[]

Balık Çiftlikleri ve Balıklar

Bugünlerde akşamları hafif şeyler yemeye çalışıyorum. Izgara çipura veya tavuk gibi. Ancak balık yerken aklıma bir şey takılıyor: Çiftliklerde balıklar yenecek boya gelince ne gibi bir işlem yapılıyor ? Yani bunları sudan çıkarmadan önce bayıltmak gibi bir işlem var mı ? Yoksa can çekişerek ölmeleri mi bekleniyor ? Teşekkür ederim.




 
yüzlerce balığı bayıltmanın mümkün olduğunu sanmıyorum. denizden çıkınca nasıl ölüyorlarsa öyle ölüyorlardır. kıllandırmak gibi olmasın da tavuk çiftliklerinde de tavuklar yürüyen bir bantta dikilirken bir nevi yatay giyotinle kafaları kesilerek öldürülüyor diye anlatmıştı çiftlik sahibi bir arkadaşım.
bu arada benim de aklıma bir şey takılıyor: ne farkeder ki?

  • innocentbystander  (24.03.10 17:57:49) 
Tavuklar biraz daha ani olarak ölüyor diye düşünüyorum. Aslında hepsi kötü, tüm etleri bırakıp vejeteryan olmak lazım ama olmuyor.


  • faithless  (24.03.10 18:06:16) 
soğuk şok ile ani bir ölüm oluyor. soğuk zincir sayesinde raf ömrü de uzuyor, uzun süre taze kalıyor.


  • balikekmek  (24.03.10 18:21:22) 
gerçi balıkları sormuşsunuz ama tavuklar en azından büyük işletmelerde ters asılıp hafif bir elektrik şokuyla bayıltılıp, kasabın piçağının boyunlarını kesmesiyle ölüyorlar. öyle fantastik bir vahşet olduğunu sanmıyorum ama varsa da saygı duyarım, gider filmini çekerim.


  • kayip ruh  (24.03.10 18:46:54) 
tavukların kesimi ile ilgili bi videoda ayaklarından asılı tavuklar hareketli bi sistemle kasaba geliyor ve kasap keskin bıçağıyla bi hamlede kafasını alıyor.haliyle tavuk çırpınıyor.bence daha sağlıklı.çünkü o çırpınmayla vücüttaki kanın çoğu boşalıyor ve et daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.tabi şoklama da yapılıyor ama kesin olmamakla beraber tavuğun daha az canının yandığını bilemeyiz.

balık çiftliklerine gelince.siz bi tane balık istiyorsunuz ya.gidip uygun balığı tutuyorlar,kafasına 2 defa tahta veya başka bişeyle vuruyorlar ve balık ölüyor.o kadar basit bi işlem
  • demirr  (24.03.10 19:36:10) 
valla biz normal olta balıkçılığı yaptığımızda yakaladığımız balığın boynunu kırardık (canlı canlı mangala atacak halimiz yok. yengeç değil sonuç olarak bunlar) ama balık çiftliklerinde buza yatırmayacaklarsa balıkları özellikle öldürmezler diye düşünüyorum. sudan çıkartınca boğulana kadar can çekişir büyük ihtimalle.

üzücü bir durum gibi gelebilir ama emin olun doğa çok daha acımasız.
  • darknum  (24.03.10 22:36:26) 
not: bazı hayvan uzak doğulular gibi balığın canlı canlı yarısını yemek ayrı bir olay tabii.


  • darknum  (24.03.10 22:36:59) 
nasıl öldüklerini bilemem ama balık çiftliklerindeki balıklar yenmemeli çünkü doğal yosunla ve başka balıklarla beslenmedikleri için omega 3 oranı ve vitaminleri düşük oluyor ve bir faydası olmuyor.
Tavuklarda da görece aynı durum var bu yüzden çiftlik tavuğu da yenmemeli köy tavuğu bulabilirseniz yeyin. En iyisi köy yumurtası veya doğal besi denen yumurtalardan alın.

  • joepiscopo  (25.03.10 10:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.