[]

iş değiştirme

selamlar

günümüz koşulları düşünüldüğünde, 8 yıldır aynı şirkette çalıştığım şirketi bırakıp %40 daha fazla para veren, daha kurumsal, sermayesi daha fazla yere geçmem ne kadar riskli sizce? Mevcut şirketim çoğunlukla yurt dışına iş yapan, sektörde iyi bilinen bir firma. Geçeceğim şirket de sermayesi sağlam bir banka iştiraki.

Ne düşünürdünüz?

sektör : yazılım

 
knk sen hatayı 8 yıl orada kalmakla yapmışsın zaten. bence geç.


  • datnet  (31.01.19 10:14:04) 
tazminatin ne olacak? 8 yil az buz degil


  • alttaraf  (31.01.19 10:42:26) 
Şu anki iş ortamı huzurlu mu? Günün en çok saatinin geçirildiği yerde benim için bir kıstastır. Bir olasılık da olsa, daha iyi maaş için gittiğin yerde huzursuz bir ortam bulup hayata lanet etmek de var. Ya da halihazırda huzursuz olup yeni denizlere yelken açmak da..


  • Lanovaromana  (31.01.19 11:00:54) 
Şu anki iş yerimde çok huzurluyum, ama aynı işleri tekrar tekrar yapar pozisyondayım. Yeni şeyler görmenin vakti geldi gibi geliyor bana da. Ama hani kriz var, ilk önce gelen ilk giden vs düşündürüyor tabi.


  • oncrossfire  (31.01.19 11:09:04) 
Yurtdışı ile bağlantılı olanı tercih et. İş değiştirmek çok ciddi bir şey. Önemli olan işine severek gitmen. Öyleyse değiştirme.


  • rakidabalikolsa  (31.01.19 12:04:28) 
İş değiştirmek için ekonomik olması gereken minimum kriter mevcut maaşınızın %20 fazlasını almanızdır, bu kriter tamamlanmış.
Yazılım şirketi dahi olsa (sürekligüncellenen bir sektör) aynı şirkette 8 seneyi ancak Türk'ler ve orta doğulular kabul ederler. Avrupa ve Amerika, terfi almadığınız sürece aynı şirkette 2. seneden sonra devam etmenize pek anlam veremez. Daha farklı bir vizyon olanağı isterseniz değiştirmeniz kesinlikle uygundur.
Her iki firma da iyi görünüyor zaten, eğer eksik bilgi yoksa, o nedenle tüm bu +/- leribir kenara koyup (çünkü hep artı görünüyor), şirkete içiniz ısındı mı duygularınıza yönelin.
Bol şans.
  • aycelen  (31.01.19 13:06:50) 
Kidem tazminatin ne olacak?

Bir de zaten yutrdisina is yapiyormussunuz. Yani isin garanti gibi biraz. Ben olsam gecmezdim.
  • chitosan  (31.01.19 17:06:31) 
mevcut maasin 10bin tl olsa. yaklaşık 50bin tllik bir kıdem tazminatından vazgeçiyorsun.
%40 farkı düşünrsek; 50/4 = yaklaşık 1 yıl kıdem tazminatı için çalışacaksınız bunu göz önünde bulundurun.

eğer lokasyon, şirket kültürü v.s. iyise benim için iş değiştirme zam oranı min %40, daha ağır şartlarda %70 derim. yazılımcı için şirketin yaptığı projeler de çok önemlidir onları değerlendirin bence.
  • nuisance  (31.01.19 18:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.