[]

Göz bozukluğundan anlayan bakabilir mi/ Göz doktoru var mı?

Merhabalar
Uzun süredir gözlerim ağrıyor,şişiyor bir de son zamanlarda çok uzaktaki yazıları okuyamıyorum insanların yüzünü tanımakla ilgili pek sıkıntım yok. Bu sebeple göz doktoruna gitmeye karar verdim ama devletten sıra alamayınca özele gittim(özelin gözde tavsiye edilmediğini birçok kişi söyledi nedense). Şimdi aklıma takılan bazı şeyler var:

1-Başta o otomatik cihazla bakıldı ama başındaki kişi "gözünü kırpma vs" gibi bir şey demedi otur dedi sadece, oturdum baktım hani sürekli olmasa da arada gözümü kırptım kafama göre yani, arkadaşım da kırpmayacaktın dedi.Ayrıca göz alerjim ve kirpik dibi iltihabım varmış, gözlerim biraz şişti ve uykusuzdum.Bunlar sonucu etkiler mi? İlerde tekrar ölçüm yaptırayım mı?

2-Sonra doktor hızlı hızlı bir iki cam denedi hangisiyle daha iyi okudun dedi. Birini söyledim sonra gözlük yazıldı bozukluklar ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.Gözlük almak için gittiğim optikçi bir göz 2 numara diğeri 1,75 miyop ve astigmat var dedi. Reçetede yanlış hatırlamıyorsam os 1,25 | 0,75 - od 1,25 |0,50 ayrıca aks 90 yazıyordu iki göz için de.
Ailede herkes yıllardır gözlüklü ve hepsi nasıl bunca zamandır gördüğümü sordular. Numara fazla verilmiş olabilir mi dediler?

Ayrıca geçtiğimiz senelerde yakınım da özele gitmiş, makinede çıkan numaranın aynısı verilmiş gözlük çok rahatsız edince başka doktora gitmiş ve o doktor da 'Çıkan sonucun aynısı verilmez, bir düşüğü verilir ki göz alışmasın vs.' sebepler söylemiş, gerçekten de verdiği numara gözlük iyi gelmiş yıllardır kullanıyor. Gelelim benim soruma, bende de böyle bir durum olabilir mi?

Makinenin ölçtüğü fişi de ekliyorum bu sorularımı onunla birlikte yorumlarsanız çok sevinirim, çok makbule geçer..

(git:i.hizliresim.com )

 
eksiup.com

bu da benimki. benim sağ ve sol gözün ikisi de 2 numara. ben gözlüğü nadiren kullanıyorum ama eksikliğini her daim hissediyorum 2 numara öyle düşük bir numara değil yani. sizinki de 2 numara olsaydı şimdiye kadar çoktan farketmiş olurdunuz. bence optikçi size yanlış gözlük vermiş. ayrıca 2.25 ve 2 numara arasından 2 olanı seçtim ve doktor da düşük numara verme taraftarıydı.
  • million dollars  (30.01.19 20:30:33) 
Optikçi yazılanı verdi de doktorun yazdığı hatalı olabilir sizin fişten benimkinden daha yüksek derece olduğu bariz belli oluyor :(


  • hayatkafe  (31.01.19 06:20:31) 
Göz doktorumuz yok mudur?


  • hayatkafe  (02.02.19 02:10:15) 
Gözlüğü takınca her yer sallanıyor sanki


  • hayatkafe  (02.02.19 02:10:45) 
yer sallanmasi vs gozlugu yeni kullanmaya basladiginiz icin, duzelecektir yakinda.

genelde dusuk numara verilir, makineler her zaman dogru olcmez.
  • ubi dubium ibi libertas  (02.02.19 04:51:47) 
Makineden yüksek verilmemiş mi bana?


  • hayatkafe  (02.02.19 16:10:49) 
gözün çok büyük numara değilse yıllarca yavaş yavaş arttığı ve normali o sandığın için farketmezsin zaten. geçen bir arkadaşım işe girişte göz muayenesinde astigmat olduğunu öğrendi 25 yaşında ve o ana kadar hiç şikayeti yoktu mesela.


  • dox  (02.02.19 16:18:34) 
hizliresimi acamiyorum yurtdisindan. doktorun denedigi camlarda hafif flu gorduyseniz biraz dusuk vermistir bildigim kadariyla. tam net gormemeniz lazim, aksi takdirde gozunuz cok yorulur.


  • ubi dubium ibi libertas  (02.02.19 16:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.