[]

İş Hukukundan Anlayanlar

Panpalar,

Durum şöyle.
Şirket organizasyonel değişiklik yapıyoruz diye elemanı işten çıkarma kararı alıyor. Kıdem + 2 maaş teklif ediyor ve pozisyonu kapatacağız diyor. Ancak pozisyon kağıt üzerinde kapanıyor görünse bile başka bir birime bağlı olarak aynı işi yapmaya devam edecek kişi işe alınıyor çoktan.

Elemanın 6-8 maaş gibi bir paket önerisi "bak pozisyonu kapatıyoruz, mahkemeye gidersen biz kazanırız, önerdiğimizi de alamazsın" tavrıyla geri çevriliyor.

Napsın bu eleman? Avukat bulup daha detaylı danışacağız ancak benzer süreçlerden geçen ya da konuya hakim birileri varsa şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

 
Bu sebeple dava açıp da kazanmayan görmedim ben (işveren tarafından bakarak söylüyorum). Dava açsın tabii.


  • SiyamkedisiZorro  (04.02.19 12:14:21) 
kıdem +ihbar +2 maaş

ayrıca işsizlik maaşı alamayacaksa, ben hemen iş bulamayabilirim bu anlaşmayla işsizlik maaşı da alamayacağım ayrıca bana 6 aylık işsizlik maaşımı verin desin.

olmazsa dava açsın. yok öyle 2 maaşla göndermece.
  • benaslinda  (04.02.19 12:33:11) 
İkale sözleşmesi ile iş akdinin feshinde ortalama 4 aylık ücret tutarında tazminat yeterli görülüyor tabi feshr bağlı diğer haklarının yanında. Bu yolda ikale bedeli işçiyi tatmin rtmediyse işe iade açılabilir. 4 ila 8 ay aradında bir ücrete hak kazanır. Karşı taraf süreci uzatmak isterse bu bedeli alması 3 yıl sürer. İşverenin önerdiği bedeli aldıktan sonra da dava açmak için herhangi 1 engel görmüyorum tabi geçerli ibranameye imza atmaz ise. Avukatınıza danışın daha iyi yönlendirecektir.


  • Sosyal teokrat  (05.02.19 02:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.