[]

Kyk borcu - vergi dairesi bilmecesi

Selamlar
Ocak basinda kyk borcum vergi dairesine devrolmus.

1. Odeyeyim mi yoksa secim oncesi bi yapilandirma cikar mi
2. Odemedim diyelim ne kadar sonra basima ne is acar?
3. Vergi dairesine devrolali 1 ay oldu. Kredi cekmek istesem bi engeli olur mu?
4. "Odeyecen gardas cekerken aklin nerdeydi" gibi teraneler disinda baska oneriniz var mi?

 
1, belki çıkar. Ben de bekliyorum ama en fazla faiz siliyorlar. Bu yüzden sizin işinize yaramaz, faiz binmemiştir size. (böyle biliyorum)
2, bütün borçlara faiz geldiğinde, yani aldığın süre kadar süre geçtiğinde tahmini olarak.
3, evet, eksi not oluyor o. Ama emin değilim.
4, ölmek, ödeyemeyecek kadar hasta olmak, iltica etmek, vatandaşlıktan çıkmak. Maalesef başka yolu yok. Ödemeyen arkadaşım var, banka hesaplarına haciz kondu, hiçbir kartı, hesabı vs yok maalesef. Ha bi şekilde yaşıyor kendisi ama kolay olmuyor elbette.
  • early morning rain  (03.02.19 22:03:11) 
1.yapılandırma geleli henüz 1 yıl olmadı ben yararlandım ama seçim arefesinde ne olur bilmem zaten yapılandırmayı faiz kısmı için yapıyorlar ana para bir şekilde ödenmek zorunda
2.zaman geçtikçe borcun üstüne ufak ufak gecikme faizleri biniyor

  • siyah gece  (03.02.19 22:06:13 ~ 22:07:32) 
Yani ben bu kadar peşlerine düşeceklerini düşünmüyordum alırken,bayağı düşüyorlar söyleyeyim :D

en son aracıma haciz koydular, ödedikten sonra kaldırdılar düşün yani. öderken kalan borcu yapılandıralım mı dedim, şuan öyle bir yasa yok geçti yapılandırma dönemi dediler.

ama tüm bunları vergi dairesine devrolduktan sonra olmadı. 31 aralıkta yapmışlar. Yıl sonu. O yüzden var olan borcu yine yıl sonuna kadar ödemem herhalde, tam emin değilim, bakcaz artık.

Bu arada da birçok defa kredi çektim bir şey olmadı. Verdiler.
  • akatreil  (03.02.19 22:14:32) 
Sekerpare gibi insanlarsiniz. Ilk defa toshak gecmeden yanit verilmis. Hepinize kalp.


  • KidLazer  (04.02.19 23:10:46) 
Ha bu arada bir arkadasim var cevresi genis anlarsiniz. Secim oncesi yapilandirma kesin ama faiz silerler dedi. Agir nedenli(issiz ve zor durumda, olum doseginde, gecim imkani yok gibi) olanlarin hepsinin silinmesi ihtimali uzerinde de duruluyormus.


  • KidLazer  (04.02.19 23:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.