[]

yüzünden şer akıyor lafı çok kırıcı değil mi?

yan büroda çalışan bir kızcağız var işe başlayalı çok olmadı. 6-7 aydır da bizim katta başka bir bürodaki çocukla birliktelermiş. beni buranın eskisi olduğum için her işi biliyorum, kafası karışan yerde bu kızcağız gelir sorar elimden geldiğince yardımcı olurum. dün yine bi evrakla ilgili sıkıntı çıkmış, bir sürü azarlamışlar bana geldi bunu nasıl düzeltebilirim diye ama çok morali bozuktu, suratı asıktı. zaten sessiz, uysal bir kız. amirleri de çok üstüne gidiyor ama ağzını açıp da bir şey söyleyemiyor, kesinlikle kendini savunamıyor. biz evrakı incelerken de sevgilisi içeri girdi suratının halini görünce noldu yine yüzünden şer akıyor diye sordu. kız da önemli bir şey yok evrak işleri dedi gülümsedi kapattı konuyu. çocuk da bastı gitti.

bana bu diyalog çok yanlış geldi ben mi abartıyorum bilmiyorum ama insan sevdiğine nasıl yüzünden şer akıyor der yahu? belli ki kız üzgün ne bileyim insan gibi sorsana ne oldu de, üzgün görünüyorsun bir sıkıntı mı var de, canını sıkan bir şey mi oldu de yani bunu sormanın onlarca yolu varken böyle irrite edici bir şekilde söylemesi çok saçma. hele ki kızın buna tepki vermemesi daha da saçma bana göre. neden sinirlenmedin sen dediğimde de ya onun içinde kötülük yok da bazen ne dediğini bilmeden konuşuyor falan dedi. önemsemedi bile.

burada gerçekten büyütülecek bir şey yok mu? size moraliniz bozukken birisi noldu yine yüzünden şer akıyor dese ne yapardınız?

 
işte insanın kendine verdiği değerle ilgili. ses çıkarmasını bilmiyorsa amiri de ezer sevgilisi de.


  • elorelia  (29.01.19 10:33:28) 
yanlış kelime kullanmış o kadar, sen daha çok içerlemişsin


  • bir soru sorcam  (29.01.19 10:38:54) 
ben olsam bozarım, kıl olurum böyle densiz laflara. baştan nasıl alıştırıyosanız öyle gidiyor maalesef. ama ben hassas biriyim başkası olsa alınmaz. siz de bana benziyosunuz biraz. başkalarında da görünce haliyle şaşırıyosunuz.


  • damla sakızlı dondurma  (29.01.19 10:44:13) 
yüzünden düşen bin parça ile yüzün sirke satıyor arası bişeyler söylemeye çalışmış. yoksa gerçekten onu demek istemiş olsa, tavır olarak 45 yaşında da adile de hanımdan farkı kalmaz. kırıcı olamayacak kadar komik olur.


  • onemoremile  (29.01.19 10:47:21) 
cocuk cahilmis, hem bilmiyor hem bilmedigini de bilmiyor. dogrusunu ogretirseniz yardimci olmus olursunuz.


  • jimicik  (29.01.19 10:53:10) 
sen neden minicik tatlı kızcağıza söylenen bir lafa bu kadar alındın?


  • lolilo  (29.01.19 10:56:10) 
@ lolilo ufacık minicik diye muhtemelen :) sessizliğinden faydalanıp ezmeleri sinirime dokunuyor. kızkardeşime çok benziyor, huy olarak da görüntü olarak da. istemsizce ona da ablalık yapıorum sanırım.


  • kakamelsokoban  (29.01.19 11:15:55 ~ 11:23:28) 
Çocuk bunu söylerken nasıl söyledi o da önemli. "Yüzünden şer akıyor" desem muhtemelen kavga eder gibi, ya da tiksinir gibi bir ifadeyle söylerdim. Mimik + lafın nasıl söylendiği önemli. Eğer bunu destekler bir görüntü yoksa yanlış biliyordur.
Sorunuza cevap: çok çok kırıcı bir laf.

  • SiyamkedisiZorro  (29.01.19 11:21:38) 
@SiyamkedisiZorro gülerek ya da şakayla karışık söylemedi. mimikler de vardı şer derken harfleri bastırarak suratında tiksinti bi ifade olarak söyledi. o yüzden kızın üstünde durmaması garip geldi zaten. belki özel hayatlarında kız çok kaprislidir bezdirmiştir bilemem ama öyle bile olsa 3.kişilerin yanında öyle konuşmamalıydı.


  • kakamelsokoban  (29.01.19 11:26:07) 
Çocuk şer kelimesinin anlamını bilmiyor, cahillik diyelim. Umarsız kelimesini ısrarla umursamaz anlamında kullanan cahiller gibi.


  • heidi'nin dedesi  (29.01.19 16:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.