[]

Mezun, çalışan ve ailesi ile yaşayanlar, sorum size

herkese selam,

üniversiteden mezun olmuş, iş sahibi ve hala ailesi ile yaşayanlar, evden ayrılmamış olma sebebiniz nedir?

maddi durumunuzun el vermemesi mi, ailenizi bir sebepten dolayı bırakamamanız, ya da onların size izin vermiyor oluşu mu? ya da evlenene kadar para biriktirme isteğiniz nedeniyle mi?

 
evden çıkmak için belli bir birikim yapayım dedim bedelli askerliğe gitti. şimdi onun parasını ödedim bu sefer birikim kalmadı eve çıkmak için para lazım. ev depozitosu, eşyalar, evin kirası vs için ön hazırlık yapıyorum.


  • nahtoderfahrung  (02.02.19 17:13:14 ~ 17:13:35) 
Ailemi çok seviyorum. Çok güzel anlaşıyoruz. Onlarla yaşamak beni mutlu ediyor.
Aslında iş yerine yakın bir ev kiraladım, hafta içi o evimde kalıyorum ama hafta sonu olunca koşa koşa bizimkilerin yanına geliyorum.

  • i m cool with that  (02.02.19 17:18:17 ~ 17:20:31) 
sasfsasf ahan da ben bu. valla çalışamaya başlayalı 3 ay falan oldu, ben de bilmiyorum niye. istanbul'da ayrı ev masraf, bu ara biraz biriktireyim diye idare ediyorum sanırım. işler otursun ayrılırım muhtemelen.


  • dox  (02.02.19 17:18:44 ~ 17:19:05) 
sağlık sorunları.


  • Techsavvy  (02.02.19 17:19:08) 
mezun olalı 5 sene oldu halen ailemle yaşıyorum. neden ayrı eve çıkmam gerektiğini de anlamış değilim. ya da neden çıkmak istiyorsunuz? kendi ayakların üzerinde durma bıdı bıdı bunların geçin. bir insan geri zekalı ise her daim geri zekalıdır. sorumsuzsa her daim sorumsuzdur.

ayrı eve çıkmak aklımın ucundan bile geçmiyor. ailem ile yaşamak çok rahat. inanılmaz da para biriktiriyorum. kimseye muhtaç vs. de değilim. 3-4 bin kazanıp istanbulda eve çıkanların aklından şüphe ederim. sürünüyorlar ama ayrı evde yaşıyorum vs. vs. geyikleri işte. ayrı eve çıkmanın tek motivasyonu rahat bir ilişki yaşamak. bunun dışında bir işe yaradığını düşünmüyorum.

edit: iş yeri vs. uzaktır yolda zaman geçirmek istemiyordur bu durum ayrı. en mantıklı sebep bu bence.
  • Ofey  (02.02.19 18:06:31 ~ 18:07:25) 
Annemle yaşıyorum. Yaşlı, hayatında hiç eğitim almamış, zor zamanlar yaşamış bir kadın. Beni çok güç koşullarda okuttu. Onun hayatını garantiye almadan bırakmak istemediğim için birlikte yaşıyorum.


  • lesmiserables  (02.02.19 18:09:37) 
Annemle yaşıyorum. Başka kimsemiz yok. Boş yere ayrı eve çıkıp hem daha fazla para harcamanın hem de daha fazla yalnızlık kazanmanın anlamı yok. Zaten evde de o bi odada ben bi odada takılıyorum. Çok görmüyoruz birbirimizi. Birbirimize destek de oluyoruz her ne kadar hiç anlaşamasak da.

Artık üniversite dönemindeki ergen çocuk değilim. Kendimi kanıtlamak gibi bi çabam yok. Öyle olsaydı taşınabilirdim.
  • (s)AINT  (02.02.19 18:26:35) 
Ailemle yaşamak çok keyifli ,zaten insanların büyük çoğunluğu birbirini sevmiyor eve gelince sevildiğimi görmek bil evde yaşama sebebi.


  • OzgeZum  (02.02.19 18:49:21) 
yalnız başıma korkuyorum biraz aslında. öte yandan evdekilerle bir problemim yok pek, ev de çok kalabalık değil. bir de hakkaten belli bir bantta kazanmıyorsanız maaşın cogunu eve ve giderlere gömme fikri sinir bozucu geliyor. ama kesinlikle 30 olmadan ayrılacağım.


  • blacksky  (02.02.19 20:34:09) 
@ofey rahat bir ilişki yaşamak başlı başına iyi bir motivasyon bence, özel hayat denilen şey bu.

@saint başka eve çıkmanın kendini kanıtlamakla ne ilgisi var?
  • notinhere  (02.02.19 20:56:19) 
ailemle mutluyum, ailemle olmasam da mutlu olurum. bir ton para harcamaya ne gerek var. yaşayıp gidiyoruz işte.


  • nothing in my way  (02.02.19 21:33:29) 
Bazı insanlar aileyle yaşadığı zaman tribe girer. Örneğin gece geç geleceği zaman ailesine haber vermek komplekse girmesine neden olur. Halbuki gayet normaldir bu. Bu tip insanlar bu kompleksi aşabilmek için ailesinden uzakta yaşamayı tercih edebiliyo. Onlardan bahsettim. Ailesinden ayrı yaşayan insanlar kendini kanıtlama çabasındadır demiyorum.


  • (s)AINT  (02.02.19 23:19:46) 
Ayrı eve çıkarsam doğal olarak işyerime yakın bir yerde eve çıkmak isterim, ama o muhitte kiralar aşırı yüksek. Günde 3-4 saat yol çekip maaşımın -en iyi ihtimalle- yarısından olacağıma aynı yolu çekip ailemle yaşıyorum. Sorun İstanbul'da.


  • wish i could find a way to disappear  (03.02.19 00:26:11) 
ailemi seviyorum, ayrı bir eve çıkıp yapacağım masrafı kişisel ihtiyacima harcarim, biriktiririm daha iyi.


  • damla sakızlı dondurma  (03.02.19 00:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.