[]

normal mi, sezaryen doğum mu? (40.hafta)

40. haftaya girmişken bu sorulur mu diyeceksiniz belki ama kafalar karışık biraz anlaşılacağı üzere.
40. haftaya girdik, bebek doğum kanalına bile girmedi, sancımız sıfıra yakın, nst 20lerde, kilosu da +/-300gr. sapmayla 3700gr. ölçülüyor.
doktorumuz normal dogumu beklesek de bebek kilo almaya devam edeceği için normal dogum için genel geçer şeyler de olsa çekincelerini belirtiyor(omuz takılması, nefessiz kalma, bekleme sürecindeki bebegin kakasını yutma riski gibi. 2 gün sonraya sezaryen tarihi verdi bize. yine de karar sizde, bekleyebiliriz ama riskleri ben belirtmek zorundayım diyor.

benzer tecrübe yaşayanlar varsa eğer, nasıl bir yol izlediniz?

 
Kendinizi sezaryen ihtimaline karşı soğutmayın demek için geldim. İlk hamileliğimde normal doğum yapmaya çok kararlıydım. Doktorumla bu şartla konuştum, sağlığım, yaşım bebeğin kilosu vs. her şey normal doğum için uygundu, buna ilaveten sezaryene karşı büyük bir önyargım vardı. Ancak bebecik 42. haftaya girip doğum işaretleri vermeyince paşa paşa sezaryenle aldık tosunu, 3800gr. 41 hafta dolsun diyebilirsiniz.


  • SiyamkedisiZorro  (06.02.19 15:28:23) 
Benim bir dogum tecrubem yok ama anneminkinden bahsedeyim. Annem beni 5,5 kilo ile normal yolla dogurmus. Hastanese inanilmaz sancilar cekmis ama doktoru israrla sezeryane gerek olmadini soylemis. Annem acisindan zor bir doğummus. Ben koca bir boga gibi yatarken o bir hafta hastanede kalmis. Yine olsa yine normal dogururdum der ama doktoru bir sorun olsa ve sezeryan deseydi o sekilde dogururdum diyor. Hamileliği 9 ay 10 gunden 15 gun fazla surmus ve suni sanci ile dogurmus.


  • nick konusunda kararsizim  (06.02.19 15:49:40 ~ 16:15:58) 
Yaklaşık 10 gün önce benzer şartlarda sezaryen ile doğum yaptım. Son güne kadar normal doğum şeklinde planlamıştık, 40+2 günde bebe doğum kanalına hala girmemişti, nstde sancı yoktu, benim hissettiğim bişey zaten yoktu, normal doğum için beklemek artık risk almak olur diye düşündü doktorum. Kontrole gitmişken sezaryen olup döndüm, 3540 gr doğdu bu arada.
Hep normal doğum yapmak istemiş biri olarak nasıl doğacağını bebe belirliyor sanırım, doktorun tecrübesine de güvenmek gerekiyor, ki ben de doktorum.

  • mavibalık  (06.02.19 15:49:57) 
Gecen bir arkadasimla konustum. Kizi doktora her kontrole gittiginde bu sekilde korkutmuslar. (Ki bu cok fazla arkadasimin basina geldi, nerdeyse hepsi sezaryeni kabul etti) kiz direndi vr normal dogum yapti. Cok mutluydu. Son dakikaya kadar bir dolu laf etmisler 42 haftada doğurdu sanirim o da.


  • red g  (06.02.19 16:08:52) 
etkilemek istemem ama normal doğum diye direten bi tanıdığın başına gelmedik kalmadı geçenlerde, çocuk nefessiz kalmış havale geçirmiş vs. bahsettiklerinin hepsi olmuş. risk almaya değer mi?


  • legalize marijuana  (06.02.19 16:20:00) 
Doktorun ortada somut bir sebep olmadan sizi sezaryene yönlendireceğini düşünmüyorum. Doktorunuz ve sizin birlikte vereceğiniz bir karar bu. Ben sezaryen doğum yaptım. Kuyruk sokumu yakınlarında iki belirgin fıtık ve sinire bası olmasına rağmen göründüğüm beyin cerrahından normal doğum yapamayacaktır görüşü alınana kadar normal doğum odaklıydı doktorum. Normal doğum yapamaz raporu alınca yıkılmıştım. Belki de iyi olanı buydu bilemiyorum. Ama kadın doğumcuma sonsuz güveniyordum. Siz bence aklınıza takılan ne varsa doktorunuza sorun. Asla cevabı başka yerde aramayın.


  • rakidabalikolsa  (06.02.19 16:25:02) 
yurt dışında da aynı prosedür izleniyor. bebek büyüdükçe normal doğum riskli olmaya başlıyor. ben olsam doktoru dinlerdim.


  • aati kya khandala  (06.02.19 17:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.