[]

Animasyon nasıl yapabilirim?

Tamamen hobi amaçlı şu işi öğrenmek istiyorum. Biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla bir çizim tabletine ve blender vb bir programa ihtiyacım var.

Yaşadığım şehirde bir kurs yok veya üniversitesinde böyle bir bölüm yok. Ama ingilizcem iyidir youtube'da video izleyerek başlarım diyorum. Çizim bilmiyorum, çalışarak öğrenmeye niyetliyim. Sorular;

1-Wacom tabletler pahalı geldi. Xp-pen 15.6 başlangıç için iyi mi? Laptopum win7 i5 2.3ghz. Anladığım kadarıyla çizimde sorun olmuyor fakat animasyon için sağlam bir desktop gerektiğini söylüyorlar. Render çok uzun sürüyormuş.

2-Başlangıçta 2D animasyonla başlamam mı gerekiyor. 3D yapmak imkansız mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Önce 1 sene teksir kağıdında kurşun kalemle düz çizgi çalış vb demeyin lütfen. Oturup kağıt üzerinde çalışmak istemiyorum. Tablette çizmek çekici geliyor.

Edit: Amacım bu videodaki gibi basit(görünürde basit) bi şeyler yapabilmek. Bunu nasıl yapabilirim?
www.youtube.com

 
öncelikle siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? modelleme mi? animasyon (hareket verme) mu? render mı? 3d animasyonda bir dolu alt başlık var böyle. tablet çizim yapanlar için çok daha mühim, ama animasyon için illa olması gerekmiyor. ama bi kere alıştıktan sonra mousetan çok daha rahat geliyor kullanması. 2d animasyona hakim değilim ancak çizim bilmek gerekli bildiğim kadarıyla. hangisini seçeceğiniz size bağlı ama 3d animasyonda tüm alt başlıklarını birden hakkıyla bilmek pek mümkün değil. videodaki 2d animasyon mesela, genelde toon boom programı kullanılıyordu sektörde.


  • pide  (04.02.19 10:25:55 ~ 10:30:52) 
@pide 3D'de animasyona (hareket verme) nasıl öğrenilir peki? Aslında videodaki gibi 2D bir şeyler yapabilsem bana yeter.


  • the coon  (04.02.19 10:33:22) 
ben online bi kursa yazılıp öğrenmiştim. o zamanlar ücretsiz güzel içerik pek yoktu bunla ilgili. bulabilirseniz keith lango'nun eğitim videolarını izleyin. baya başarılıdır kendisi. ama bu ya da diğer 3d animasyon eğitimleri maya ya da 3ds max programlarında öğretiliyor. 2d yapacaksanız, onun programını kullanan videolar izlemeniz daha iyi olur. ayrıca bunun haricinde çoook çizgi film izleyin. gözünüzü eğitir, daha yaratıcı şeyler ortaya çıkarırsınız.


  • pide  (04.02.19 10:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.