[]

wordpress kurulumu veritabanı bağlantı hatası

daha önce pek çok wordpress sitesi kurduğum sunucuma yine yeni bir account açtım ve her zamanki gibi rutin mysql işlemlerini tamamladım, wordpress dosyalarını upload ettim vs.

ancak ne yaptıysam kurulumda girdiğim bilgileri kabul etmiyor, " ya wp-config.php içindeki bilgiler yanlış ya da veritabanı sunucusu aktif değil" gibi bir hata veriyor.

onlarca kez kontrol ettim veritabanı ismi, kullanıcı ismi ve parola doğru. sunucu zaten her zamanki gibi localhost.

hatta cpanel'den account'u silip tekrar oluşturdum, yine olmuyor. cpanel üzerinden veritabanına erişebiliyorum, yani aktif.

sorun ne olabilir? yardım lütfen saatlerdir uğraşıyorum ama aklıma bir şey gelmiyor.

 
Config dosyasından debug mode'unu true yapın, o zaman sorun neredeyse gösterecektir muhtemelen.


  • amortisman  (29.01.19 02:35:19) 
config dosyasının oluşturmamış. sample dosyasını değiştirip denedim, şöyle bir hata veriyor.

Warning: mysqli_real_connect(): (HY000/2002): No such file or directory in /home/plus/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1531

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/plus/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1562

Warning: mysql_connect(): No such file or directory in /home/plus/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1562


google'layıp bakacağım şimdi.
  • lordoz  (29.01.19 02:45:34) 
tema da hata olabilir ya da güncellenmesi gerekebilir.


  • çiçekgaraj  (29.01.19 02:49:26) 
@çiçekgaraj tema ile alakası olması pek mümkün değil keza hiç kurulum yapmıyor.

verdiği hatayı arattığımda php sürümünün mysqli istediği ve bununla ilgili bir uyumsuzluk olduğundan bahsediyor, çözüm için php.ini dosyasında bir iki işlem önerilmiş ama benim php.ini dosyasına erişimim yok hosting firması ile iletişime geçmem gerekiyor sanırım ama php.ini düzenlemesinin de işe yarayıp yaramayacağı meçhul. hof, gece gece.
  • lordoz  (29.01.19 03:12:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.