[]

saçlarım yoluk bir cadı saçı adeta

Eskiden annem saçlarını yumuşatmak için kili suyla karıştırıp saçlarına sürerdi saç kremi yerine. Ben de kimyasaldan bir nebze olsun uzaklaşıyım diyerek beyaz kili saçlarıma sürdüm. Şu an öyle rezil bi vaziyetteki, sokakta yatan ve hiç yıkanmayan birinin saçları daha güzel olabilir. Ne oldu da böyle oldu?




 
artık annen yok, buna alışman lazım


  • dertli gönüllere giren işte benim zeki müren  (29.01.19 00:39:41) 
her kil saça başa sürülmez, öyle kil ürünleri var ki maske olarak kullanılan yüzüne sürüp 3 dakika bekleyemezsin o kadar çok yakar, canını acıtır. kilin kimyası içinde barındırdığı kimyasallar, asitler yüzünden. yani bunlar da doğal ürünler, arkadaşım kozmetik ürün üretip satıyor da, bi kaç ürün vermişti denemiştim.

bu sefer ne olur bilmem de kel bile kalabilirsin böyle bilmediğin şeyler denersen

her kili deden sanma
  • killerbee  (29.01.19 00:59:15 ~ 01:00:30) 
Sana güzel bir saç bakım karışımı tarifi vereyim. Sarımsak yağı dışındakilerin miktarlarını saçının uzunluğuna ve gürlüğüne göre ayarlarsın.

Portakal yağı
Hint yağı
Lavanta yağı
Ylang ylang yağı
Badem yağı
Zeytinyağı
Sadece 1-2 damla sarımsak yağı
Bir kaşık bal
Yoğurt

Bunların hepsini kremsi kıvama gelene kadar güzelce karıştır. Saçlarına sür, dipten uca. Saçlarını toplayıp bone tak. Yaklaşık 2 saat sonra yıka. Omzuna da bir havlu at sürdükten sonra. Bonenin de etkisiyle ısındıkça sıvılaşacak ve akacak biraz.
  • siyah noktali film  (29.01.19 06:56:12) 
kimyasaldan bir nebze olsun uzaklaşıyım diyerek beyaz kili saçlarına sürdüğün için böyle oldu :/


  • Jesus Christ  (29.01.19 08:41:44) 
yumurta sarısı ve zeytinyağı karıştırıp sürebilirsiniz, kimyasalsız, temiz.

olmadı hindistancevizi yağı sürebilirsiniz, o da aynı.

Saçınıza sürüp 20dk bekletseniz yeter, yok garanti olsun diyorsanız 5-6 saate kadar yolu var.

Bunlar saçınızı besleyip nemlendirir, nemlendiği için daha kolay şekil almasını sağlar.
  • taurina  (29.01.19 12:01:09) 
hem kilin çeşidi hem de saçınızın boyalı olup olmaması etkiler. işlem görmüş saçlarda kil aynen dediğinize neden olabilir. bana doktorumun dediği şu: saçınız ölü bir hücredir dolayısıyla şaçın canlanması veya beslenmesi zaten mümkün değildir. saçların yapısı tamamen genetikle ilgilidir. tavsiyesi ise şu oldu: dış etmenlerden korumak için saçlarınızı mümkünse yıpratan işlemlerden uzak durun (fön ve boya vb.) ve saç derinizin sağlıklı olması için de kan değerlerinize mutlaka baktırın. yani vitamin eksikliği, kansızlık vb dökülmelere ve kırılmara neden olurmuş. özetle: sağlıklı beslenme ve kimyasallardan mümkün olduğunca kaçınmak yine altın kural.


  • windymimas  (29.01.19 15:23:16) 
bende sabun kullanmaya yeni başladım. saçlarım o dediğin gibi olur diye çok korktum. o yüzden sabundan sonra az bişey saç kremi kullanıyorum. sabun kullanmama rağmen saçlarım tararken bile çok kolay taranıyor tavsiye ederim.


  • ferrarimizolaydisatardik  (29.01.19 15:48:54) 
(git: www.google.com ) bu şampuan çok güzel yapıyor saçı. Paraben, silikon, sülfat vs. içermediği için diğer şampuanlara göre daha az kimyasal diyebiliriz.


  • Mossy  (29.01.19 19:37:52 ~ 19:40:05) 
Teşekkürler millet. Güzelim cevaplar vermişsiniz. Windymimas sanırım senin dediğin sebeple, boyalı olduğu için böyle oldu. Saçlarımda sorun yok normalde, sadece ben ekşın aradım :B


  • cosmicgadin  (05.02.19 14:14:20) 
John Frieda'nin sac maskelerini kullanabilirsin. Cok ise yariyor.


  • chitosan  (05.02.19 14:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.