mesaj vermek değil. zaten "başka şekilde çözerim" kısmının yanlış olduğunu, en azından ondan habersiz yapmamam gerektiğini biliyorum. hatamı kabul ediyorum. ancak beklediğim onun da benim düşüncelerime biraz daha öncelik tanıması.
  • robin crusoe  (25.03.10 07:26:02) 
"ilişki"nin teorik olarak mantığı sevgilini her şeyin üstünde/önünde tutmaktır.

bu "türk kızı" modelinde "sevgiliden alıp elaleme dağıtma" mantığı mevcut. bu olayın özünde de gaylik falan yok, direk bu mentalite. heer biri robin hood anasını satayım.

bu kızla ömür geçmez, az bile yapmışsın. cinayet işlesen hafifletici sebebin var, ne özel hayata müdahalesi? bir başkasının kız arkadaşıyla ben baş başa kalmıyorum, o.ç. sevgilisi gibi tanıtmış. sikerler öyle arkadaşı.
  • unbeknown the black  (25.03.10 08:06:40) 
@unbeknown the black,

bu kızla ömür de geçer ahiret de. diğer elemanı da biliyorum, art niyetli olmadığına eminim. ona karşı da bir kinim veya nefretim yok, bu yüzden bu şablonda ben kendi adıma böyle düşünüyorum, aynı durumda sen olsan kimse sana niye öyle düşünüyorsun diyemez o ayrı. teşekkür ediyorum yine de.
  • robin crusoe  (25.03.10 10:40:01) 
cevap verenlerin sonucu merak edeceğini düşündüğüm için yazayım dedim.

sorunu büyük ölçüde hallettik. kendisi benim bir nevi "paylaşamama" hissim konusunda haklı olduğumu, bu konuda benim nasıl hissettiğimi anladığını söyledi. benim de tek isteğim bunu anlatabilmekti. benim düşüncelerime vereceği öncelikler konusunda artık daha dikkatli olacağına dair söz verdi.

ben de bu durumu çözmek adına seçtiğim yolun yanlış olduğunu, o elemanla ondan habersiz bir şekilde görüşmemin abes olduğu konusunda ona hak verdim, bir daha bu tarz bir yol izlemeyeceğime dair söz verdim.

fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim.
  • robin crusoe  (25.03.10 10:44:41) 
kız arkadaşını çok fazla alttan almışsın. abartmış o da, bence sen alttan aldıkça o daha da tepene çıkmış. bence haklısın da sorunu 3. şahıslarla çözmen çok yanlış bak o konuda kız arkadaşın haklı, onun dışında bu kadar alttan alma bence, o senin ağzına sıçıyorsa "görüşmeyeceksin ulağn" ya da"söyle onlara adam gibi davransınlar ne lan kız arkadaşım muhabbetleri" falan diye sen de onun ağzına sıç. allah allah ya. haklısın kardeş, ama işte birazcık daha astığım astık kestiğim kestik olmalısın!


  • cedric  (25.03.10 10:55:07) 
yahu sen madem bu kadar dert etmiyosun da hocam ne diye duyuru açtın ki ? biz o lavuklarını çükünü keselim diye bakıyoruz olaya... ya hocu sabaha kadar sen olmadan nasıl eğlenir elin lavuğuyla? onu geeç onu geç tmm onu anladım. hadi bi sorun yok falan da. lan okulda sevgilim olarak tanıtmak ne alaka yahu? olabilir mi böyle bir şey ya. vay ak adamına bak sen madem okulda utanıyosun halinden ne diye takılıyosun öyle sikik? bak çok sinirlendim kusura bakma eğer yanlış cümle sarf ediverdiysem. ama hakkatten ya kız arkadaşın da seni daha ön planda tutacağına onlara karşı savunuyor kendini. yani 9 aydır birliktesiniz, tamam belki o denyolar 2 yıldır arkadaştır ama sonuçta sevgilisisin o kızın sen nasıl onu ön planda tutuyorsan o da seni ön planda tutmalı. e peki evlendiniz diyelim bu lavuklar da bi işte çalışmaya başladı e evlendiğin kızı afedersin ama "karım" olarak mı tanıtıcaklar? e onu da yaparlarsa vallahi o kız izin verir ona. hatta seni de suçlu duruma düşürür "geri kafalı bağnaz öküüüz" diye bağırır suratına da.


  • sert yerden yavas  (25.03.10 10:55:44) 
@sert yerden yavas,

sorun halloldu birader, yıpratma kendini daha fazla bence. dikkat edersen duyuruyu neden açtığımı senin dışında herkes anladı. unut gitsin, teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığın için.
  • robin crusoe  (25.03.10 11:06:49) 
sabaha kadar gay'lerle takılacağına, normal arkadaşlarıyla takılmasını tercih ederdim ben. kız arkadaşım ve başka arkadaşlarımdan dolayı bir kaç gay vatandaş tanımışlığım var, normal(kim normal ki demeyin) bir psikolojiye sahip olanını da görmedim. en başta başına kötü bir olay(uyuşturucu, kavga vs.)gelmesini istemediğim için gece vakti onlarla beraber olmasını istemezdim.

eğer kız arkadaşınız, sizi gay arkadaşını düşündüğü kadar düşünse, vatandaşın etrafına kendisinin kız arkadaşı olarak lanse etmesine izin vermezdi(acı ama gerçek). sonuçta ilişki karşılıklı yaşanan bir olaydır.

hani mazlum filan diyede bakmıyorum ben gay'lere. salak olanına hiç rastlamadım.
  • togi  (25.03.10 11:34:24) 
bi şekilde çözüme kavuşmuş olmasına sevindim. sonunda anlamış en azından. bu arada kız arkadaşına takındığın tavırdan dolayı tebrik etmek isterim. tebrikler.


  • antihero  (25.03.10 17:22:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.