[]

Bilgisayarım Çok Geç Açılıyor

evet arkadaşlar ekranın fotoğrafını da çektim. anakart modelinin yazdığı ekranda çok bekliyor pc yaklaşık 10 dk bekliyor orada. sonra masaüstü geliyor. masaüstü geldikten sonra sıkıntı yok. boot sürecini nasıl hızlandırabilirim. acaba anakartımda sorun mu var. anakartım: MSI H110M PRO-VD

s2.eksiup.com


 
Bios ekranında uzun bekliyorsa sıkıntı ssd değildir büyük ihtimalle. Sana tavsiyem BIOS güncelleme yapman olur bir de BIOS ekranında fastboot diye bir seçenek olması lazım direkt geçer.


  • bos gezenin bos ustasi  (06.02.19 02:33:18) 
öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
ssd kullanmıyorum hdd var.
bilgisayara bağlı başka bir depolama birimi yok.
BIOS güncellemesi yapmadım ama fastboot'u açtım. bu sefer de anakart ekranı çabuk geçti evet ama aşağıdaki ekranda takıldı aynı süre. sanırım sorun anakart veya biosta değil. hdd'de veya windowsta olabilir.

s3.eksiup.com

ekleme:@ananiyimioguz hocam bilerek açmadım telefonu aldığımda böyle geldi ama hoşuma gidiyor o yüzden kaldırmıyorum. gene de teşekkürler hatırlattığın için.
  • lideraydin  (06.02.19 17:25:45 ~ 22:59:20) 
POST ekraninda 10dk kadar bekliyorsa sorun HDD/SSD'de degildir. ya donanimsal bir sikinti var, yada "bos gezenin bos ustasi"nin dedigi gibi network uzerinden biryerlere baglanmaya calisiyordur. BIOS'a gir boot cihazlari olarak neler ayarlanmis kontrol et. yerel HDD disinda aktif olan butun boot cihazlarini iptal et yada siralamada HDD'den sonraya al.

bir de bios ayarlarinda bu MSI yazisi yerine POST bilgilerini gosterebilecegin bir ayar olmasi lazim. onu da degistirirsen hangi asamada takildigini daha rahat bulursun
  • crucio  (06.02.19 18:59:08 ~ 19:00:44) 
@crucio hocam sanırım post ekranında beklemiyor. senin dediğin ayarı yaptım artık msi yazısı yerine post bilgileri yazıyor ve orayı hemen geçiyor. fakat adından aşağıdaki gibi kalıyor gene.

s3.eksiup.com
  • lideraydin  (06.02.19 23:03:32) 
o daire surekli dönüyor mu yoksa arada donuyor mu? bu ekranda kaliyorsa derdiniz HDD olabilir ama 10dk'da cok fazla. windows baslangicinda cok fazla uygulama aciliyor olabilir. ilk once baslangicta acilan uygulamalari temizle. hizlanmazsa temiz windows yuklemek hizlandirabilir. windows ayarlarinda fabrika ayarlarina don secenegi var onu deneyebilirsin. bu da cozmezse SSD derdine derman olur ama sorun HDD/SSD oldugunu zannetmiyorum 10dk cok abzurt bir sure.


  • crucio  (07.02.19 19:02:28 ~ 19:02:46) 
Daire sürekli dönüyor hiç donmuyor. başlangıç kısmına da baktım aşağıya ss atayım siz de bir bakın isterseniz. acaba bu işin RAMlerle bir ilgisi olabilir mi?

prntscr.com
  • lideraydin  (08.02.19 23:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.