[]

yarın hayatımın en önemli görüşmesine giriyorum

10 yıldır hayalini kurduğum okulun (düyanın en iyi 2-3 okulundan biri) araştırma asistanı pozisyonu için yarın görüşmem var. iş görüşmesi gibi değil, 3 saatlik bir stata task'i çözeceğim. stata'ya genel olarak hakimim ama çok advanced sorarsa profesör sıçabilirim. bu aşamaya gelmiş olmak (prof bana senin geçmişinden etkilendik dedi mesela) beni bayağı umutlandırıyor, prof'un kocası falan da türk yani bir sempatisi olabilir türklere. hatta 5-6 gündür stata çalışmaktan yapmam gereken hiçbir işi yapamıyorum (master öğrencisiyim bu arada). nasıl davranayım yarın? çok aşırı bir stres de hissetmiyorum aslında onca yıl türk eğitim sistemindeki kritik sınavlardan geçmiş birisi olarak, ama reddedilirsem çok büyük koyar bana.




 
Olacağı varsa olur derler. Siz elinizden geleni yapın, olmazsa da dünyanın sonu değil.

Yarın sabah güzel bir kahvaltı yapın, yoldayken en sevdiğiniz şarkıları dinleyin. Apartman görevlisine, taksiciye, bakkala gülümseyin, sohbet edin onlarla. Ağaca, çiçeğe, böceğe ilgi gösterin.

Böyle günler güzel günlerdir. Tadını çıkarın.
  • amortisman  (01.02.19 02:04:14) 
@amortisman oyle guzel tavsiyelerde bulunmus ki uzerine baska birsey soylemek gereksiz olur.


  • hepbiarayisicinde  (01.02.19 02:11:21) 
Sanki çoktan pozisyonu kapmış gibi görün. Algı. Bol şans. İnşallah olur.


  • rakidabalikolsa  (01.02.19 02:51:03) 
sadece bol şans dilemek istedim. buraya da haber ver


  • oscar  (01.02.19 03:36:26) 
yat uyu en az 9 saat falan


  • hot potato  (01.02.19 03:39:48) 
görüşmeye çağrıldığına göre sıçmazsan alınırsın bence. hangi bölüm bu? biz de stata kullanıyoruz istatistikte (ekonometride)


  • manivela  (01.02.19 05:08:36 ~ 05:08:47) 
Bol şans.


  • datnet  (01.02.19 06:04:50) 
Başarılar dilerim, güzel haberlerini bekliyoruz.


  • rumeli beylerbeyi  (01.02.19 07:56:35) 
nasıl geçti?


  • elorelia  (01.02.19 09:10:55) 
Uykunu iyi al, sabah kahvaltini yap. Rahat ol.


  • chitosan  (01.02.19 13:18:37) 
95 alacagi sinavdan cikip kotu gecti salya sumuk aglayan trip atan ogrenci tadi aldim ben acikcasi. buyuk ihitmalle secilmissindir.


  • hot potato  (04.02.19 15:26:40) 
sakinlik ve bol özgüven. başarılar :)


  • principlei  (04.02.19 15:29:12) 
@hot potato, alakası yok. gerçi daha sonuç belli değil ama cidden berbat geçti. henüz işlemediğimiz, çok advanced bir econometric model sordu kendi makalesinde kullandığı. ulan bu pozisyon pre-phd asistanlık, yani henüz lisanstan mezun olmuş adam alacaksın. sen stanford'da profesörsün amk senin makaleni ben nasıl 3 saatte replike edeyim. baktım şu anki asistanı da wisconsin-madison'dan gazetecilik-iktisat double major'Lı bir eleman, eminim ki bu çocuğun ekonometri bilgisi benden iyi değil. zaten linkedin'inde dandik intermediate macro-micro derslerini sıralamış. o eleman bana verdiği stata task'i geçen sene çözmüş olmalı, çözdüyse cidden helal olsun. yapacak bir şey yok, koydu tabii stanford'a bu kadar yakınken direkten dönmek.


  • pembepembepembe  (04.02.19 23:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.