[]

işe iade davası / işe çağırılma. anket içerir

siz veya çevrenizde işe iade davasını kazanıp iş veren tarafından işe çağırılan oldu mu
avukat arkadaşların tecrübeleri de çok önemli. işe çağırığ çağırmamaya kim karar veriyor ?

firma kurumsal bu arada

 
ise cagirma diye bir sey yok, soyle ki ise iade davasini kazanirsaniz siz ise iade icin isverene basvuruyorsunuz, isveren ya gel basla diyor, o zaman gidip baslamak zorundasiniz ya da istemiyorum seni diyor ve gerekli ucreti/tazminati oduyor.


  • kassiopeia  (02.02.19 01:57:34) 
@ kassiopeia bu bilgi bize ne kattı :)

kaç iş veren gel başla diyor diye soruyorum işte
  • oscar  (02.02.19 02:25:46) 
hocam ise cagirip cagirmamaya kim karar veriyor diye sormussun, onun cevabi isveren karar veriyor. dolayisiyla sana bir sey katmayacaksa niye sordun?
vakit ayirip yazan insana atarlanmak da ayri bir enteresan.

  • kassiopeia  (02.02.19 02:37:26) 
avukat olarak cevaplıyorum;
çok farklı firmaların gel işe başla dediği de oldu, eleman ihtiyacı olan firmaların işe çağırmadığı da oldu. işe çağırıp çağırmamaya ik karar veriyor. tabi her yerde ik yok, mesela umumi otomobilciler derneğinde başkan karar verip işe davet etmişti.

en ilginç olayımız şuydu, sırf işe iade davalarına baktığımız bir x firması var (sektöründe en büyük firmalardan biri), bu firma işe iade başvurusuna "aa bu adamı niye işten çıkarmışız ki, lazım bu bize" dediği oldu. 10 işçi başvurmuştu, bunun 4ünü çağırdı mesela bu şekilde.
  • trajikomix  (02.02.19 02:44:31) 
@ kassi kim karar veriyor derken şirket içinde kim yani ? ik mı ? hukuk müşv ? ceo ? ben eksil de anlatmış olabilirim


  • oscar  (02.02.19 03:14:06) 
bu sirketten sirkete degisir bence, benim calistigim sirketlerde kesinlikle ik karar vermiyordu. proje muduru, genel mudur vs. kim cikardiysa isten, o hayir dedigi surece hayatta alinmazdi. ki bahsettigim epey buyuk sirketler.
bankalarda da alinabilecegini dusunmuyorum, ik aksini soylese de, zira daha ise baslarken sinavi gecemezseniz iki sene sizi ise bile almiyorlar. umarim istediginiz gibi olur; sanirim ise iade yerine para istiyorsunuz.

  • kassiopeia  (02.02.19 22:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.