[]

Evrim teorisi hk

Evrim teorisinin dayanaksiz oldugunu kanitlayan delil,emare,kuram,mantik vs vs.

size gore evrim neden EKSİK VE YANLIŞ bir teoridir? Hep destekleyenlere sormayalim, desteklemeyenler ne diyor? Buyrun


 
İnsanların genelde tartıştığı şey evrim olmuyor. Doğal seleksiyon oluyor. Evrim Darwinden önce dahi gözlemlenen ve kabul edilen bir olguydu. Ancak sistematiğine ilişkin tartışmalar vardı. Darwin ortaya doğal seleksiyon kuramını attı ve bilim dünyasında kabul gördü. Belki de doğal seleksiyon bir gün yanlış çıkabilir ama evrimin gerçekliği değişmeyecek. En basitinden milyonlarca virüs bile evrim geçiriyor, her sene "bu hastalık da yeni mi çıktı, ilk defa duydum." cümlesini işte bu yüzden duyuyoruz.


  • Nature Works  (05.02.19 23:27:59) 
Desteklemekle veya desteklememekle ilgili bir şey değil evrim. İnsan denizin, ağacın, toprağın varlığını desteklemez bilir. Dogmayı bir kenara bırak zaten evrimi insanoğlu bile kendi eliyle yapıyor.
Kurttan köpek elde etmek de evrimin bir sonucu.
Artık çoğu insanın yirmilik dişinin çıkmaması da öyle.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.02.19 23:32:09) 
Hayatin nasıl başladığını tam olarak aciklayamiyor, binlerce yilda meydana geldiği iddia edilen şeyi deneyip de bulamıyorsun da.
Bunun dışında hayatin nasıl devam ettiğini, canlıların ortama nasıl uyum sağlayıp geliştiğini çok iyi açıklıyor.

  • herhaltibiliyoring  (05.02.19 23:33:57) 
Üzgünüm sanırım sorunuzun tam cevabı değil ama bence en yanlış olan; konuyu evrim vardır / evrim yoktur şeklinde kutuplaştırarak basitleştirmek.
"İnsanlar maymundan gelmiş" seviyesinin üzerine çıktığımızda tartışma genelde yaratılış ve türlerin kökeni (kitap olan değil) üzerinden dönüyor.

  • mentat  (05.02.19 23:38:29) 
Birkaç yıl önce evrimi insanlara anlatmaya çalışmış birisi olarak kendi gözlemlerimi aktarayım. Bence temelde 2 sorun var.

İnsanların araştırmaması en büyük etken. Adamın aklına bir soru geliyor, mesela "ilk insan nasıl oldu, maymundan gelmişsek ilk insanı maymun mu doğurdu?" Aslında bu bilmeyen ve anlam vermeye çalışan birisi için kabul edilebilir bir soru. Ama sonrasında adam bu sorunun üzerine gidip araştırmak yerine şunu diyor "Böyle saçma şey olur mu ne kadar salakça" ve ardından evrim dosyasını kapatıyor.

Dinler ve dogmalar. Küçüklükten beri beynin sinaps bağları olayları hep şöyle açıklamaya itilmiş "allah yarattı" "mükemmel düzen". Dolayısıyla da beyinde kurulan bu patikaların dışına çıkıp da düşünmek başlarda çok zor oluyor. Bir türlü aklına yatmıyor, ihtimal veremiyor. İnsanda, dünyada hatta uzayda gördüğü kusurlara, düzensizliklere rağmen şu an var olduğu için bunu bir üst akıla yormaya çalışıyor.
  • ruhen hastayim ben  (05.02.19 23:44:13 ~ 23:45:56) 
@urartulu, bununla ilgili bir makale dizisi var. Bu da ilk kısmı:

www.google.com
  • ruhen hastayim ben  (05.02.19 23:58:12) 
evrim teorisinin derdi ilk insanı açıklamak olmadığı için yukarıda masummuş gibi sorulan sorulara kulak asmamak gerek.
onunla ilgilenen ve karşı çıkmanız gereken teori abiyogenezdir.

evrimin dayanaksız olduğunu kanıtlayan bilimsel bir kuram, mantık, karşı teori yok; olsa bunu yaratılışçılardan önce bilim insanları söylerdi zaten. evrim teorisini yanlışlamaya çalışanların takıldığı nokta da bu zaten. kimsenin inancı bilimin konusu ya da derdi değil. bilim gözümüzün önündekini kağıda dökmemizi sağlar, dökülen şeyin neye karşı geleceğini ya da neyin ekmeğine yağ süreceğini umursamaz.
  • Jux  (05.02.19 23:59:06 ~ 23:59:25) 
canlıların koşullara göre kendini adapte ettiği zaten şu an ilkokul öğrencisinin bile anlayabileceği basit bir bilimsel gerçek. en bilinen örneği yukarıda da söylendiği gibi virüsler. ya da kullanılmayan artık organlar. evrim teorisinin en tartışmalı yeri hayatın başlangıcı, onda da "ya işte allah diye biri var, o yaratmış"ı saymazsak elimizde bir antitez olmadığı için şimdilik doğru kabul etmekten başka çaremiz yok. çünkü bilim böyle çalışıyor.


  • sir gawain  (06.02.19 00:02:42) 
ruhen hastayim ben +1

ben bu cevaba ek olarak şunu da belirtmek istiyorum; evrim dinle çelişiyor gibi algılandığı için bugün karşıt görüşler mevcut. bir teori düşünün ki sezilere aykırı olmamasına rağmen "çok saçma" diyebilenler çıkıyor.

ulan adam "atom altı parçacıklar aynı anda 2 farklı yerde olabilir" diyor, bir diğeri "seni bir hızlandırırım aklın şaşar, zamanın yavaşlar" diyor, bunlara itiraz eden yok (en azından artık yok), ama evrim denince auuuvvv.
  • himmet dayi  (06.02.19 10:22:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.