[]

Kontrollerimi sağlıyorum lafı aşırı itici değil mi?

Bugün bol miktarda çağrı merkezi aramak zorunda kaldım da, istisnasız hepsi böyle diyor, kontrol ediyorum falan demek varken bu sahiplenici dil çok komik ve uyduruk değil mi?




 
Bence problem yok


  • kablelvuku  (05.02.19 11:58:00) 
Bence değil. Ama öyle olsa da garip olmazdı. Garip ve kötü bir iş. Bu kadar oluyor derdim, böyle düşünseydim.


  • windowsguvenlikduvari  (05.02.19 11:58:24) 
Plaza dili işte.


  • herhaltibiliyoring  (05.02.19 12:02:18) 
Çalışanlarla ilgili bir durum değil zaten, onlar ne yapabilir ki?


  • hair freak  (05.02.19 12:08:44) 
Bir sure bekliyor olacaksiniz, sizi bos bos bekletiyor degilim, sizin isinizle ilgileniyorum anlamında bir ifade. Birini dinlerken yuzun ona donuk degilken de "ben seni dinliyorum, devam edebilirsin" dersin ya nezaketen. Bu da bir tur nezaket ifadesi iste. O yuzden itici falan değil bence.
Insanlae sik sik duydugu seyi itici bulmaya baslar, sorun bu.

  • stavro  (05.02.19 12:42:18) 
benim calistigim yerde de boyle bir tip var. cagri merkezi olmamasina ragmen yazismalarda kontrolleri sagliyoruz, aksiyonlari aliyoruz, gibi cumleler sarfediyor, bir b.k yapmadigi gibi kendince yazisini susluyor, aman ne cok sey yapiyorum havasi estirmeye calisiyor, ama yerler mi yemezler


  • exlibris  (05.02.19 12:45:46) 
çağrı merkezlerinde bu tarz kalıp cümleler kullanılmasını istiyorlar, kullanıcıyı uzun süre sessiz bırakmak eksi puan onlar için, çağrı puanlarını etkiliyor, kalıp olarak garip gelse de, kullanmak zorundalar.


  • devorgilla the gunslinger  (05.02.19 13:26:04) 
X saglamak diye bi kalip yok zaten ama cagri merkezi diye bi dil olustu ve ben de cildiriyorum.

Kontrol ediyorum demek ne kadar zor ve ayip olabilir ki?
  • bradshaw  (05.02.19 13:58:46) 
ordaki saglamak 'saglama yapmak' anlaminda da olabilir sanki. kullanim gene yanlis tabi.


  • jimicik  (05.02.19 14:09:21) 
İtici ve zorlama ifadelerden biri.

"Kontrollerimi sağlıyorum", "X bey bekler/arar/sorar", "İletiyor/bildiriyor/yapıyor olacağım", "Aplikasyonumuzu denediniz mi?", "O lokasyon ile başka bir arkadaşım ilgileniyor" gibi gibi uyduruk ifadelerden nefret ediyorum şahsen.
  • m e b  (05.02.19 20:54:37) 
ben de saçma buluyorum. bir de”oturma yapmayınız” lafı var. lisedeyken avm nin havuz kısmında oturup beklerdik arkadaşlarımızı güvenlik gelip “ burada oturma yapmayınız” diye uyarırdı:)) yıllar geçti kardeşimle telde birimizin “napıyosun? “ sorusuna diğer tarafın cevabı “ oturma yapıyorum” oluyor hala:))


  • sumuklu asilzade  (05.02.19 21:05:45) 
Oturma yapmak iyiymiş, neyse ki hiç duymamıştum şu ana kadar.:)


  • hair freak  (09.02.19 10:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.