[]

Yurt disinda kredi kartımı kullanamıyorum

Merhaba, su an amerikadayim ve kredi kartım tüm işlemlere declined veriyor. Daha önce yüzlerce kez kredi kartımla yurtdışında işlem yaptım. Bu kartın güzel tarafı işlemleri direkt dolar olarak ekstreye yansıtmasıydı calismiyor ama.

Bankayı aradım konuştum hiçbir sorun yok dediler. Her turlu kullanıma açık ve onaylı diyorlar onlar da anlayamadı. Hatta telefonda beklerken alışveriş yaptım kız yaptığınız işlemi bile burada göremiyoruz declined olduğu bize düşmeli o bile düşmüyor dedi. En son bir dosya oluşturdular dönüş yapicaz dediler. Tabi bekle dur. Ne olmuş olabilir arkadaşlar fikriniz var mi? Bu arada kredi kartım ayni kartla 2 hafta önce değişti tarihi dolduğu icin fakat sonrasında bu kartla yurt içinde alışveriş yaptım. Bankayı da aradığımda bunu dedim kartım değişti ondan olabilir mi diye hayır hiç ilgisi yok kartiniz tüm işlemlere açık deniyor. Napcam bilemiyorum.


 
Yurtdışı harcama limitlerinize takılıyor olabilir mi?


  • boyalı kuş  (05.02.19 18:53:20) 
Abi çok küçük harcamaları bile onaylamıyor o da geldi aklıma 3-5 dolar bile reddedildi. Bakalım ne olacak hala bekliyorum. Aradığımda da cozum üretmek yerine otomatik fatura talimati hazır krediden bahsediyorlar ben Amerika’dan adamları arıyorum bana telefonda söylenen seyler bunlar acayip sinir oldum.


  • monkey  (05.02.19 19:33:48) 
İnternet üzerinden yurtdışından bir alışveriş yapmanızı ve sonucuna göre internet bankacılığı ile kredi kartınız ile ilgili her şeye bakmanızı tavsiye ederim.


  • zekicalik  (05.02.19 20:07:07) 
Kartınız troy marka olabilir mi? Mastercard ya da visa yerine?


  • mutlusismankedi2015  (05.02.19 21:12:01) 
@zekicalik dışındayım şu anda alışveriş yapamıyorum ki. internetten yurtdışından mı alışveriş yapayım? aradım yine her şey açık kesinlikle çalışması lazım diyorlar anlamadım gitti. kart bu arada visa. aynı kartı ben yüzlerce kez yurtdışında kullandım yenisi gelmeden önce. dolar hesabım var para kartıma bağlı ondan harcama yapıyorum dolardan harcamıyor doları tl ye çevirip çekiyor sürekli 5,44 5,45 hesaplıyor o da. fena girdi yani. hayır bankayı arıyorum çok ilgisizler çözüm üretme sıfır chip iniz arızalı deseler tamam dicem. kız bir de diyor ki sanırım siz güvensiz yerlerden harcama yapıyorsunuz:) microsoft store dayım dedim evet deniyelim o zaman dedi yine çalışmadı kız diyor ki pos arızalı:) herkes alışveriş yapıyor ama pos arızalı yanımdaki arkadaşımın da aynı bankadan kredi kartı var, onunkisi çalıştı tekrar incelicez dedi. yanımda arkadaşım varda her dk adamla birlikte mi gezicez işimiz gucumuz var. çözüm üretme sıfır tr ye dönünce uzun bir konuşma beni bekliyor.


  • monkey  (05.02.19 22:46:37) 
yanınızda başka kartınız varsa onun müşteri hizmetlerini arayarak dolar ekstre istediğinizi söylerseniz o da dolar geçer doğrudan. kartların çoğunda var zaten o özellik.


  • prodeq  (06.02.19 08:02:22) 
hocam konu dışı ama banka ve kartı yazabilir misiniz? bende bu şekilde bir kart arıyorum. teşekkürler.


  • povero  (06.02.19 09:54:18) 
şifre ile ilgili problem olabilir mi? 10 sene önce yurtdışındaki postta 5 haneli şifre yazmamı istemişlerdi. bizdeki şifreler 4 haneli olduğu için işlem yapamamıştım. temassız kart özelliği varsa ufak tutarlı limit belirleyip ödeme yapmayı deneyebilirsiniz. bankacı değilim bu arada...


  • boyalı kuş  (06.02.19 11:29:20) 
Güvendiğiniz birisinin yardımı ile yurt içi üzerinden yurt dışı bir siteden alışveriş deneyin. Eğer bu işlem olumlu olursa fiziki bir problem söz konusu olabilir.Ayrıca kendiniz online olarak provizyonlarınıza ve geçmiş işlem dökümlerinize bir göz gezdirin. Güvenlik ile ilgili bir problem olmadığına emin olun.


  • zekicalik  (06.02.19 12:15:36 ~ 12:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.