[]

Kıdem tazminatı gelir vergisi için

İlgili vergi dairesine başvurun diyor. Burası neresi?




 
Şirketin bağlı olduğu vergi dairesi.


  • kafadanbacakli  (06.02.19 08:29:36) 
Öncelikle kıdem tazminatını düzenleyen ve halen yürürlükte olan eski 1475 sayılı İş Kanunumuzun 14’üncü maddesi çerçevesinde işçilere ödenen kıdem tazminatından gelir vergisi kesilmez. Sadece binde 7,59 oranında damga vergisi kesilir. Dolayısı ile kıdem tazminatını almış kişilerden kesilen bir gelir vergisi olmadığı için bunun iadesi gibi bir konuda söz konusu değildir.

O halde sözü edilen ve manşetlere taşının konu nedir?

Çalışma yaşamında işçiye kıdem tazminatı almaya hak kazandıran nedenler dışında bazı hallerde de kıdem tazminatı ödenebilmektedir. Bunlar; karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardır.

Yazının tamamı: www.birgun.net
  • plastic_angel  (06.02.19 12:06:10 ~ 12:06:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.