[]

Belediyelerin sokak köpeklerini toplaması

Daha önce aynı soruyu sormuştum burda ama gerçekten bu işin doğrusu, aslı nedir hiç emin olamadığım için tekrar soruyorum.

Bu belediyeler nasıl topluyor bu hayvanları? Mesela kısırlaştırılmaları konusunda hemfikirim ama o kısırlaştırmaya giden hayvan hangi süreçlerden geçiyor? Çağırınca atlayacak hali yok sonuçta köpeklerin araçlara ama şu kendi halinde masumca takılan hayvana bir anda uzaktan saçma sapan uyuşturucu iğne atma saçmalığı bu işin doğal yolu mu yani?

Bugün yine belediye ekiplerini gördüm köpek yakalamaya çalışırken. Yine o uzaktan atılan uyuşturucu iğnelerden vardı ellerinde. Adama "bu işi belediyede veteriner hekimin yapması gerekmiyor mu" diye sordum, veteriner olduğunu söyledi. Ama hiç inanmadım ya. Daha önce yavru bir kediyi nasıl korkutarak yakalayamadığını ve bir işletmeye kaçan hayvan için "buranın sahibi hayvansever, o bakar ona" dediğini biliyorum. Şimdi kimseyi dış görünüşüne göre yargılamak falan da istemiyorum ama bence gayet sıradan belediye çalışanıydı o adam da. Yanındakilerden kılık kıyafet anlamında da hiçbir farkı yoktu. Ki diyelim ki veteriner, yine de normal mi yani o garibanları bu şekilde yakalama yöntemi?

Bu arada adam dün parkta bir köpeğin bir çocuğu ısırdığını bu yüzden hepsinin aşılanıp geri getirileceğini söyledi. Şimdi biz sokaktaki köpekler kısırlaştırılsın, hem kendileri hem herkes için aşıları tam olsun istiyoruz tabii ki ama bu olayın içyüzü nasıl oluyor? O masumlar sadece böyle insanlık dışı yollarla mı aşılanıp kısırlaştırılabiliyor? Bu olayın doğrusu ne ve yapılması gereken ne? Böyle durumlarla karşılaştığımda o kadar kitlenip kalıyorum ki ne yapacağımı bilemiyorum. Var mıydı o köpekler için yapabileceğim bir şey? Allah aşkına bilen birileri aydınlatsın. Her gün hayvanlara yapılanları okuyup gördükçe kafayı yiyecekmiş gibi hissediyorum artık. Mama, su verip başlarını okşamak dışında yapabileceğimiz bir şeyler varsa bilelim. :(

 
merhaba,

veterinerlik öğrencisi ve yerel hayvan koruma görevlisi olarak açtığım @petbilgi instagram hesabımda bu konuyu anlattım. umarım faydalı olur.:)
  • suicides underground  (05.02.19 14:32:54) 
veterinerin elde tüfek köpek kovaladığını düşünmek naiflik sanki. benim lise mezunu kuzen belediye taşeronunda işçiydi. onlar yapıyodu bu işi. köpekleri kamyona doldurup gidip başka bi ilçedeki boş araziye bırakıyolarmış. o ilçe de gelip bize bırakıyomuş hatta.


  • elorelia  (05.02.19 14:35:15) 
Rehine kurtarma operasyonu gibi eline megafon alip kopekle pazarlik mi yapsinlar, gel abi soz sana zarar vermeyecez diye:)
Pesinden kosup kovalamak da akil isi degil. En makul yol igneyi atip uyusturup goturmek. Ne yapacak ki belediye igne bile atamayacaksa?

  • stavro  (05.02.19 16:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.