[]

Kardeş kız arkadaşı ?

Genelde kendi durumlarım olur, bu sefer sorun farklı.

Abim ile aile şirketi idare ediyoruz, sorumluluk onda. Partner gibiyiz ama o bir takım işleri ben bir takım işleri hallediyorum.

Bu kız akraba. Uzaktan.

4 senedir ınstagram sayesinde falan tanışıp, birlikte oldular. 7/24 beraber gibiyiz.

Normalde abimle çok iyiyzdir, fakat bu evlilik işlerinde abimin net bir adım atmadığı çin kızımız hem annem hem ben hem babam ile dönem dönem ters düştü. Ve ne zaman abim ile vakit geçirse abim bana karşı bileniyor, ve aynı ev ve işi paylaştığımız için, sürekli moral ve motivasyonum etkileniyor.

Normalde evlenicek kız adayları aileye katılmak ve birarada olmak ister, yada doğrusu bence budur, burda bir soyutlama var. çatışma var..


Ben bu kızın dolduruşuna bikaç kere şahit oldu, tersleyince olay ters tepiyor ama kardeşimi de kaybetmek istemiyorum..

Yeri geldi ofiste bile işlere karışmaya kalktı, misal kardeşin niye bu işi de yapıyor oh o ne guzel spora falan gidiyor sen sorumluluk sahibisin vs. gibi. halbuki o kadar vahim bir durum yok, o alkol çok içer akşam 5'ten sonra demlenir. Ben sporu ve sosyalleşnmeyi seçiyorum.. Boyle şeyler kulandı..


Nasıl davranacağımı şaşırdım, son günlerde bu kardeşimle ilişkimiz hiçbir sebep yokken yine parladı, misal kulaklık evde kayboldu, odamı bastı, meğer yanındaki koltuktaydı vs. gibi küçük tartışmalardan alev alınıyor.

Yapım gereği haksızlık akrşısında surekli konuşan biriyim, oyle olunca ortalık alevleniyor, susuncada karşı taraf azıtıyor..

Ne yapacağımı bilemedim. Bi uzmandan tavsiye almadan önce son durumdaym sanırım.

 
Abini karşına al sakince konuş. Bu durumun seni üzdüğünü, kendisini sevdiğini ve sevgilisiyle sorunun olmadığını söyle. Senin bir zorun yok anladığım kadarıyla kızla. Önce annene danışabirsin ama bence. O da abine kendine biraz çeki düzen vermesi için uyarı yapabilir.


  • Mossy  (01.02.19 12:21:03) 
Sen erkeksin degil mi? Ilginc.


  • Traveller  (01.02.19 12:46:24) 
@Mossy +1


  • chitosan  (01.02.19 13:01:23) 
erkek oldugunuzu yazmis traveller, cok saskinim su anda, direk kizsiniz diye bekliyordum (sevgilinin cikardigi arizalardan).
bence sirkette tek sorumlu abiyi yaptirip sizi uzaklastirma plani var, sirketteki haklarinizdan emin olun oncelikle.
ikinci olarak, abinizin karakteri duzgunse siz sakin sakin konusup durumu anlattiginda anlamasi ya da objektif bakabilmeyi denemesi lazim. ama bazi insanlarin karakteri oyle olmuyor, bir erkek ya da kadinin doldurusuna gelip kopruleri yikabiliyorlar. o kisim da artik karakterine kalmis ne yazik ki.
  • kassiopeia  (01.02.19 13:09:23) 
@retorique o durum sıkıntı yaratıyor.. denendi.


  • czn  (01.02.19 13:21:03) 
@Traveller aynen belirtmeyi unutmuşum sanırım :D:DD:


  • czn  (01.02.19 13:21:44) 
@kassiopeia aynen benmkisi osmanlı taht kavgası gibi olay oluyo. Karakter olarak düzgün bir karakter ancak bazen ne kadar düzgün olsakta dişi kişiler bizi işleyebiliyor, ben karşı çıksam ters tepki alıyorum, sussam karşı taraf azıtıyor. 3gündür ota boka tartışma yaratıyor ben susmama rağmen, bu durum işe yansıyor tabi. İnsan soğuyor, bu da kızımızın başarılı hamlesi sanırım.


  • czn  (01.02.19 13:24:25) 
@Mossy O durumu bugünlerde sıklaştrdım. Babam ile hemfikiriz, annem de oyle ama şu anlık ters teper diye konuşmuyorlar amaa arada babam işliyor konusu açıldığında, bugün son nokta ekonomik olarak iyice durumları ayırmak oldu, ve kızla hiçbir şekilde muhattap olmayıp abimle zorunda kaldıkça konuşuyorum....


  • czn  (01.02.19 13:26:49) 
kardesinde sorun var. kizin verdigi gazla hareket edip, davraniyor. halbuki oyle biri olmamayi da secebilir. kiz istedigi kadar abini doldursun, kardesin onu dinlemedikten sonra kizin soylediklerinin hicbir etkisi olmaz.

abinizle konusun. durumu anlatin bence de.
  • Leonardo~Da~Vinci  (01.02.19 13:55:49) 
başkan abinin veya senin adın burak ise öyle güldüğünüz için bunlar geldi başınıza.


  • Tears of Devil  (01.02.19 15:00:12) 
Akraba olduğunuz için ailenize dair herşeyi de bildiğinden daha şimdiden hanfendi taht kavgasına başlamış. Siz onun için rakipsiniz ve ayrıca yarın siz de evleneceksiniz eşiniz daha rakibi olacak, emin olun onu bile planlamıştır. En korktuğum kadın tipine tutulmuş abiniz, allah kurtarsın diyorum çünkü sizin de geleceğiniz etkilenecek, çünkü abiniz belli ki zayıf karakterli. Sen daha şimdiden kimsin de kardeşimle maddi yahut manevi arama gireceksin, herkes mesafesini-sınırını bilmek zorunda. Abinizle konuştuktan sonra dahi hiçbir değişiklik olmazsa siz işinizi maddi olarak konum olarak garantiye alın, babanızın müdahalesiyle tabii. Sonra onlar ne yaparsa yapsın ister Batsın ister çıksın. Ayrıca yarın bir gün evlendiğinizde eşiniz uyanık biri olmazsa lütfen mesafesini korumasını sağlayın, yoksa çok ezilir ve üzülür.


  • mslny  (01.02.19 16:54:40) 
@Leonardo~Da~Vinci sorma. Bir de sürekli benm haksız çıkma durumum var ki kendi içimde deliriyorum. Bir kere annem ile evde otururken suratımıza bi günaaydın bile demeden çıkıp gidiyorlardı, dedim sizee gunaydın, ,nsan bi sela verir, kız pat diye atladı 'herşeyimizi size mi soyliycez biz ayrıd bireyleriz ya' diye pat diye lafa atladı. Abim çok sesizz kaldı bir de onu haklı buldu, ilk o zaman kıvılcım çakılmıştı, bundan yaklaşık 6 ay önce falandı. Daha önce ciddi küslüklerimiz olmuştu.


  • czn  (01.02.19 20:59:15) 
@retorique o'nu yapabilsem evlenip kaçıcam bu ortamdan..


  • czn  (01.02.19 21:00:05) 
@mslny sizin ile birebir düşünmekteyim. bir keresinde benm kız arkadaşım olmuştu kısa dönemli, O'nu bile samimi olmamasına rağmen rahatsız etmeyi başarmıştı.. Şu anda abimle samimiyet kuramıyorum bu arkadaş yuzunden, kendiside gayet mutlu ve huzurlu. hem evde hem iş yerinde takılıyor bir de benm çalışmamı bile baltalıyor zaman zaman.

birde birşey yokmuş g,b, benmle konuşmaya çalışıp laf atmaya çalışıyor, o'na deliriyorum.

babama durumu açıklık getirdim, iki taraffında haklı yanları var diyo ama bütçe olarak ayrılma kararı aldım, olacak gibi değildi çünkü. iki tarafta sürekli birbirini sorguluyor.
  • czn  (01.02.19 21:03:38) 
@retorique valla iyi fikir. Bazen düşünmüyo deilim buntarz işler... diyorum kaybatıyom ortalığı, 1-2 kere elime fırsat geçti aslında, kullansam kullanırdımda karakterim müsade etmiyor.


  • czn  (02.02.19 10:17:43) 
@John Bloor valla yorumuuza katılmakla berabrr arttırıyorum, gozunu karartmış bi şekilde devam ettiriyor. 3 gundur suratına bakmıyorum, insan bi sorar dimi ? Aynı yerde yaşadığın insan ile niye konuşmuyosun ? Polyannacılığa devam ediyor. Valla şu ara tuylerim diken diken. Bazen tekme tokat atasım geliyor, fren yapıyorum. Son çare evi ayıracağım, yaşam kalitem düşüyor çünkü bu evde. Karaktersizliğe ktlanamıyorum çünkü. Bir de işin gatibi cevrelerine beni tuhaf olarak gosteriyolar. Bu tarz şeyleri biriktirince fevri çıkışlarım oluyornara sıra, bu da iki kardeşin arasıjı açıyor. Derdilerdi de inanmazdım.


  • czn  (02.02.19 10:22:38) 
@John Bloor mesajınızı çok net anladım hocam..

Babam ile ortak tereddutumuz bu zaten. Anne de memnun değil, yani ailem yanımda ama sadece 1 kişinin anlaması gerekiyor ki şu -aşamada çok zor gözüküyor bu iş..

Hatta sana şoyle soyleyeyim, arkadaşları bile o'nu yanına yakıştırmıyor, zaman zaman onlardan soyutlamaya çalıştığı da oldu, onlarla da fikir alışverişinde bulunuyorum, paralel düşüyorlar..

Ama ters teper diye kimse topa girmiyor..

Bildiğin star tv saat 5 kuşağı Türk dizisi gibiyiz..
  • czn  (02.02.19 14:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.