[]

Yurtdışında havaalanı pasaport kontrolü soruları

Romanyaya gittiğim zaman gişedeki görevli eleman bana "dönüş biletini görmem lazım" demişti. Dönüş biletimi de almıştım ama eğer dönüş bileti almasaydım ne diyecektim elemana?




 
bazı ülkeler bunu sorabilir. hatta o ülkelerin bunu soracağı bilindiği için TR'de board etmeden önce dönüş bileti sorarlar, biletin yoksa board edemezsin.
eğer dönüş biletin yok ise, gişede detaylı ve sakin bir şekilde ne yapacağını anlatmak işe yarar. şurada kalacağım, şu sebeple dönüş bileti almadım, şu tarihte alacağım vb. adam senin ülkede kaçak olma potansiyeline bakıyor.

  • ebabil curnatasi  (06.02.19 05:16:15) 
cem yılmaz'ın meşhur "what2s the purpose of your visit" sorusu efsanedir, ve muhakkak gelir.
Bunun dışında Almanya'ya giderken elimin altında hem dönüş biletim hem de kalacağım otelin rezervasyon formu oluyor. Ülke ilişkilerinin o zamanki seyrine göre çıldırtana kadar soruyor adam.
pasaport polisi bir defasında kalacağım otelin rez formuna bakıp benim anlamayacağımı sanarak kısık sesle "hayat sana güzel" demişti almanca...
  • SiyamkedisiZorro  (06.02.19 09:08:08) 
Dis gorunus cok onemli. 2009'da 21 yasinda ilk kez yurt disina cikacagim zaman benden bir yas buyuk bir kiz arkadasim bana tavsiye vermisti, her zaman gozlemlerim. Bati'ya gidecegin zaman Batili gibi giyin. Sakal tirasini ol, mafya gibi giyinme. Onyargi diye bir sey var. Kimi Turkler neden Rus turiste bir sey demiyor da Arap turist icin onyargili? Kimi Avrupali da oyle.

Eger olumlu izlenim birakirsan henuz almadim ama en gec bu tarihte donmem gerekli cunku ise/okula basvurucam dersin. Bukres Havalimani giselerini biliyorum. Iki sira oluyor. Bir sirada Avrupalilar, digerinde Turkler bekliyor.
  • Traveller  (06.02.19 09:42:26) 
Eğer gerçekten o ülkeye yerleşmeyeceksen dönüş biletini almamanın sebebi basittir, onu söylersin. Ya rezervasyonun vardır ama henüz almamışsındır onu gösterirsin ya da romanya'dan arabayla falan dönersin onu söylersin.


  • himmet dayi  (06.02.19 10:35:39) 
Himmet Dayı'ya ekleme. Dönüş bileti sorusunu "arabayla dönme" ile cevaplandırırken işe yarayacak bir şey de, arabayla dönülecek yol üzerinde bi şehirden otel rezervasyonu yapmaktır. Ben Tayland'a girerken dönüş bileti yerine Kamboçya'dan otel rezervasyonumu vermiştim. Hoş Kamboçya'ya gittim de sonra. Romanya ise oradan Moldova veya Ukrayna'ya devam edeceğini söyleyip oradan bir otel rezervasyonu gösterebilirsin. İptal edilebilir bi şey olsun, Booking stayla.


  • d max  (06.02.19 21:54:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.