[]

Motosiklet tavsiyesi

İstanbul’da kullanacağım max 15000 TL ye kadar alabileceğim motor arıyorum ama hiç anlamam açıkçası
Honda
Kawasaki
Yamaha
Sym
Bu markalar çok var ama alınır mı?neye dikkat etmeliyim?hangisi yakıt cimrisi? Ben 100 kiloyum beni taşır mı? B sınıf ehliyetim var kullanabilir miyim?
Beni motor konusunda yönlendirir misiniz?

 
PCX var bende. Çok memnunum ama B ehliyet ile kullanamazsınız.

Zaten keyifle kullanılabilecek hiçbir motoru B ehliyeti ile kullanamazsınız.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (05.02.19 21:54:14) 
Başlangıç motoru hedeflerine göre değişir, eğer "ileride biraz daha güçlü bir motor sürmek istiyorum" diyorsan vitesli bir 250cc almanı öneririm. Fiyat olarak sanıyorum bir Bajaj-Pulsar alınabilir, 2-3 sene önce bir arkadaşım 9bin civarına 0km almıştı, memnun kalmıştı, fakat şuan ki fiyatı nedir bilgim yok.

Ben kursta sürdüğüm YBR 125 ile A2 ehliyeti alıp gidip 600rr almıştım, ama kesinlikle önermem riski çok büyük, gerçekten şanslıydım ki -acemiliğim yüzünden- ciddi bir olay yaşamadım, bu şekilde tercihler yaparak hayatını kaybeden bir çok insan oldu. İstediğin kadar dikkatli ol, kazalar illaki oluyor/olacak çünkü ülkemiz şartlarında trafikte sıradışı olanı yapacak bir aptala illaki denk geleceksin(karşı şeritten önüne dalınması gibi), pahalı aletlerin parçaları da pahalı, ülkemizde haklı olduğun kazadan hasar masrafını çıkarmak dahi 2 yıl mahkemede sürünmene sebep olabiliyor, oldu da, hayat veya uzuv kaybetme riski oldukça yüksek.
  • rca  (06.02.19 01:28:34 ~ 01:29:33) 
Genelde küçük hacimli scooterla başlanır. 100-250cc arası. Ben honda alın derim. Diğer hiçbir dalda bir marka bu kadar üstün değil sanırım. Acemiyseniz biraz düşeceksiniz. O yüzden 2.el almak mantıklı. Temiz bir pcx alırdım ben olsam. B ile sadece 50lik scooter sürülebiliyor. Onlar da istanbul'da işe yaramaz diye düşünüyorum. Kaliteli koruyucu ekipman alın(kask eldiven mont). Bütçede 2-3bin yer bırakın. Mümkünse eğitim alın. Vitesli motor kullanmayı da öğrenirsiniz.


  • the coon  (06.02.19 06:38:43) 
Önce eğitim. Ama ehliyet kursundakiler değil, gerçek eğitim. Ehliyet eğitim-sınav sistemi şu an müsamerelerde 3c sınıfının kurtuluş savaşını canlandırması gibi trajikomik.

yüzeysel olarak;

yamaha riding academy
honda güvenli sürüş

ileri seviye olarak;

art moto akademi
one more mile riders

eğitimleri alabilirsin. hepsinin mantığı aynıdır aslında.

İlk ders motorda oturuş pozisyonu, hakimiyet.
İkinci ders hafif manevralar, bakış çalışmaları.
Üçüncü ders fren çalışmaları, yol hakimiyeti.
Dördüncü ders kuruma göre interkomlu gurup yol eğitimi ya da kapalı alan ileri sürüş çalışması.

Üçüncü derse kadar hehangi bir kurumdan eğitim alıp, bu aşamadan sonra motora devam edip edemeyeceğini de öğrendikten sonra ehliyet alıp yol eğitimine geçebilirsin.

Yaklaşık ücretler hemen hemen aynı.

İlk ders, 400 küsür, ikinci 500, üçüncü 600, ileri sürüş eğitimleri de 700 liralar civarında ama içeriğe göre 2.000 liralara çıkabilir.

Motor konusunda da eğitim kurumundaki hocalar tarafından beceri seviyene göre yönlendirilirsin. Scooter'la da başlatabilirler, 125likle de. 250 cc genelde üçüncü derslerde verilmeye başlanır.

Hala motor almadık sana farkındaysan, neyi bekliyoruz? En az 3.000 liralık ekipman almamız lazım çünkü. Kasksız, montsuz, eldivensiz, korumalı pantolonsuz, ve botsuz motor kullanılmaz. Kullanılırsa en ufak kazada çok üzülünür.

Bu yukarıdaki döngüye iyi bak. Motosikleti hayatında önemli bir yere oturtursan kesinlikle ama kesinlikle yaşayacağın bir süreç. Madem öyle neden en başından herşeyi kuralına göre yapmayasın?

İşin ciddiyetini biraz kavrayıp tüylerini diken diken etmek adına kendine şu soruyu sor;

Motorda iki yanı uçurumlu bir yolda 50 km/s ile gidiyorsun. Önünde sağ viraj var. Gidonu hangi yöne çevirirsin?
Eğer cevap sağ ise geçmiş olsun sol uçuruma uçtun.*

Anlatabilmişimdir umarım.
  • onemoremile  (06.02.19 08:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.