[]

Siz olsanız ne yapardınız?

Çok sevdiğim kuzenime (yaşı 24) bir siyasi partiden (akp değil) genç olduğu ve parti içinde sevilen bir kişi olduğundan dolayı kontenjan üzerinden Büyükşehir Belediye meclis üyeliği teklif edildi. Bahse konu partinin Büyükşehir'i alması çok çok olası. Kendisinin siyasete ilgisi çok yüksek olmakla beraber, bana sordu. Ben kabul etmesini söyledim, ama aklıma takıldı bir de sizlere sorayım dedim. Siz olsanız ne yapardınız?




 
siz olsanız dediğin için ben hiç siyasete girmezdim. hangi parti olursa olsun, kendinden taviz vermeden siyaset yapamazsın. ben kendime yakıştıramıyorum.

siyasete ilgisi olmayan insan az bu ülkede, 24 yaşındaki birinin de gözünde bir güç göstergesi olacaktır, zaten gazlanıyor belli ki.

insan siyasete neden ilgi duyar, bunu neden iş-güç haline getirir? sözde ülke, özde kendi menfaati için.

yolu açık olsun.
  • bir ileti paylastim  (05.02.19 10:15:22) 
Ben olsam kabul ederdim. Türk siyasetinin, gençlere ihtiyacı var. 70'lik 80'lik adamlar, sadece zamanında, doğru zamanda doğru yerde oldukları için, yüksek mevkilere gelip, asla da bırakmıyorlar. Sizin kuzeniniz gibi insanlar, belki değişimi sağlayacak birer yapı taşı oluşturmayı başarırılar.


  • PhoenixRising  (05.02.19 10:28:29) 
Bence de gitsin katilsin.
Ben olsam siyasetle uzaktan yakindan ilgili hicbir seye bulasmazdim ama genclerin, akli basinda insanlarin siyasette yer almasi gerekiyor. Öteki türlü ortalikta sikayet ettigimiz tipler cirit atiyor.

  • chitosan  (05.02.19 13:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.