[]

Kızımın ayak tırnaklarındaki kalınlık

Merhabalar,

3 yaşında bir kızım var. Kızım doğduğunda ayak başparmağı ve birkaç parmağındaki tırnakların koyu renkli olduğunu görmüştük. Eşim de sağlıkçı olduğundan, bu gibi vakalar olabiliyor. Hatta bu tırnaklar çok kalınkaşacak diye düşünüyorum demişti. Yaşı 1'i aşsın, öyle göstereceğiz doktora dedi. Yine de doktora telefondan sormuştuk, biraz büyüsün öyle bakabiliriz demişti.

2 yaşındayken gösterdik. Doktor bunun doğuştan olan bir görüntü bozukluğu olduuğunu, herhangi bir zararının olmayacağını, sadece görüntü bozukluğu olduğunu, ergenliğe doğru düzelme ihtimalinin olduğunu ama bu ihtimalin %10 bile olmadığını söyledi. Herhangi bir ağrı yapmaz, sorun çıkarmaz. İleride kendiliğinden bu tırnaklar düşüp, yerine normali de gelebilir demişti.

Erkek çocuğu için çok dert etmezdim ama kız çocuğu bu sonuçta. İleride görüntüyü dert edinebilir kendine. Ben başka bir doktora da göstersek mi diyorum. Bildiğiniz yetişkin erkek tırnağı gibi duruyor özellikle başparmağındaki tırnağı.

İçime çok dert oldu. Çevresinde bu gibi bir vakaya denk gelen oldu mu?

Edit: mantardan şüphelenmiştik fakat mantar değil demişti doktor. Şu görseldekiyle aynı malesef: www.google.com

 
Benim erkek arkadasimda da var. Ben once mantar sanmistim o da dogustan olduğunu yapacak bir sey olmadigini soylemisti. Oyle duruyor iste. Belki simdi tip daha gelismistir tabii arastirmak lazjm ama kizlar daha sansli, ojeyle kapatabilir istediginde en azindna


  • red g  (04.02.19 15:03:37) 
Böyle bi şeyi dert etmeniz çok saçma. Sağlık açısından sorun teşkil etmeyip sadece görüntüsü kötü diye siz bunu şimdiden çocuğa empoze ederseniz tabibi büyüyünce o da bunu kendine dert eder. Çocuk erkek olsaydı nasıl davranacakdıysanız öyle davranın. Tırnağı kalın, gözü şehla, dudağı ince, boyu kısa olsa bile her haliyle güzel ve değerli olduğunu öğretin kızınıza, o zaman böyle şeyler dert olmaktan çıkar.


  • pilav  (04.02.19 15:16:19) 
ne var bunda, bence siz dertsiz basiniza dert ariyorsunuz.


  • lolilo  (04.02.19 15:48:18) 
benim 2 yaşındaki kızımın da böyle. siz yazınca fark ettim. üzerine hiç düşünmemiştim açıkçası. sorun olmayacağını zaten size söylemişler. bu durumda neyi dert ediyorsunuz?


  • kenarortay  (04.02.19 16:15:26) 
umarım ufaklığın tek sağlık derdi bu olur


  • love is hate  (04.02.19 22:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.