[]

Sokak Kedisi Kaşıntı

Selamlar,

Yaklaşık 2 aydır arasıra evimize aldığımız bir sokak kedisi var. İki ay boyunca yeri geldi kafamın üstünde benimle uyudu ama huylanma, kaşıntı namına hiçbir şey hissetmedik. Lakin son birkaç gündür deli gibi kaşınıyoruz yattığımız, oturduğumuz yerde. Kardeşlerimin vücudunda da küçük kırmızı noktalar oluşmuş, sanırım kaşınmaktan.

Neden kaynaklanıyor olabilir bu kaşıntı? Sokak kedisinden eve ne gibi parazitler bulaşabilir? Napılabilir?

Bu arada kedi severek girip çıkıyor eve, bir anda eve almayı kesersek hem ben vicdan yaparım hem de terk edilmiş gibi hisseder mi diye düşünüyorum. Bir de malum kış mevsimi.

Not: Eve almaktan kastım sürekli bizimle değil, evde olduğumuz vakit sokak kapısını açar açmaz bizimle içeri giriyor, tuvaleti geldiğinde veya canı sıkıldığında kapıyı tırmalayıp çıkmak istiyor.

Ne yazık ki sahiplenme gibi bir şansımız yok.

 
doktora gidin olabilir, besleyemezseniz de en azından kediyi aşılatın. böyle bir oluştuysa tekrar oluşmaması için.


  • hitsumo  (31.01.19 09:47:42) 
Doktora ne sebeple gideyim? Kediyi ne diye aşılatayım?


  • l arrache coeur  (31.01.19 09:50:46) 
Bir not daha: Kedi hamile.


  • l arrache coeur  (31.01.19 09:53:34) 
Kedicik pirelenmiş büyük ihtimalle. Ve eve getirdiği misafirleri sizlerin de tadına bakmak istemiş. Ense damlası kedişi rahatlatacaktır.


  • 16f628a  (31.01.19 10:35:58) 
ev pirelenmiş olabilir, evi sirkeli su kullanarak güzelce temizleyin. örtüleri de kaldırın, yıkayın. sokak kedisi hamile olduğundan veteriner hekime danışın, hamile kedilerde parazit ilacı kullanmanın bir mahsuru yoksa kullanın. ayda bir ilacı yenileseniz ev bir daha pirelenmez.


  • evde liyakat kalmamis  (31.01.19 10:43:21) 
Geçmiş olsun. Her türlü parazit bulaşır. Nasıl cesaret ediyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Kediyle münasebet devam edecekse dış parazit damlatın + iç parazit yaptırın. Bu arada size ne bulaştığını bulun.


  • rakidabalikolsa  (31.01.19 12:06:45) 
100 çeşit uyuz var, uyuz olabilir diyorum ama 100 çeşit olduğu için hani bu uyuz demesi de zor olur.

en kısa zamanda cildiyeye gidin.

kedide pire olsa bile insana bulaşmaz diye tahmin ediyorum.

ata sözü bile var

pire itte bit yiğitte olur diye ama çok inatçı uyuzlar var ihmal etmeyin kesinlikle.

bonus: kedi dışkısından bulaşıp gözleri kör eden bir bakteri var bak iki kadının gözleri kör oldu bir tanesi kedi sevmekten, diğeri kediden bile çok korkuyormuş, hiç kediye bile dokunmamış ömrü hayatı boyunca.

bir daha da size ders olsun, böyle part time kedi bakacaksnız, iç dış parazit yaptırmadan almayın eve.
  • killerbee  (31.01.19 13:02:26 ~ 13:04:28) 
Büyük ihtimal pire. Kedideki pire insana da geçebilir, hatta tüm evi sarabilir. Kediye veterinerde parazit aşısı veya damlası yaptırın.
Veya veterinere gidip sorun, size damla verir, siz damlatırsınız.
Evi de güzelce ilaçlayıp temizleyin.
  • peggy  (31.01.19 13:07:00) 
doktora kardeşin için git. Nedir ne değildir diye . kedilerin rutin aşıları oluyor onları sorun. pire aklıma gelmemişti özellikle onu


  • hitsumo  (31.01.19 14:11:46) 
O kucuk kizarikliklar pireden:) maalesef evi ilaclamaniz lazjm. Kedinin de ensesine damla yaptirip biraz balkona koyun. Halilari iyice supurun. Yoksa ayaklariniz bilekleriniz mahvolur:))


  • red g  (31.01.19 16:42:03) 
@killerbee, part time bakmak ilginç bi terim olmuş. Soğukta donmaması için part time bakmak mecburiyetindeyim.

Bir de iç parazit ilacını birkaç gün önce verdik fakat dış parazit yapmadık sokakta yaşadığı için. Sanırım dış paraziti yaptıktan sonra dışarda yaşayıp yaşamaması önemli değil.

Teşekkürler cevaplar için.
  • l arrache coeur  (31.01.19 17:09:43) 
ben part time çok kedi baktım şöyle oluyor

geliyor yemek yiyor 3 4 saat uyuyor ve uyanıp gidiyor bir daha acıkana kadar da gelmiyor. böyle belki 5 tane sokak kedisi baktım. bir kedi sokaka kedisiyse ve dışarıdaki hayatını seviyorsa mümkünatı yok ev kedisi yapamazsın onu(müstakil bahçeli bi yer hariç) o yüzden bu şekilde ufak desteklerle daha mutlu sağlıklı yaşamasını sağlayabilirsin.

tabi iç dış parazitini yaptırmıştım hepsinin, hatta bir tanesi doğurmak için geldi, doğurdu yavrularanı büyüttü gitti sonra.

böyle olunca ufak tefek sağlık sorunlarını da gördüğün için tedavi edebiliyorsun.

yani geyik olsun diye söylememiştim.

dış parazit plastik bir ampül içinde kıvamlı bir sıvı, kedi köpeğin kilosuna göre yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam 3 ay mı 6 ay mı ne etki süresi vardı.

şöyle kullanılıyor. ensesine deri üstüne sıkıyorsun ve 24 saat su değmemesi gerekiyor.

ense olması kendini yalamaması için. dış parazit bu yani.

en küçük boyunu veteriner 15 liraya satıyorken(adet)

ben istanbulda veteriner ilaçları satan bir eczaneden en büyük boyunu paket olarak 21 liraya almıştım 6 tane vardı içinde ve en küçük değil büyük boydu.

en büyük boyunu veterinerden tek almaya kalksam 30 çekerdi.
  • killerbee  (31.01.19 20:13:57 ~ 20:20:39) 
Ben o şekilde sokağa gidip gelen kedime 2 yıl baktım hiçbir aşı da yaptırmadım, ne bişey geçti ne sıkıntı oldu. Elbette dikkat ettiğim noktalar vardı ama burada bazen fazla evhamlı şeyler okuyunca bende gariplik var diyorum. Ayrıca eğer gelir de içeri almazsanız evet çok üzülür, küser=(


  • mslny  (31.01.19 20:22:06) 
@killerbee, anladım. Dış parazitini alayım ben de o zaman. Teşekkürler.

@msnly, dediğim gibi yaklaşık iki ay boyunca neredeyse her gün geldi gitti ve bir hafta öncesine kadar kaşınma, kızarıklık yoktu. Evde pireye denk geldim bu arada :/ Dış parazit işimizi görür sanırım.
  • l arrache coeur  (31.01.19 20:31:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.