[]

eşinize, sevgilinize mektup yazar mısınız?

eşimle bir süredir aramızda iletişimsizlik var. ailesinden kaynaklı maddi manevi problemlerin bize yansıması sonucu aramıza ufaktan bir soğukluk girdi. kavga, gürültü ya da sitem değil de, ben yapmasan daha iyi dediğim bir ortaklığa girip iş batınca kendini mahçup hissedip bana uzak durmaya başladı. asla olumsuz bir şey söylemedim, surat da asmadım. 2 sene daha borcunu ödeyeceğiz ama risk alınması gereken bir durumdu, tutsaydı çok rahat edecektik ama ticaret olunca insan sonunu düşünemiyor diye üstünde durmadım. fakat eşim çok kafaya taktı, çok sessizleşti. sürekli düşünüyor, çıkış yolları arıyor, yeni projeler bulmaya çalışıyor vs. bu arada da bana da kızımıza da mesafeli duruyor.

özetle evdeki durum bu. normalde evimiz çok eğlenceli, şenliklidir ama şimdi kızımla ne yapsak neşelendiremiyoruz. olan olmuş işimiz gücümüz yerinde borç yiğidin kamçısıdır ödeyeceğiz ne yapalım desem de kafasından atmasını sağlayamıyorum.

ben de oturdum bir mektup yazdım ona. bu şekilde davranmasının bizi uzaklaştırdığını, romantizmin aramızda git gide azaldığını, kızımızın babası onunla ilgilensin diye gözünün içine baktığını, onu sürekli oyunlara dahil etmek istediği ama umduğu karşılığı bulamadığını, onu ne kadar sevdiğimizi, bizim için ne kadar değerli olduğunu vs anlattım. dolu dolu 3 sayfa mektup oldu içim nasıl dolduysa sadabat paktı gibi yazdım durdum. hatta ona da dedim eğer benimle yüzyüze konuşurken rahat hissedemiyorsan sen de yaz, aklından ne geçiyorsa içinde tutma, ne düşündüğünü bileyim. bir şekilde iyice kopmadan yeniden iletişim kuracak bir yol bulalım diye. güzelce zarfa da koyup montunun iç cebine attım gece o uyurken.

öğlende birlikte yemeğe gittik otururken baktım zarf hala cebinde fakat açılmamış. görüp görmediğini bilmiyorum,görse açar bakardı diye düşünüyorum ama orada oturup yemek yerken birden çok ergence geldi hareketim. utandım ya :) fırsatını bulsam yemekten kalkarken montunu giydirir gibi yaparken geri alacaktım ama bi hamlede giyiverdi elimi cebine atamadım. neredeyse 5 senelik evliyiz, çoluğumuz çocuğumuz var oturup 2 kelam edemiyoruz ne saçma şey.

saçma bi hamle mi olmuş, okuyunca bu ne len çok saçmaymış der mi? pff liseliyle evlenmişim:/ demez dimi? napiim akşam eve geldiğinde hala açmamış olursa mektubu geri alayım mı?

 
bence de iyi olmuş bazen sevdiklerimiz üzülürken elden hiç bi şey gelmiyor ne kadar neşelendirmeye çalışsak da. siz başka bi yol denemişsiniz en azından neden saçma olsun.


  • lata  (06.02.19 15:08:45) 
Yazarım, yazıyla iletişim farkli ve güzeldir yazmayı sevene. Siz de iyi yapmışsınız.


  • karacigerim vur kadehlere  (06.02.19 15:10:21) 
Bazen mektup, bir yazı , yüzyüze konuşmadan daha etkili olabilir. İyi yapmışsınız.


  • rakidabalikolsa  (06.02.19 15:12:04) 
yazmam. değişiklik istersem telegram'dan yazarım. :d


  • datnet  (06.02.19 15:16:58) 
yılın ezikliği olmuş bu.


  • mistikla  (06.02.19 15:31:28) 
@mistikla o kadar da gömme yav :(


  • kakamelsokoban  (06.02.19 15:34:33) 
Mektup yazmak çok alışıldık bir şey değil, ama yazmak iyidir. İnsan eşiyle bu konuları konuşurken olur a sesler yükselir, olmadık / istenmedik yerlere gidebilir konuşma. O yüzden mektup iyidir demek istiyorum. Geri almayın mektubu. İlla ki okur o, sakin kalın siz.


  • SiyamkedisiZorro  (06.02.19 15:58:13) 
umarım aşarsınız sorunlarınızı, çok güzel bir hareket, ergence/liseli değil.


  • Jesus Christ  (06.02.19 16:25:40) 
Yok yazmam. Konusuyoruz biz.


  • buf-e kür  (06.02.19 16:41:45) 
Bence güzel olmuş, çünkü konuşmalarda başlanılan konu ile son konu arasında uçurumlar olabilir, daha fevri tepki verilebiliyor. O sebeple tam olarak anlatmak istediğinizi giriş, gelişme, sonuç açıklayabildiğiniz için çogzel olmuş. Her olay için değil de süre gelen için durumlar için bence güzel bir yöntem. Bir nevi müdahale, nota vermek gibi :)

cevap: mektubu alma.
  • ilkot  (06.02.19 16:45:43) 
hiç de saçma değil. konuşmak fayda etmediyse bence en mantıklı adım bu zaten.

umarım düzelirsiniz.
  • elorelia  (06.02.19 17:33:32) 
hic sacma degil. karsı taraf iletisime kapalı oldugunda kendini anlatmanın tek yolu yazmak oluyor.

ben sorun olsa da olmasa da hayatımda onem verdigim insanlara mektup yazarım
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.02.19 17:46:20) 
bence de ergenlikle veya eziklikle ilgisi yok. guzel bir iletisim yontemi olmua. ayrica bugunleri astiginizda geri donup bakmaya materyaller olmasi iyidir. bir de yuz yuze konusma amacindan rahatlikla sapabilen bir iletisim sekli. mektup tek tarafli olarak sizi ona anlatmis olmasi acisindan daha verimli bir yontem olmus bence. mektubu almazdim ben olsam.


  • in vino veritas  (06.02.19 18:16:17) 
Iyi iyi, kendini hangi yolla ifade etmek istiyorsan etmişsin. Demek ki öylesi senin için çok daha iyi bir seçenekti. Ben yazmayı seviyorum ya, mesaj da bazen böyle uzun uzun yazasım geliyor.Mesajı alınca Erkek arkadaşım hemen ayı gibi arıyor yazmaya uğraşamadım diye. Bazen arama, yazmayı özlemisim, yazalım diyorum. Yazmak başka alem gibi geliyor. Daha büyülü, daha yavaş, daha usul usul, daha tane tane, daha düşünerek. Mektup da yazılabilir, bence hiç sorun yok.


  • velvetmorning  (06.02.19 19:05:50) 
Ben de yazardım. Niye ergence olsun konuşmaktan daha etkili oluyor yazmak bazen. Mektubu almayın ama iç cebinde fark edemeyebilir başka bir yere koyun bence.


  • sacrilegious  (07.02.19 12:24:52) 
@kakamelsokoban
ee noldu, anlatsana biraz :)

  • ilkot  (07.02.19 19:28:10) 
ay okumuş cebinde baktım zarfı yırtılmış ama katlı şekilde duruyor fakat zerre renk vermedi :) ben de utandım açamıyorum konuyu okudun mu diye soramadım. karşı atak bekliyorum şimdi o da belki cevap yazar diye :)


  • kakamelsokoban  (11.02.19 15:40:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.