[]

Şuan muayenesiz araç kullanmanın cezası nedir?

"Muayenesiz araç kullanan şoförlere 108 TL para cezasının yanında sürücünün ehliyetine 10 ceza puanı işlenmektedir. Bir yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konulur."

deniyor. ama bazı yerlerde de "ilk defada 1 hafta süre veriliyor, bu sürede yapılmazsa ceza uygulanıyor" deniyor.

şuan güncel durum ne bu konuda?

 
güncel durum o şekilde.

şimdi muayenesiz yakalanırsanız olması gereken şey, ceza yiyorsunuz, sonra da muayenesiz olduğu için aracı bağlıyorlar.

o 108 liradan kaçış yok. muayene tarihinden sonra yakalanırsanız 108 lirayı yiyorsunuz, ama aracı bağlamıyorlar. muayeneyi yaptırmanız için 1 hafta süre veriyorlar. o 1 hafta içinde tekrar yakalanırsanız izin kağıdınızı gösterip tekrar ceza ödemiyorsunuz, aracınız da bağlanmıyor.

bundan emin değilim, bana da polis söylemişti. 1 hafta izin hakkınızı kullanabilmek için sürücü koltuğunda ruhsat sahibinin olması gerekiyor. aracı kullanan ruhsat sahibi değilse o aracı yine bağlıyorlar, 1 hafta süre yok.
  • kibritsuyu  (04.02.19 11:30:02 ~ 11:31:25) 
muayene tarihi geçmiş, 2 hafta sonra giricem muayeneye ama bu haftasonu başka bir şehre gitmem gerekiyor.

bu durumda durdurulursam 108 lira ceza hariç araç bağlanıyor mu bağlanmıyor mu? daha önce yakalama olmadı, 1 hafta geçmiş zaten.

2. ve 3. cümleleri anlamadım :/
  • Dimi  (04.02.19 11:53:39 ~ 12:00:06) 
İlk yakalanmanızda ceza kesilir, muayeneyi yaptırmanız için 1 hafta süre verilir. O 1 hafta içinde yaptırmaz ve yakalanırsanız aracınız bağlanır.

Sizin durumunuzda en fazla ceza yersiniz, göze alıyorsanız trafiğe çıkın.
  • tss  (04.02.19 12:00:01) 
Muayeneye gittiginde geciken her ay için de ceza alıyor benim tatlı devletim.


  • herhaltibiliyoring  (04.02.19 14:13:16) 
şunu demek istiyorum. araç sahibi siz misiniz? araç başkasının adına ise 1 hafta süre vermeyip direkt bağlayabilirler.

doğruluğundan emin değilim, yıllar önce bir polis söylemişti.
  • kibritsuyu  (04.02.19 18:58:19) 
@kibritsuyu, araç sahibi ben değildim, yakalandım, dediğiniz gibi olmadı. Ceza yazıldı 1 hafta süre verildi.


  • tss  (04.02.19 19:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.