[]

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu

Bu vizenin çilesini çekmişlere iki sorum var:

1. Otelden imzalı/kaşeli belge istiyorlar. Rezervasyonu Booking.com'dan yaptım ve 19 Mart'a kadar iptal edebiliyorum, dolayısıyla bir ödeme yapma seçeceğim yok. Booking.com belgesi başvuruda kabul edilmiyor mu? Otele bu ödemeyi yapmadan bir belge göndermekle uğraşacaklarını sanmıyorum zira.

2. Kredi kartı ekstresini istiyorlar. Ne alaka?

Teşekkürler!

 
1- otelde kalacaksan zaten ödemeyi şimdiden alın diye yaz çekerler parayı ve imzalı kaşeli belge yollarlar.
2- borcunu ödüyebiliyor musun limitin ne kadar vs diye istemişlerdir.

  • prasinos  (30.01.19 22:05:44) 
Otele mesaj at rezervsyonunu onaylayip email ile gondersinler. Kredi karti extreni de gonder iste.


  • Traveller  (30.01.19 22:07:52) 
Ben ekstre vermedim, sadece hesap dokumu verdim.


  • stavro  (30.01.19 22:10:07) 
Of. 2 kere aldım, çilesini çeken bilir.

1. Rezervasyonu kabul etmiyor konsolosluk. İlla mühürlü belge. Parayı almadan "şu şu kişi(ler) şu tarihler arasında bizim otelimizde kalacaktır" şeklinde imzalı ya da kaşeli bir belge gönderecek otel bulabilirsen haber et, biz de orayı kullanalım bundan sonra. Başka ülkelerden kabul eden var ancak Çek Cum. bu konuda taviz vermiyor.

2. İstenilen belgeler arasında ekstre olduğunu hatırlamıyorum, biz banka hesap dökümü vermiştik.

İşlemleri aracı firma ile de halledebilirsin (belki de öyle hallediyorsundur).
  • shangrilla  (30.01.19 23:11:27) 
Ankara mı İstanbul mu? İki farklı şehrin uygulamari farklı.

İstanbulda booking kabul ediliyor. Mail attım sordum, bu yanıt verildi. Ben booking çıktısı ile vizeyi aldım. Otelle görüşmedim. Hatta o otelde kalmadım ya da odeme yapmadım.

Şüpheniz varsa mail atın vize başvuru merkezine.

Ağustosta aldım. Bir arkadaşım da geçen hafta gitti.
  • biseysorcaktim  (31.01.19 01:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.