[]

Aynasız Fotoğraf Makineleri

Zamanında çok araştırdım ilgilendim-heveslendim ama bir süredir beklemede bıraktığım bir konu olduğundan çok bilgim olmayan bir konu olarak kaldı bu makineler.

Fujifilm'in x serisi ile ilgileniyorum. xa5 fiyat olarak uygun ama plastik gövde falan olması hoşuma gitmedi pek. (sıkıntı olmaz mı ya da?)

Sony ya da olympus da olabilir.

Marka- model önerilerinizi bekliyorum.

 
bütçe çok önemli tabii.
video da çekerim diyorsan a6000 aynasıza giriş için çok uygun. videoyu hiç çekmem diyorsan fuji'nin xt serisinden xt-1 de iyidir. özellik açısından a6000'in artıları olsa da fotoğraf kalitesinde belli noktalarda önde.
bu noktada piyasanın hakimi a6000 diyebiliriz, abisi a6300 daha iyi ama aralarında fiyat farkı çok. xt-1 de daha pahalı a6000'den.
bütçede sorun olmayacaksa a6500 alıp geçmek en iyisi tabii...

edit: proteus'un dediği aldatıcı olmuş biraz, profesyoneller sony tercih etmiyor gibi konuşmuş. tabii ki doğru değil, benim de bizzat tanıdığım, bizzat tanımayıp sony kullandığını bildiğim bir sürü sanatçı var. hatta totalde profesyoneller arasında sony kullananlar daha bile çoktur gibi kanıtlayamayacağım bir iddiada bile bulunabilirim.
bunu niye söyleme gereği duydum, çünkü giriş için bütçen çok yüksek değilse "sony dandikmiş fuji için kasayım" diyip de kendini zorlama diye. yoksa her makinenin kendine göre artıları eksileri var, sen bizzat araştır karar ver.

bir de xa5 dediğin için bütçen çok yüksek değil diye düşündüm, full-frame'lere girmedim. yoksa aşağıda dendiği gibi a7 serisine bakılır tabii ki.
  • Jux  (06.02.19 17:22:14 ~ 20:04:44) 
eger lens cesitliligi istiyorsan fuji, ama ben kit lens ile idare edecegim diyorsan yine fuji, tasimasi kolay olsun, istedigimde satmasi kolay olur diyorsan yine fuji. olympusların her serisi birbirini tutmuyor özellikle işlemcileri ile ilgili cok sikayet var. o kadar profesyonel fotografci, fotograf sanatcisi taniyorum, sayi ile 1 tanesi bile sony yi tercih etmiyor.


  • proteus  (06.02.19 19:01:47) 
Bende x-pro2 var. Fujifilm. Fujifilm kullanana kadar bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Babamda xt2 var. O da güzel.

Bütçe önemli yukarıdaki arkadaşımın da dediği gibi. Sony a7r3 çok güzel bir makine. Ama bütçenize uygun değilse hiç de güzel bir makine değil.

A6000 kullanıp memnun kalan arkadaşım var. O tamamen bütçe sıkıntısı nedeniyle a6000 almıştı.
  • levpontryagin  (06.02.19 19:03:53) 
Bende olympus öneriyorum, her türlü bilgi için m43turkiye.com dan yararlanabilirsiniz. Forum.donanimhaber.com de de olympus m43 kullanıcıları konusu var.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (06.02.19 20:14:47) 
evet belirtmeyi unutmuşum çok önemli bir etken tabii bütçe.

maalesef 3bin civarı düşünüyorum.

ama bir delilik yapabilirim belki.
  • nıç  (07.02.19 12:16:37) 
Sony'nin butun aynasiz modelleri kendi kulvarinda ve fiyat araliginda cok iyi is cikariyor bana sorarsan.


  • stavro  (07.02.19 12:18:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.