[]

ects nedir?

yurtdışına yüksek lisansa gitmeyi planlıyorum. karşıma ects (european credit transfer system)diye bir nane çıktı. en az 60 puana sahip olmamı istiyorlar. nasıl hesaplanır bu arkadaş? veya bir sitesi mitesi var mıdır bulamadım.




 
şöyle bir şeyler var belki alakalıdır;

www.deu.edu.tr
  • kedi olmus gidiyorsun  (24.03.10 11:50:43) 
aldığınız derslerin ects kredi karşılıkları var. bunları hocalarınıza ya da uluslarilişkiler ofisine sorarak öğrenebilirsiniz. İnternet sitesin bir yerlerinde vardır eminim. O yoksa en azından öğrenci işleri/ dekanlık vsde bir liste vardır.
He uğraşmak zor geliyor olabilir. Ben söyleyeyim çok rahat geçersiniz o limiti lisans derecesinde. Bir dönem ortalama 20 ila 30 ects kredisi değerinde ders alıyoruz.

  • natnan  (24.03.10 12:05:23) 
öğrenci işleri bilier derslerin ects karşılıklarını.


  • uckac  (24.03.10 15:17:28) 
evrupa kredi transfer sistemi, bizdeki ders kredisinin avrupa üniversitelerindeki karşılığı ama ects nin özel bir hesaplanma sistemi var. özetle bir derste başarılı olabilmek için, ders saatleri dışında ne kadar zaman ayırmanız gerektiği hesaplanıyor. ödevler, kütüphane taraması, makale okuması, vs. ects ne kadar fazlaysa o ders o kadar zordur veya o kadar uğraşılması gerekir diye düz mantık yürütün. erasmusta genelde 4-5-6 ects oluyor dersler. oyüzden 5-6 ders almanız gerekiyor 60 ectsye tamamlamak için. gideceğiniz üniversitenin sayfasında, ders seçimlerini yaparken baktığınız yerde, her dersin ectsi belirtilmiştir.
edit: siz birşey hesaplamıyorsunuz yani. onları her üniversite belirlemiş oluyor zaten. siz ders seçiminizi ona göre yapıyorsunuz, toplamı 60 ects olacak şekilde.

  • halanne  (24.03.10 16:04:43 ~ 16:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.