[]

adak kurbanı nereden almalı/nereye vermeli?

Geçen yaz ağzımdan bir anda çıkmış adağım var (yıllardır geçemediğim sınav için 'bu sınavı geçersem kurban bile keserim' demiştim). Hazır memlekete gelmişken halledeyim dedim ama anamlar etrafta dağıtacak kimse yok sen internetten bağışla diyor.
Güvenilir bir yer arıyorum şimdi.

Şimdilik ihh, kızılay ve lösev'i gözüme kestirdim. En çok içime sinen Lösev olmuştu ama biraz pahalı diğerlerinden. İhh daha uygun yurt dışı olduğu için.

Daha önceden internetten bağış yapmış olanınız varsa yardımcı olabilir misiniz?

 
Ben İHH'ya birkaç kez bağış yaptım kurban bayramında. Kardeşim de orada görevli ve sağlam olduğunu biliyorum. Gönül rahatlığı ile oraya bağışlayabilirsiniz.

Ben de çiftlik işletiyorum, istersen bir kuzu kesip köyde senin adına yemek verebilirim :)
  • cowboy  (06.02.19 12:18:46) 
@cowboy teşekkür ederim :) aslında birebir görmek içime sinerdi ama dernekler daha iyi olur gibi ihtiyaç sahibine ulaştırmak için.


  • cikolata selalesi  (06.02.19 12:44:47) 
Kızılay adak kesimi yapıyor . Kızılay adak diye aratırsanız bulursunuz .


  • Bostan  (06.02.19 13:00:46) 
Şurayı tavsiye ederim: www.darulaceze.gov.tr

Bizzat gidip kesimi görebilirsiniz. Biz burada kestirdik birkaç kez. Oldukça rahat ve kolaydı.
  • inawen  (06.02.19 13:19:50) 
"bile" keserim demişsin. bu adak adadın sayılmaz. aşırı sevinçten, lafın gelişi söylendiği belli.

kesmene gerek yok.
  • 4grammaton  (06.02.19 14:06:13 ~ 14:09:01) 
@4grammaton +1 bu işin ehli bir hocaya sorunuz. adaklarda kanı görmek önemli diye biliyorum. ayrıca niyette önemli eğer adak yerine bağış yapacaksanız ihh ye falan yapmayın dini bir grup ve bu gruplar bu yardımları farklı şekilde kullanıyor. yardımlarımızın ülkemizde kalması taraftarıyım.


  • mikahakkinen  (06.02.19 14:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.