[]

iş değiştirmek yada değiştirmemek

duyuru insanları,
şu aralar iş değiştirmek yada değiştirmemek arasında kalmış haldeyim. işimin olumlu ve olumsuz yönlerini yazdım. yargılamadan, laf etmeden ben olsam şu sebeple işimi değiştiririm yada ben olsam şu sebepten yeni iş bakmaya başlarım diye fikir verebilir misiniz?

şimdiden teşekkürler,

işimin olumlu yönleri
- müdürümün dünyanın en iyi kalpli insanı olması
- müdürümün ve grup müdürümün beni baya tutması, şirket içerisinde üstleri tarafından benim kadar tutulan kimse yok
- uzman yardımcısı olmama rağmen bir sürü sorumluluk alabilmem
- şirketin global ofisi tarafından baya sevilmem
- çalışma arkadaşlarımın çoğunun açık öğretim mezunu olduğu, ingilizce konuşamadığı ve sosyal beceriler çok yüksek olmadığı için sunumlarda, toplantılarda sorumlu olan kimse olmam
- evime yakın olması, fazla mesaiye kalmamak
- yabancı ve büyük bir firma olması
- kendi bölümümdeki insanların iyi, birbirinin kuyusunu kazmayan tipler olması
- şirket küçük (500 kişi) olduğu için üst yönetim tarafından daha çok görülebilmek (ceo ile toplantılara bile katılabiliyorum)

olumsuz yönleri
- ceo'nun değişmesi ve kendi adamlarını getirmesi, düzenin değişmesi,
- çalışma arkadaşlarımdan çok daha fazla ve yoğun çalışmam
- gitmem halinde müdürümün zor durumda kalacak olması
- maaşımın yaptığım işe, eğitimime ve sarf ettiğim efora göre çok düşük olması
- söz verilen terfinin verilmemesi ve nisanda verileceğinin meçhul olması
- benden daha az iş yapan kişilerin daha çabuk terfi alması
- kıyafet ve bayram yardımı, yol yardımı gibi ek gelirlerimin kaldırılması, maaşımın 800-1000 tl azalması
-kendi evime çıkmak istemem ama maaşımın zamlı halinin bile yetmeyecek olması.
- şirketin esnek çalışma saatlerinden 9-6'ya dönmesi ve giriş çıkışların kontrol edilmesi
- çalışma arkadaşlarımın genelde lise ve açık öğretim mezunu olması, hayata bakış açılarımızın çok farklı olması ve onlarla muhabbet edememem. ofiste çok yalnız kalıyorum.
- yaptığım işin tanımının değişmesi, artık sevmediğim ve sıkıldığım işi yapmaya başlamam
- avrupa ofislerinde çalışma olanağımın az olması
- en önemlisi ofisimin konumu, iş arkadaşlarım ve iş yoğunluğum yüzünden son 1 yılda inanılmaz asosyalleşmiş olmam.

 
Seni somurmeye baslamislar coktan. Aldigin maas bu olumsuzluklarin hic birine katlanmana sebep olamayacak kadar dusuk belli ki. Yeni is bakmaya basla kimseye caktirmadan, daha iyi sartlarda bi is buldugun an ayril.


  • bxgx  (03.02.19 19:04:47) 
şu halde sizin gibi bir çalışana ihtiyaç duyan bir iş yerine geçmek hem maaşınızı hem de motivasyonunuzu yükseltecektir.

yavaştan etrafa bakmaya başlamanız iyi olur.

ve fakat, muhtemelen ayrılacağım dediğinizde karşı teklif yapılacaktır. bu bakımdan görüşmekte olduğunuz yerlere kesin onay vermeyi erteleyin. ailemle görüşmek istiyorum, düşünmek istiyorum vb bahanelerle vakit kazanın.

şirketinize ayrılacağım dediğinizde terfi ve zam gelebilir.
  • kaptankedi  (03.02.19 19:10:08) 
Olumsuz yönleri cok fazla. Is bak bence.


  • chitosan  (03.02.19 19:25:57) 
yeni bir iş bul


  • neo  (03.02.19 19:38:06) 
iş hayatında benim tek kıstasım aldığım maaştır. müdür ya da ceo istediği kadar beni sevsin ya da ben onları seveyim. sonuç olarak hak ettiğim maaşı almıyorsam o işte uzun süre kalmanın da bir anlamı yok. o yüzden iş değiştirmek mantıklı.


  • al sana nick it  (03.02.19 21:16:46) 
Bence ayrılma müdürünle konuşabilirsin zam ve terfi için kendisini çok sevdiğinizi ve saygı duyduğunuzu söyleyin.İş motivasyonunuz düştüğüünü söyleyin bu zam ve terfiyi alamadığınız için.Daha niteliksiz adamlar terfi alır Dunning-Kruger sendoromu türkçesi cahil cesareti.MÜTEVAZİ OLMAYIN YOKSA APTAL ADAMLARIN ÖNÜNZE GEÇEBİLİR yaptığınız işlerin reklamını yapın.İyi olduğunuzu her fırsatta yüksek sesle söyleyin kendinizi bir parça abartın.İşten ayrılmak için doğru zaman değil rotary klüplerine katılın daha elit bir çevre edinin .Unutmayın ki çevre de öküz çok onlardan temelli uzaklaşmak için iyi bir paraya ihtiyacınız olacak 30-40 sene çalışmadan kendinizi geçindirmek için.


  • tarım makinaları  (03.02.19 21:56:42) 
Yeni is bakin, bakmayacaksaniz da mutlaka kendinizi gelistirin, dil ogrenin program ogrenin vs. cunku bu tarz yerlerde (digerlerinden daha iyi oldgunuz ve bir derecede 'garantide' hissettiginiz icin, insan rehavete kapiliyor, bir sure sonra piyasanin gerisine dusmeyin, yazik olur.


  • kassiopeia  (03.02.19 23:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.