[]

Öğretmen yaz tatili kaç gün?

Nette aradım saçma sapan haber linkleri çıkıyor, kime sorsam her kafadan ayrı ses , kaç gün tam olarak ?




 
temmuz ve ağustos ayları.


  • sanat guresi  (01.02.19 20:32:42) 
1 Temmuz’da başlar 1 Eylül’de biter. Yani 2 ay.

Edit: Çıldıran sizsiniz +1 Biz halimizden gayet memnunuz açıkçası, biri bana tatil konusunda takıldığı zaman “Hee haklısın valla paso yatıyorum” diyorum. Sonra o çıldırıyor eheh.
  • i m cool with that  (01.02.19 20:33:46 ~ 20:51:07) 
iyimiş haziranda zaten doğru düzgün ders olmuyor, eylül de okul başladı, ilk günler tanışma bilmemne diye ders olmuyor. etti 4 ay artı yarıyıl tatili de var kebap:) Bunu öğrendiğim iyi oldu, çevremdeki öğretmenleri çıldırtacağım artık:)


  • speedy  (01.02.19 20:41:13) 
Okulların kapanmasını takip eden 15 gün, açılmadan öncede 15 gün seminer dönemi var. Kalan süre yaz tatili. İstisna olarak görev yaptığınız yerde tatilde değil iseniz tatilde bulunduğunuz size en yakın okulda seminer dönemini geçirmek için dilekçe verebilirsiniz. Böylece 3 aya yakın olmuş olur.


  • synax  (01.02.19 20:42:46) 
2 ay. Ama dediğin gibi 4'e yuvarlarsak çıldırması gerekenler çevrendeki öğretmenler olmaz bence.


  • ruhen hastayim ben  (01.02.19 20:45:27) 
Seminer dönemlerini iple çekiyorum, lab'da güzel Counter Strike döndürüyoruz.


  • shangrilla  (01.02.19 20:47:53) 
@shangrilla seminer dönemi ne oluyor? Bir tane Pedagog, uzman vs geliyor onu mu dinliyorsunuz?


  • speedy  (01.02.19 20:51:48) 
Kimi ogretmene yilin 365 gunu tatil, kimine 0. Karakter meselesi ayni zamanda. Okula gitmeleri calisiyor olduklarini ya da evde olmalarini calismiyor olduklarini gostermiyor.


  • Traveller  (01.02.19 20:56:45) 
Traveller +1
kısa dönem eğitmenlik yaptığım sürede dersten önceki her akşam "yarın bu konuyu nasıl anlatsam, hangi soruları hazırlasam, nasıl eğlenceli hale getirsem" soruları ile kafayı yiyordum. bunun daha quiz'i var, sınavları var...

hiçbişi uğraşmadan gidip sadece bildiklerimi de anlatabilirdim bunu yapanlar da var ama öğretmenlik özünde mesai bitimi biten bir meslek değil. hele ki devlette öğretmensen doğru düzgün boş günün olmuyor, mesai sonrası bile hep bir şeyler yapmak zorundasın.
  • Bruce  (01.02.19 21:29:25 ~ 21:30:16) 
Seminer dedikleri de kisir yapip yedikler bir etkinlik. Ama ona da gitmiyorlar, dilekce verip hallediyorsun.

Gerci ogretmenin tatilini konusmak da sacma, zaten hergun 3'de cikiyorlar. Ben olsam tatil bile istemem.
  • acemi  (01.02.19 22:08:41) 
@speedy:
Üstteki arkadaşın dediği gibi kısır falan yapıyoruz işte. Güneydoğu'da daha çok çiğ köfte yaparlar, Ege'de börülce vb.

  • shangrilla  (01.02.19 23:12:11) 
seminer bence de gizli saklı şeyler çevirdikleri parti
15 gün seminer yapıyoruz yazıyorlar hiç detay yazan görmedim

bir şey anlatma kabiliyetim olduğuna inansaydım öğretmenlik bilmiyorum ama akademik kariyer için uğraşırdım
bu da böyle bir anımdı
  • bir soru sorcam  (01.02.19 23:28:05) 
kısaca seminer denilen mesleki çalışma dönemlerinde bakanlığın yayınladığı program çerçevesinde çalışmalar yapılır. bazı okul idareleri konuları öğretmenlere bölüştürerek sunum yapmalarını ve seminer sonunda idareye rapor sunmalarını ister. ayrıca her dönem bir film ve kitap listesi de yayınlanır. bununla birlikte bu program haricinde demo ders gibi etkinlikler de yapılabilir. bakanlığın yayınladığı program dahilinde yayınlanan çalışmalardan bugüne kadar hatırladıklarım: meb dergisinden branşla alakalı bir makale okunup sunulması, ya da listeden bir film izlenip tartışılması, aynı şekilde bir kitapla ilgili sunum yapılması, eba (eğitim bilişim ağı) üzerinden belirtilen videoların izlenip tartışılması ve zararlı teknoloji kullanımı, istismar, sınıf yönetimi gibi rehberlik seminerleri.


  • sanat guresi  (02.02.19 00:24:36 ~ 09.02.19 21:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.