[]

yks mezuna kalmak

arkadaşlar selamlar ben 12.sınıf mf öğrencisiyim malum sınava "hazırlanıyorum" ama hep aynı konularda tıkanıyorum çok takıntılıyım 2 hafta matematik temel kavramlarla ugraştım ama önümüzde kısıtlı bir zaman var biraz gerçekçi düşünelim 4 ay içerisinde "hedefin yüksek ise" çok zor imkansıza yakın bir durum çünkü o adamlar minimum 11.sınıfta çalışmaya başlıyor ben 4 ay çalışmayla bir verim elde edemem. ailem ile bu konuyu şimdiden nasıl konuşmam gerek onlara nasıl kendimi inandırırım çok yoruldum başım ağrıyor gözlerim yanıyor artık stresten.eğer ki ailem de arkamda durursa hani o akraba/arkadaş yüzüme gülüp arkamdan bundan bir bok olmaz diyenlerin inadına 2020 sınavında istediğim yer gelirse o sınav sonuç belgesini yüzlerine vurmayı çok istiyorum o gün geldin ertesi günü öleyim o derece yeter ki rabbim bana o duyguyu tattırsın.




 
Mezuna kalınca daha ağır olacak gene aynı stresi yaşayacaksın 1 yıl daha. Şimdiden mezuna kalmayı düşünme en iyisini yap sonuç kötü gelirse seneye kalırsın. Çok iyi yerlere giren adamlar ilkokuldan beri çalışıyorlar gerçekçi bakmak gerek.


  • bahoho  (28.01.19 17:42:11) 
Kesinlikle ve yüzde yüz j r r tolkien +1


  • asaf  (28.01.19 17:50:37) 
aga ben 2,5 sene hayatımdaki en büyük hatayı yapıp imam hatipte okudum.9'da zar zor sınıfı geçitm 10'da azıcık toparladım ama meslek dersleri ilerlememi çok engelliyordu ve 11'in ikinci dönemi temel liseye geçtim ama 2 yıllık çok büyük bir açığım vardı 11.sınıfta 11 konularını hallettim ama 9 10 berbattı.Yazın yaptığım en büyük hatam sistemli çalışmamam oldu buna çok yanıyorum şimdi ise 4 ayda çalışmak, hayır saçma geliyor ki herkese göre saçma.


  • GirisimciMühendisS  (28.01.19 17:50:53) 
İllaki mezuna kalacağım diyorsanız TYT'ye abanın, puanı seneye kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Seneye de sadece AYT kasarsınız.
Bunu düşünün ve araştırın yamulmuyorsam vardı böyle bir şey

  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (28.01.19 17:51:39) 
evet var böyle bir şey duymuştum aslında iyi bir taktik teşekkürler.


  • GirisimciMühendisS  (28.01.19 17:55:02) 
mezuna kalmak hiç sıkıntı değil tam tersi herkese tavsiye ederim. 1 yıl zaman kaybı deniyor ama açıkçası 17-18 çok küçük yaşlar ve insan hayatının en önemli tercihlerinden üniversite tercihi için yeterince bilgi & deneyim sahibi olmuyor o yaşlarda. o yüzden hem 1 yıl daha zihinsel olgunlukla hem de üniye başlayan arkadaşlarının deneyimlerinden gözlerimlerinle ve onların tavsiyeleriyle çok daha iyi bi tercih yapılabilir. bir de üniversiteye 1 yıl da olsa ekstra bi olgunlukla başlamak sosyal açıdan da işine yarayabilir (ergenliğe geç giren birisiysen özellikle çok daha iyi olur, biraz daha çocuksu görünüşten sıyrılırsın). yani ha 22 yaşında mezun olmuşsun ha 23 hiçbir farkı yok, kesinlikle 20 sene sonra "lan keşke mezuna kalmasaydım" gibi bir pişmanlığın olmayacak (tabi şansa bağlı bir takım faktörler yüzünden keşke geçen yıl mezun olmuş olsaydım deme ihtimalin var ama tamamen şansa olduğu için aynı şekilde iyiki bu yıl mezun olmuşum, geçen yıl bu fırsatın karşıma çıkma ihtimali yoktu da diyebilirsin. biraz kadere kalıyor iyiliği, kötülüğü yani). 1 yıl daha ek stres işi de yalan bence her yıl düzenlenen bi sınav neticede üni finallerinden daha stresli bi olay değildi benim için, bi de kendini tanımak önemli ben ilk girişimde kapasitemin en alt sınırını kullanarak o sonucu aldığımı, bir sonraki girişimde en kötü ihtimal yine o dereceyi alacağımı biliyordum o da hiç stres yapmamamda etkili oldu, kendini objektif olarak değerlendirdiğinde seneye daha kötüsünü yapma ihtimalini %40'tan yukarı olarak görüyorsan mezuna kalma, benim kendi değerlendirmemde bu ihtimal %1 falandı mesela.

tabi j r r tolkien'e de katılıyorum şimdiden pes edersen iyi olmaz, sen şimdi elinden geleni yap hedefin olmazsa seneye onun üstüne koyman daha kolay ve çok daha avantajlı olur senin için pes etmiş haline kıyasla.
  • semaforo de medianoche  (28.01.19 18:36:34 ~ 18:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.