[]

Fidan yetiştiriciliği

İnstagramda şöyle bir hesaba denk geldim. www.instagram.com

Size 8 tane tohum ve malzeme gönderiyorlar, ücretsiz olarak. Siz 1 ay boyunca her gün suluyorsunuz, fideye dönüşenleri sizden 50 tlye geri alıyorlar, fidelenmeyenler için bir sorumluluğunuz yokmuş güya. Eee, herkes yapar o zaman bunu, risk yokmuş gibi görünüyor.
Bana bu işte bir iş var gibi geliyor, sadece sera masrafından kurtuluyorlarsa eşinin dostunun evine koyar yine yetiştirir fideleri. Benden 50 tlye geri alması çok saçma değil mi? Mesela tohum yolladığı kişiye sonradan fatura kesip bedelini ödemedi mi der, ne şekilde zarara uğratabilir karşısındakini?

 
Kargo ucreti aliyorlar yaklaşık 15TL ordan kar ettiklerini düşünüyorum. Bide bonsai yetiştiriciliği bu öyle 1 ayda cok yetismez. Ayrica tohumlar da filizlenmeye bilir.


  • Denton  (05.02.19 16:17:55) 
Fake bu işler


  • westblack  (05.02.19 16:45:36) 
3 kağıtçı bunlar hep. Geçen annem söyledi. Dedim aman sakın bulaşma internette orada burada gördüğün şeylere. Sonrasında ufak bir araştırma yaptım.
sikayetvar.com bu tarz şikayetlerle dolu. Bilgilerinizi verirsiniz. Size uyduruk bir tohum paketi yollarlar. Her şeyi ücretsiz yazıyor ya şikayetlerden anladığım kadarıyla 35-40tl karşı ödemeli kargoluyorlar. Oradan da sakallarını alıyorlar sanırım. Siz tohumu ektim, çıktı bilmem ne derken 2-3 aya profili kapatır tüyerler.
Profillerindeki fotoğraflar da sahte. Sağdan soldan Bonsai fotoğrafları bulmuşlar, basmışlar sahte takipçiyi.
Profildeki yakasında marka adı yazan adam bile sahte, buyurun: eksiup.com
  • asbe  (05.02.19 17:19:05) 
zamanında bi ziraat müh nden fidan yetiştiriciliği dersi almıştım. aldığım bilgiye göre tarım bakanlığı, onaylı cins meyve fidanlarını belli yaştan sonra direkt alıyor. yapacağın şey şu örnek olarak, fide alıp dikiyorsun, 2 yaşında aşılıyorsun ardından tarım bakanlığına satıyorsun. bu çok daha garanti bi iş. üstelik fidan olduğu için sık sık dikme olanağın var. yarım dekar yerde binlerce yetişir.


  • sttc  (06.02.19 01:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.