[]

Macbook air vs PC

Merhabalar

Şu an elimdeki toshiba bilgisayarın şarj aletinin takıldığı yeri bozuk. Ancak kabloyu belli bir açıda tutarsam şarj ediyor. Daha önce yaptırdım 2 ay bile olmadan tekrar aynı sorun başladı. O yüzden uzun süredir kullanmıyordum. Ama tez yazıyorum ve dışarısı çok soğuk olduğu için işte çok geç vakte kalmak istemiyorum oradaki bilgisayarı kullanabilmek için. Bir de surface 3 tabletim var. O da Windows’u update etmeyi beceremedi. Siyah ekranda takıldı kaldı. Micrioaoft store a götürmem gerekiyormuş yaptırmak. Yaptırsam da o kadar sık bu tür sorunlar yaratıyor ki illallah dedim. Yeni bilgisayar almam lazım bence. PC mi alsam yeni MacBook Air mı alsam bilemedim. Daha önce MacBook Pro kullandım. Bazı sorunları vardı ama oldukça stabildi. Durup dururken update yapmaya karar verip mavi ekran vermez beni hiç uğraştırmazdı. Üstüne su döktüm. Tamir ücreti 600 dolar istenince gittim 500 dolara şimdi kullandığım Toshiba’yı aldım. MacBook almaya da tövbeliydim ama iş yerindeki 4 senelik iMac in bana hiç sorun çıkarmıyor olup Windows’lu her şeyin sorun çıkartıyor oluşu aklımı karıştırdı. Bu arada burada son 2-3 ayım. Bir sonraki işimde bana ait bilgisayar olmayacak muhtemelen. Apple’da çalışAn bi arkadaşım %15 indirimli alabilirim MacBook’u senin için deyince de iyice kafam karıştı? Bilgisayarda çöm alenfirli işler yapmıyorum ama biraz Photoshop biraz illystraitor kullanıyorum. Bazen büyük datasetlerle çalışman gerekiyor ce kodlama öğreniyorum. Bir de oyun oynamayı baya seviyorum. Param var ana çöm fazla harcamak da istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Seçenekler

Eldeki 4 senelik bilgisayarı 125 dolara yaptırmak (muhtemelen birkaç aya bozulacak tekrar)
500 dolarlık başka bir PC almak
Yüzde 15 indirimli MacBook Air (1000 sen biraz fazlaya geliyor)
1000 dolar cicarı PC (surface pro2 olabilir. Dell ya da Asus olabilir.)

 
-MacBook Air

mac alacak paranız varsa, saniye düşünmeyin derim.
  • avarel dalton  (02.02.19 21:02:26) 
bu windowslar size sürekli ne sorun çıkarıyor anlamıyorum. mac'lerde hiç birşey yapılmıyor da o yüzden sorun çıkarmıyor. bi sorun olsun ek program bulamıyorsun 3. parti de düzeltmeye yardımcı olsun.

kesinlikle windows pc diyorum.

mac air kullanıyorum ve çok pişmanım. sadece pili iyi olsun(mojave ile o da gitti), tasarımı apple olsun başka hiiiiiç bir şey yapmam diyorsan air al. sonra kral oyundan oyun bile oynayamazsın ısınmasından :)
  • c1b2k3  (02.02.19 22:43:44) 
hocam
1- toshiba laptopu duzgun bir yerde yaptirin sarj olayı bitecektir
2- ssd takın mutlaka
3- temiz bir kurulum yuruyun

surface icin
internetten temiz windows kurma ya bakın
yapamazsanız biz yardımcı olmaya calisalim

sakin mac almayın
tutacagi sarj soketinin en fazla 100 tl
125 USD ne tamir parası
125 USD ye bilgisayar alırsınız

ama mutlaka ssd ile kullanın
windows pc yi
tam sizin kullandıgınız programlar icin ilac gibi gelecek
  • kingcyrax  (02.02.19 23:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.