[]

Kedi tırmalaması

Merhaba. Şirketin bahçesinde kedilerimiz var. Yavru hallerini bilirim kendilerinin ancak malum sokak hayvanı olduklarından aşıları yok. Bugün arkadaş bir tanesiyle oynarken iyice sinirlendirdi ve kedi bacağıma atladı. Bacağımda birkaç çizik oluştu. Kolonya ile temizledim ama kuduz riski olması gözümü korkutuyor. Aşı olmak için 24 saat sınırı varmış sanırım. Bilirkişilerden akıl alabilirsem çok iyi olur.




 
tırmalamayla kuduz riski çok çok az olduğu söyleniyor ama sen her ihtimale karşı git derim ben. evet 24 saat sınır var. tırmalamadan sonra çok zaman geçmediyse en az 10 dakika sabunlu suyla yıkasan iyi olur. her halükarda kedi 7-10 gün içinde ölmezse kuduz riskin sıfır demektir. aşıya başladıysan bile yapmayı kesiyorlar artık


  • isimsiz uye  (28.01.19 22:18:28) 
kuduz olup ölme riskin milyarda bir de olsa var. hastaneye 5 kere gitmemeye değer mi bu riski almak?


  • diffarentiationation  (28.01.19 22:57:46) 
Kuduz kedilerin ya da köpeklerin bağışık olup taşıdığı bize bulaştırdığı bir hastalık değil ki. Hayvan kuduzsa 10 gün içinde ölmesi bekleniyor zaten. Kendiniz diyorsunuz sinirlendirdik tırmaladı diye kurdurduğu için tırmalamamış yani. Yine de belli olmaz bu kedi kuduz olabilir bi huyu suyu değişti diyorsanız yaptırın yoksa gerek yok. Bizim de bahçede baktığımız iki kedi var tırmalasalar aşı yaptırmam ben biliyorum çünkü kuduz olmadıklarını.


  • pastörizesüt  (28.01.19 23:25:12) 
Günaydın, tek yapmanız gereken kuduz aşısının yapıldığı devlet hastanelerinden birine gidip (İstanbul'da Haydarpaşa, Şişli Etfal, Haseki) aşıya başlamak.

Zor bir şey değil, ücreti yok. Ama yüzde 1 ihtimal bile olsa kuduz varsa geriye dönüşü yok. O yüzden geçiştirmeyin, hastaneye gidin.

Geçmiş olsun.
  • monogram  (29.01.19 08:33:12) 
Bir şey olmaz diyenlere kulak asma kesinlikle aşılarını yaptır.


  • liberal  (29.01.19 09:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.