[]

Kan kaybı ayak mantarını

tetikler mi? Kan bağışında bulundum iki gün sonra ayağımda mantar çıktı. Bir haftadır sabah akşam travazol kullanıyorum ama bi etkisi olmuyor, hatta yayıldı gibi. Haftaya perşembe cildiyeye gideceğim ama, bu cuma'da dişçiye randevu almıştım yirmilik için. Çekmeyi uygun görürse oradan da kan kaybı olacak. Bu arada regl de oldum filan. Bi alakası varsa bağışıklık vs ile ilgili dişçi randevusunu ertelesem mi?

Bi de mantar için neler önerebilirsiniz?

Ek: Kan bağışı ayak mantarı yapar mı diye sormuyorum bu arada. Ama kan kaybından ötürü vücut direnci azalıyor ve ayakta var olan mantarla savaşamayıp mantar hastalığına neden oluyor olabilir mi diye merak ediyorum.

 
Doktor değilim, bilimsel temelini bilmiyorum ama annemin kanı düzenli olarak düşer. Düştüğünü de mantardan anlıyor bazen. Düşünce vücudun bağışıklığı düşüyor ve ondan dolayı mantar ortaya çıkıyor olabilir belki?


  • inawen  (29.01.19 16:16:56) 
travazol etki etmediyse mantar değil egzama olabilir. egzama ise sebebi midedeki bir mantar diye biliyorum. mantar ise vücut direnci düşmesiyle alakası olabilir. diş çektirdiğinde kaybettiğin kan bir tatlı kaşığı falan olur bu arada.


  • prasinos  (29.01.19 16:17:08) 
@prasinos, ilk yirmiliğimi çektirdiğimde doktor çok kanadığını söylemişti ve akşamında az kalsın bayılacaktım. Hoş, doktor da saçma sapan, çok zorlayarak çekmişti muhtemelen onunla ilgili. Ama yine de tereddütlüyüm işte.

Dün sirkeli su denedim, hemen arından da kurutup travazol kullandım. Akşamında aynı ayakta bir başka yerde kabarıklık oluşmaya başladığını farkettim. Bugün de denedim sirkeli suyu ama bakalım. Genelde dışarı çıkmıyorum. Bir haftadır çorapsız geziyorum ayak hava alsın diye. Travazolu çok mu sürmeliyim yoksa çok çok ince bi katman olarak mı emin değilim ama. Çok sürüyorum da deri hava alamıyor ondan mı iyileşmiyor acaba. Ama sürmediğim yerde çıktı en sonuncusu da :/ Bilemiyorum :c
  • kozmosta bir nokta  (30.01.19 16:18:37 ~ 16:19:47) 
egzaman olabilir, mantar olduğu kanısına nereden kapıldın?


  • prasinos  (30.01.19 16:45:17) 
Tabii ki 100% eminim demiyorum ama kuruma, dökülme, çatlama, deride kalınlaşma yok. Sadece parmak aralarımda kaşıntılı kırmızı kabarcıklar var. Ocak ayı başlarında bi süre otelde kaldığım için belki oradan mantar kaptım ama 1 hafta sonrasında, kan vermemle birlikte ortaya çıktı diye bir varsayım sadece. Yani ya hiçbir şey yapmayıp doktor randevusunu bekleyeceğim ve yine yayılacak ya da travazol kullanmaya devam edip 1 hafta daha gözlemleyeceğim. En azından travazol kaşıntıyı durduruyor. Bi de saçma belki ama en azından doktora 2 hafta travazol kullandım bir işe yaramadı dersem şöyle bi bakıp "mantar bu" demek yerine, belki başka bir şeydir demesini sağlayabilirim.


  • kozmosta bir nokta  (30.01.19 17:06:24) 
bir doktora git tabi en azından bir kazıntı alsınlar. mantar hapları var onunla destekler belki. başka bir ilaç önerir vs.


  • prasinos  (30.01.19 17:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.